newsletter rss
HotNews.ro

Articol webPR

INTERVIU Silviu Clep, presedintele ARTS: Solutiile de securitate care vor fi prezentate la Romanian Security Fair vin in intampinarea unui nou tip de hot, care nu mai poate fi tinut la distanta de o simpla usa incuiata


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Marţi, 23 octombrie 2012, 14:18 Oameni

Asociatia Romana pentru Tehnica de Securitate (ARTS) organizeaza in perioada 25 -27 octombrie 2012, in Pavilionul Central Romexpo, unul dintre cele mai mari evenimente expozitionale dedicate tehnicii de securitate din Europa de sud-est - Romanian Security Fair (RSF 2012).

Expozitia se adreseaza tuturor furnizorilor de tehnologii, solutii si servicii de securitate din tara si strainatate, precum si specialistilor si consumatorilor de securitate. Tematica sa vine in intampinarea nevoii de a raspunde unor provocari din ce in ce mai mari cu solutii performante, care sa asigure un nivel cat mai adecvat de securitate, atat in mediul rezidential si business, cat si in cel dedicat infrastructurilor critice.

ARTS are o bogata experienta in organizarea targurilor de profil, iar Romanian Security Expo se bucura deja de o recunoastere solida in randul marilor producatori si furnizori internationali si nationali. Ca in fiecare an, acestia vor aduce la targ cele mai importante noutati din domeniu.

Silviu Clep, presedintele ARTS, a stat de vorba cu noi despre noile tehnologii care vor fi prezente la targ si despre nevoia de securitate in general.

Care e scopul Romanian Security Fair?


Silviu Clep: Prin aceasta expozitie, incercam sa aducem toate noutatile din domeniu in fata publicului roman. Avem in vedere, desigur, solutiile traditionale de securitate, ca de exemplu sisteme anti-efractie si anti-incendiu sau sisteme de supraveghere video si control acces, dar nu ignoram nici ultimele dezvoltari tehnologice din domeniu, care au schimbat foarte mult piata.

Care ar fi cateva dintre cele mai importante evolutii ale pietii din punct de vedere tehnologic?


Silviu Clep: In ultimii ani, tehnologia s-a schimbat foarte mult. Piata a migrat spre comunicare IP, sisteme biometrice - in general spre sisteme cu un grad de tehnologizare foarte mare. Romanian Security Fair s-a bucurat inca de la primele editii de atentia marilor producatori de tehnica de securitate si a marilor firme de sisteme de securitate, iar acest an nu va fi o exceptie. Toate aceste noi tehnologii vor fi prezentate in cadrul targului.

Care credeti ca vor fi cele mai interesante noutati din cadrul expozitiei?

Silviu Clep: In primul rand, vorbim de un numar mare de firme care vor prezenta sisteme de supraveghere video si sisteme de monitorizare la distanta a sistemelor de supraveghere video. Nu e vorba de o tehnologie dedicata exclusiv consumatorilor din domeniul industrial sau din business. Multe din aceste aplicatii sunt destinate cetatenilor. Acestea sunt deosebit de utile consumatorului casnic - ele permit gestiunea si verificarea unui intreg sistem intr-un mod foarte simplu, de la o singura consola (care poate fi un calculator personal). In plus, unele din aceste aplicatii "home" permit si controlul mai multor sisteme diferite, cum ar fi cel de supraveghere video si cel anti-efractie. Cu alte cuvinte, sunt sisteme integrate, gandite pentru a fi usor de folosit de un beneficiar particular.

Clientii din domeniul industrial si business nu vor fi insa neglijati la capitolul noutati. Targul va introduce tehnologii de protectie mecanica noi, precum si sisteme mai avansate de detectie si mai ales de stingere a incendiilor.

Dar cel mai cautat produs?


Silviu Clep: Sistemele anti-efractie au cea mai mare cautare si, evident, companiile au cea mai diversificata oferta in acest domeniu. In ultimii ani insa, sistemele de supraveghere video au avut o cautare din ce in ce mai mare la noi in tara - un trend care reflecta o apropiere din ce in ce mai pronuntata intre obiceiurile de consum din Romania si cele din statele mai dezvoltate. Cererea e mare chiar si in randul consumatorilor din mediul rezidential, care inteleg din ce in ce mai bine utilitatea unei astfel de masuri de siguranta.

In domeniul industrial, cele mai cautate sunt sistemele de stingere a incendiului si cele de control acces, unde oferta expozantilor va fi, de asemenea, pe masura.  

Targul raspunde unei cresteri a infractionalitatii la noi in tara?


Silviu Clep: Daca ne uitam la datele statistice ale Politiei Romane, fenomenul infractional este in scadere. In realitate insa, chiar daca numarul efectiv de furturi s-a diminuat, modurile de operare ale hotilor s-au schimbat, ba chiar, am putea spune, s-au "rafinat". Solutiile de securitate care vor fi prezentate la targ vin in intampinarea acestui nou tip de hot, care nu mai poate fi tinut la dinstanta de o simpla usa incuiata. Noi credem ca, in majoritate, consumatorii au inteles acest fenomen, motiv pentru care vedem o cerere tot mai mare pentru sisteme de securitate performante, capabile sa faca fata noilor provocari. Cu totii trebuie sa ne protejam bunurile pentru care am muncit si, bine-nteles, pe cei dragi.

Aveti un mesaj de final pentru potentialii vizitatori ai targului?

Silviu Clep:
Cred ca oricine, indiferent ca e vorba de consumatori din domeniul rezidential, industrial sau business, are ce sa vada la Romanian Security Fair. Oferta e deosebit de diversificata si produsele si solutiile oferite se ridica la cele mai inalte standarde de calitate internationale. Motto-ul ARTS este "Arta de a trai in siguranta"- haideti s-o descoperim impreuna la Romanian Security Fair!

 Citeste mai multe despre   
  3278 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by