newsletter rss
HotNews.ro

​Elena Filip, director adjunct Motivation: Faptul ca suntem o intreprindere de nisa ne-a ajutat sa ne cunoastem mai bine piata si sa ne impunem


PDF Print
A | a
E-mail
de Gabriela Garjoaba | Luni, 2 august 2010, 17:46 Oameni

Elena Filip | Foto: Hotnews
​Reporter: Sa o luam cu inceputul: Fundatia Motivation Romania a  fost infiintata in 1995. Cu ce scop ati infiintat aceasta fundatie?

Elena Filip: Fundatia Motivation Romania a fost infiintata pentru a oferi programe pentru imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu dizabilitati din Romania. Din 1995, Motivation a readus speranta intr-o viata implinita si libertatea de miscare unui numar de peste 4.000 de copii si adulti cu dizabilitati. Serviciile pe care le oferim acopera o gama larga de nevoi ale copiilor si adultilor cu dizabilitati, de la echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilitati motorii, la recuperare medicala si instruire pentru viata independenta, alaturi de un instructor in fotoliu rulant, si servicii de facilitarea angajarii.

R: SC Motivation SRL a fost creata in 2001. Ce produce aceasta societate?

E.F.: Motivation SRL este intreprinderea sociala a Fundatiei Motivation si, ca urmare, are doua obiective. Primul este cel financiar, respectiv genereaza resurse financiare pentru sustinerea misiunii sociale a Fundatiei, in completarea donatiilor si finantarii din proiecte. Al doilea este unul social - crearea de oportunitati si de angajare sau calificare in munca pentru persoane cu dizabilitati. La infiintare, Motivation SRL era singurul producator din tara de fotolii rulante de tip activ si de sisteme de pozitionare speciale pentru copii cu Infirmitate Motorie Cerebrala. Cea mai importanta caracteristica a Motivation SRL o reprezinta faptul ca livreaza scaune rulante personalizate, promovand adaptarea si distributia corecta a echipamentelor de mobilitate. In timp, Motivation SRL si-a diversificat oferta cu servicii de tipografie, de accesibilitate si facilitare a angajarii persoanelor cu dizabilitati.

R: Care este motivul pentru care ati decis infiintarea celor doua institutii?

E.F.: Fundatia Motivation Romania a fost creata ca urmare a unui proiect al Federatiei Internationale de Cruce Rosie si al Motivation Charitable Trust din Marea Britanie. Era si este in continuare nevoie de un sprijin real pentru persoanele cu dizabilitati. Conform statisticilor ANPH la finalul anului 2009 erau inregistrate, in Romania, 129.170 de persoane cu dizabilitati fizice, insa statisticile nu mentioneaza cate dintre acestea au acces la echipamente de mobilitate adecvate.

Credem ca activitatea Fundatiei Motivation si a intreprinderii Motivation SRL ajuta persoanele cu dizabilitati sa se integreze in societate si respectiv, sa aiba acces la astfel de echipamente adecvate. Scopul final este un trai mai bun pentru aceste persoane.

Citeste interviul in intregime pe HotNews.ro

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  1267 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by