newsletter rss
HotNews.ro

Jurnalul bursier al WBS - Indicii bursieri europeni au ajuns la noi maxime ale anului


PDF Print
A | a
E-mail
de G.G, | Vineri, 18 septembrie 2009, 16:26 webReleases | Piata de capital

Indicii bursieri europeni au ajuns astazi la noi maxime ale anului, pe fondul stirilor macroeconomice pozitive venite din SUA. Astfel, numarul cererilor de somaj a scazut in ultima saptamana la 545.000 de la 550.000, in ciuda asteptarilor de crestere a indicatorului.

Indicii au fost impulsionati si de detalierea planului autoritatilor irlandeze de salvare a sistemului financiar. Guvernul va cumpara active ipotecare neperformante in valoare de 54 miliarde EUR de la bancile irlandeze. Actiunile acestora au cunoscut cresteri spectaculoase in urma anuntului: Bank of Ireland a castigat 17,9%, iar  actiunile Allied Irish Banks s-au apreciat cu 28%.

Actiunile din sectorul constructiilor au fost ajutate de recomandarea „outperform” primita din partea analistilor Exane BNP Paribas. Cie. de Saint-Gobain, cel mai mare furnizor european de materiale de constructii, s-a apreciat cu 2,9% in urma anuntului.Sectorul este in atentia analistilor, ieri Goldman Sachs ridicand recomandarea pentru acesta de la „cautios” la „neutral”.

In urma cresterii apetitului pentru risc, moneda euro si-a continuat aprecierea fata de dolarul american, fiind cotat  in jurul valorii de $1,475.

 Citeste mai multe despre     |   | 
  658 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by