newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: DuPont pledeaza pentru o modalitate comuna de masurare a securitatii alimentare sprijinind elaborarea unui instrument interactiv, care sa promoveze colaborarea


PDF Print
A | a
E-mail
de | Marţi, 10 iulie 2012, 15:19 webReleases | Piata de capital

WASHINGTON, 10 iulie 2012.Astazi, Presedintele si Directorul Executiv (CEO) al DuPont, Ellen Kullman, a declarat ca un sistem comun de masurare a securitatii alimentare este esential pentru cresterea securitatii alimentare la nivel global. "Se stie ca ceea ce se poate masura are si solutii", a declarat Kullman. Intr-un efort de a creste securitatea alimentara globala, DuPont a sponsorizat elaboarea Indicelui Global de Securitate Alimentara, lansat astazi de Economist Intelligence Unit - EIU.

"Dupa ce am discutat cu guvernele, cu organizatii nonguvernamentale si cu organizatii ale producatorilor agricoli din toata lumea, am ajuns sa realizam ca, in timp ce avem un scop comun privind securitatea alimentara, nu impartasim acelasi limbaj. Pentru a gasi solutii adevarate pentru principalele cauze ale foametei, trebuie sa avem o cale pe care sa mergem impreuna pentru a rezolva acele probleme presante cum ar fi accesibilitatea, disponibilitatea, calitatea nutritionala si siguranta hranei" a spus Kullman. "Se investesc efectiv miliarde pentru a rezolva securitatea alimentara, dar pana astazi nu a existat o modalitate completa, globala de a masura securitatea alimentara si impactul investitiilor si parteneriatelor la nivel local."
Indicele Global al Securitatii Alimentare trateaza factorii determinanti ai insecuritatii alimentare din 105 tari si indica zone ce pot fi imbunatatite sau reformate.

Securitatea alimentara la nivel global este preocuparea principala a multor guverne, dupa cum s-a observat la recentele Summit-uri G8 si G20. Noua Alianta pentru Securitate Alimentara si Nutritie, anuntata la Summit-ul G8 de la Camp David din luna mai, subliniaza angajamentul comun al liderilor din G8 si Africa, companiilor private si organizatiilor nonguvernamentale pentru atingerea securitatii alimentare. Totusi, se simtea nevoia unui instrument care sa imasoare precizia si eficienta acestor eforturi, ceea ce a dus in colaborarea intre DuPont si EIU.

"Speranta mea este ca Indicele Global al Securitatii Alimentare va fi utilizat pentru a promova colaborarea, a lua decizii mai bine informate si a stimula actiunile necesare pentru a hrani populatia noastra in crestere", a declarat Kullman. Pentru a ne asigura ca eforturile sunt concentrate clar spre a duce la solutii reale, aveam nevoie de un instrument care sa informeze decidentii si sa faciliteze un limbaj comun.

EIU a creat Indicele cu contributii din partea unor experti internationali de prestigiu, care au dat greutate demersului, avand in vedere complexitatea subiectului securitatii alimentare, furnizand informatii pentru proiectarea si elaborarea indicelui.

"Indicele Global al Securitatii Alimentare masoara nivelul de securitate alimentara, raspunzand la o intrebare esentiala: cum pot accesa consumatorii din fiecare tara o cantitate suficienta de hrana ce indeplineste standardele de siguranta si calitate si la un pret convenabil?" a spus Leo Abruzzese, Directorul de Prognoza Globala a Economist Intelligence Unit.

Datorita abordarii noastre de modelare extensiva, consideram ca acest instrument complex va ajuta liderii sa treaca de la retorica la rezultate.

Instrumentul pus la dispozitia publicului descatuseaza puterea colaborarii

Indicele interactiv global al securitatii alimentare este disponibil online, la www.foodsecurityindex.eiu.com. Caracteristicile sale includ:

Analiza principalelor rezultate.
Definirea a 25 de indicatori globali care masoara aspecte specifice ale accesibilitatii, disponibilitatii, valorii nutritive si sigurantei alimentelor.
O harta interactiva cu marcaje color ale scorurilor generale si detalii privind rezultatele din fiecare categorie.
Ponderi ajustabile pentru a permite planificarea scenariilor.
Posibilitatea de a compara mai multe tari simultan si a le clasifica din perspectiva diferitilor indicatori.
O pagina cu informatii despre fiecare tara, care permite o aprofundare a analizei privind securitatea alimentara in economiile individuale.
O caracteristica speciala va fi adaugata pentru a introduce impactul fluctuatiilor de pret ale alimentelor asupra abilitatii fiecarei tari de a face fata problemelor de securitate alimentara.

DuPont si EIU au gazduit astazi dialoguri pe tema securitatii alimentare, in forumuri din toata lumea: Belgia, Brazilia, Africa de Sud si SUA. Printre participanti s-au aflat lideri din sectorul public si privat.

Pentru a afla mai multe despre modul in care DuPont se angajeaza sa impulsioneze eforturile privind securitatea alimentara pe plan local in mod durabil si participativ, vizitati foodsecurity.dupont.com sau urmariti conversatia pe Twitter at #foodsecurity
DuPont (NYSE: DD) aduce stiinta si ingineria de talie mondiala pe piata globala, sub forma de produse, materiale si servicii inovatoare, inca din anul 1802.

Compania considera ca prin colaborarea cu clientii, guvernele, ONG-urile si liderii in gandire, putem contribui la gasirea solutiilor pentru probleme globale, cum ar fi asigurarea de hrana sanatoasa si suficienta pentru oamenii de pretutindeni, reducerea dependentei de combustibili fosili si protejarea vietii si mediului inconjurator.

Pentru informatii suplimentare despre DuPont si angajamentul acesteia fata de inovatie, va rugam sa vizitati http://www.dupont.com.

 Citeste mai multe despre   
  425 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by