newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Transforma 2% din impozitul pe venit in 100% viata pentru copii!


PDF Print
A | a
E-mail
de | Miercuri, 15 mai 2013, 13:21 Oameni

In Romania, la fiecare cinci ore, moare un copil inainte sa implineasca varsta de un an. Pierdem in medie 1900 de bebelusi pe an. Aceste cifre arunca tara noastra pe primul loc in Uniunea Europeana, cu o rata a mortalitatii infantile de  9,4 la 1000 de copii nascuti vii,  cauza principala fiind nasterile premature. Organizatia Salvati Copiii estimeaza ca o treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame si copii si dotarea maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti cu echipamente medicale performante.

De aceea, Salvati Copiii dezvolta programul national pentru reducerea mortalitatii infantile Fiecare copil conteaza! Cu ajutorul persoanelor fizice si al companiilor, prin campania de strangere de fonduri Bun venit pe lume!, Salvati Copiii a reusit strangerea sumei de 1090.000 de lei, bani cu care a cumparat pentru maternitati si sectii de nou-nacuti incubatoare performante - de terapie intensiva si de transport, mese de resuscitare, aparate de ventilatie si alte echipamente absolut necesare in lupta pentru viata copiilor. Aceste echipamente au ajuns la maternitati si sectii de nou-nascuti din: Adjud, Piatra Neamt, Bucuresti, Pitesti, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Petrosani, Iasi, Targu Mures, Suceava, Timisoara si Vaslui.

Salvati Copiii estimeaza ca astfel 327 de  nou-nascuti vor fi salvati anual, iar 380 de nasteri vor avea loc in conditii normale.

Cei care doresc sa sprijine in continuare pentru ca tot mai multe maternitati sa primeasca echipamente medicale importante pentru bebelusi, o pot face redirectionand, pana cel tarziu pe 25 mai, 2% din impozitul pe venit catre Salvati Copiii. Formularul poate fi decarcat de aici: http://www.salvaticopiii.ro/?id2=00040006. Completarea lui dureaza foarte putin, nu costa nimic, insa beneficiile inseamna sansa la viata pentru copiii care se nasc prematur.

Proiectul Fiecare copil contează a demarat în 2011, când echipa Salvați Copiii a început să ofere sprijin mamelor și copiilor din 26 comunități defavorizate din România. Acestea au primit o informare corectă privind măsurile obligatorii pentru prevenirea îmbolnăvirilor, păstrarea curăţeniei şi respectarea regulilor de creştere a copiilor și a controalelor medicale pentru gravide. La solicitarea medicilor şi asistenţilor care au analizat nevoile fiecărei familii incluse în proiect, au fost cumpărate materiale igienico-sanitare, vitamine şi medicamente uşoare care au fost oferite cu ocazia vizitelor la domiciliu sau a consultaţiilor de la cabinetele medicale.

De asemenea, beneficiarii din familiile foarte nevoiașe, au fost ajutate cu alimente de bază și sprijin material pentru transportul către spitalele municipale. Nu au fost înregistrate cazuri de mortalitate infantilă de la debutul proiectului in localitățile în care s-a intervenit! Un studiu al organizației arată că 10,5% mai multe gravide din aceste comunități merg la ginecolog pe perioada sarcinii, 25,4% mai mulți copii merg la control medical și 24.7% copii 0-5 ani au fost vaccinati.
  800 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by