newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Reactiile fondurilor inchise dupa masurile anticriza ale EU - Investitiile raman prudentiale si de scurta durata


PDF Print
A | a
E-mail
de BiGMediaPR | Miercuri, 2 noiembrie 2011, 12:39 webReleases | Piata de capital

Investitorii raman inca in asteptarea efectelor economice ale masurilor anticriza luate in urma cu cateva zile la Bruxelles. Fondurile inchise de investitii, care urmaresc evolutia celor mai importanti indici bursieri din lume,  au inchis in scadere in primele zile dupa anuntul facut de liderii europeni. Administratorii fondului FFB-Similary INDEX DAX 30, fond cu expunere pe cele mai importante actiuni din Germania,  au anuntat deja ca vor metine politica de investitii si pozitiile short in urmatoarea perioada.

Investitorii fondurilor inchise sunt in asteptarea efectelor economice produse de decizia liderilor europeni, sustine Marcel Marcu, manager de portofoliu al FFB-Similary INDEX DAX 30.

"Exista inca amenintari majore asupra economiei mondiale: Cresterea economica nu poate fi sustinuta prin acoperirea gaurilor de deficit iar banii nu intra in economia reala, nu lucreaza ptentru a repara problemele economice structurale. Aceste datorii pot ajunge, daca nu cumva chiar au ajuns, sa franeze cresterea economica sanatoasa. In zona euro fara o crestere a consolidarii politice si fara o convergenta fiscala nu vom asista la un tratament care sa duca la recuperare" a declarat Marcu.

Investitorii sustin ca este greu de crezut ca Grecia isi va putea plati datoriile actuale si isi directioneaza ingrijorarea catre posibilele derapaje ale Portugaliei, Spaniei sau Italiei. Ingrijorarea managerilor fondurilor pe indici este bazata pe datele macroeconomice privind sistemul economic al SUA, care nu prezinta semne vizibile de imbunatatire.

"In ceea ce priveste piata imobiliara, nu vedem indicatorul existing home sales apropiindu-se de 6.000.000, iar piata muncii ne arata rata uriasa a somajului pentru o economie care se vrea in expansiune - 9,1%. Rezultatele bune financiare ale companiilor din SUA au aparut din restructurarea activitatii si din taierea cheltuielilor facute in urma cu 2-3 ani si nu din imbunatatirea conditiilor macroeconomice. Problemele sunt serioase iar o abordare unilaterala poate duce la situatii de piata irationala, mai ales in aceasta perioada  in care capitalismul prezinta mari disfunctionalitati" a mai precizat Marcel Marcu.

 Citeste mai multe despre     |   |   | 
  409 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by