newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Colectarea selectiva a ambalajelor protejeaza mediul


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Miercuri, 29 iunie 2011, 13:42 webReleases | CSR/Lobby/Advocacy

Asociatia Romana pentru Ambalaje si Mediu (ARAM) impreuna cu High Lights Events au demarat in luna decembrie 2010 in Bucuresti programul educational "Colectarea selectiva a ambalajelor protejeaza mediul". Acesta are ca scop invatarea prin interactivitate, dezvoltarea simtului civic si educarea elevilor despre importanta colectarii selective a deseurilor din ambalaje. Proiectul initiat de catre ARAM si implementat de High Lights Events se desfasoara in cadrul Programului National "Educatie pentru Sanatate in scoala Romaneasca" avand ca Partener Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti.

Baza materialului didactic o reprezinta manualul realizat de ARAM, cu sprijinul ECOROM AMBALAJE - "Invatam sa reciclam ambalaje" structurat in 6 lectii. Programul este impartit in doua etape. Prima etapa consta in predarea notiunilor despre mediu si ambalaje iar cea de-a doua contine aplicatii practice ale notiunilor prealabil invatate. Elevii au ocazia de a isi exerseza ingeniozitatea si creativitatea in timp ce invata notiuni noi despre deseuri, despre reciclarea metalului, a hartiei, a plasticului si a sticlei.

High - lights Events, cu sprijinul elevilor din Colegiul National Elena Cuza din clasele X - XII si a unei echipe de pedagogi pregatiti special pentru acest curs, a conceput jocuri prin care elevii au putut invata sa colecteze, sa separe deseurile in functie de materialul lor, folosindu-se de asemenea si jocuri pe calculator pentru a le stimula atentia.

In anul scolar 2010 - 2011, programul s-a desfasurat in cadrul institutiilor Colegiul National Elena Cuza, scoala Generala 98 - Avram Iancu, scoala Generala 93 - Emil Racovita si Gradinita 209. Actiunea a cuprins pana acum 500 de elevi din clasele I-IV si 4 grupe de copii de la Gradinita 209.

Proiectul "Colectarea Selectiva a Ambalajelor Protejeaza Mediul" a beneficiat de un mare succes in randul profesorilor, parintilor dar mai ales in randul copiilor. Rezultatele imbucuratoare si necesitatea unui astfel de program de constientizare fac ca obiectivul comun al ARAM si High Lights Events sa fie acela de a continua si in anul scolar 2011 - 2012 si de a demara alte programe educative.

 Citeste mai multe despre     |   |   | 
  366 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings