newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: FFB-GLOBAL INDEX incepe formarea portofoliului de investitii, indici si marfuri


PDF Print
A | a
E-mail
de BiGMediaPR | Luni, 24 octombrie 2011, 14:11 webReleases | Piata de capital

FFB-Global INDEX, unul dintre fondurile inchise (AOPC) administrate independent a demarat procesul de formare a portofoliului. Fondul a fost lansat pe 1 iulie 2011 cu o valoare minima a investitiilor subscrise de 10.000 euro.

FFB GLOBAL INDEX are ca obiectiv plasarea diversificata a fondurilor banesti acumulate, in conditii avantajoase si profitabile, in valori mobiliare (ETF,CDF, actiuni, AOPC) si in active lichide, avand in vedere atat conservarea sumelor initial investite, cat si asigurarea unei cresteri pe termen lung a investitiei efectuate.

Fondul va investi, in limitele impuse de reglementarile in vigoare, in valori mobiliare (actiuni ale societatilor comerciale cotate, ETF-uri) in titluri de participare emise de fonduri inchise sau deschise orientata catre investitii in actiuni sau in instrumente financiare derivate.

Prin politica de investitii, FFB GLOBAL INDEX tinteste sa obtina un randament superior fata de cel adus de indicele S&P 500, cel mai important indice la nivel global. Indicele S&P 500 reflecta in timp real miscarea celor mai importante 500 de societati listate pe piata americana de capital. Este unul dintre cei mai importanti indici la nivel international fiind folosit ca activ suport pentru produse derivate si structurale. Acesta acopera peste 75% din actiuni din Statele Unite.

Pretul actiunilor pe Standard&Poor's 500 au avut o scadere de 1,2%,conform raportarilor Welles Fargo&Co. De asemenea, indicele MSCI All-Country, care include actiuni din majoritatea tarilor, a continuat sa scada cu 0,7% dupa prabusirea de 5,4 procente inregistrata saptamana trecuta. In ceea ce priveste cursul monedei europene, acesta a scazut ieri cu 0.8% fata de cursul dolarului, in conditiile in care saptamana trecuta a castigat 3,8 procente in comparatie cu moneda americana.

De remarcat este insa evolutia pretului barilului de petrol. Acesta a scazut cu 0.5 procente fata de nivelul initial de 86,33 USD. Daca Oil Brent va urca la peste 150 USD/baril, situatia se va inrautati considerabil si va determina in anul urmator o recesiune la nivel mondial. Indiferent de criza bancara din Europa sau problemele cu datoriile suverane se va confirma izbucnirea crizei financiare in Statele Unite si nu in Uniunea Europeana.

Performantele fondului FB GLOBAL INDEX pot fi accesate pe www.fonduripeindici.ro .

Fondurile au un comision de administrare de 0,18% anual si 50% comision de performanta trimestrial in cazul in care indicele de baza este depasit.

"Motivul pentru care investitorii ar trebui sa isi plaseze fondurile in strategia noastra este ca activam intr-un mediu investitional cu randamente mai bune decat cele oferite de celelalte instrumente financiare. Pentru urmatorii 2-3 ani pietele vor actiona separat (stock, commoditis, bond) avand in vedere situatiile de criza din mediul politic global. Avem nevoie de manageri de portofolii si investitori tenace, flexibili si creativi" a declarat managerul fondului, Florin Pistae.

 Citeste mai multe despre     |   |   | 
  424 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by