newsletter rss
HotNews.ro

webPR

Mircea Patrascoiu, director Electrica Furnizare: Imi voi depune candidatura pentru a conduce compania ca manager privat


PDF Print
A | a
E-mail
de Web PR | Joi, 1 martie 2012, 12:09 Oameni

Mircea Patrascoiu | Foto: webPR.ro
Mircea Patrascoiu, directorul general al Electrica Furnizare, anunta ca se va inscrie in concursul pentru ocuparea postului de manager privat al companiei. Infiintata in iulie 2011 prin fuzionarea celor trei filiale de furnizare din cadrului Grupului Electrica, compania Electrica Furnizare a avut in 2011 o cifra de afaceri de peste 900 milioane de euro.


Care a fost evolutia societatii Electrica Furnizare de la data preluarii pana la sfarsitul anului 2011?
Mircea Patrascoiu: Am fost mandatat ca director general la Electrica Furnizare in data de 25.07.2011. Dupa 5 luni de la infiintare, evolutia pozitiva a societatii este sustinuta de cifre: volumul creantelor a scazut cu 9%, volumul datoriilor a scazut cu 4.5 %, peste 2.000 clienti noi au fost inclusi in portofoliu. Am incheiat anul 2011 cu un rezultat financiar brut pozitiv.

Comparativ cu anul precedent, cifra de afaceri a crescut cu 2.5%, cantitatea de energie achizitionata a fost mai mare cu 4 %, iar energia vanduta a crescut cu 8 %. Mentionez ca cifra de afaceri anuala a societatii este de peste 900 milioane euro.

Ce ne puteti spune despre planul de dezvoltare pe termen scurt si mediu al societatii?
Mircea Patrascoiu: Dupa cum am spus, Electrica Furnizare este o societate noua, constituita in iulie 2011, prin fuzionarea celor trei foste filiale, actuale Sucursale de Furnizare a Energiei Electrice Transilvania Nord, Transilvania Sud si Muntenia Nord.

 
Societatea Comerciala Electrica Furnizare SA a luat fiinta la data de 22.07.2011, ca urmare a fuzionarii prin contopire a celor trei filiale de furnizare a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica. Acopera 18 judete ale tarii.
 
Prezentarea Electrica Furnizare
Pe termen scurt si mediu ne propunem eficientizarea activitatilor si imbunatatirea performantelor printr-o strategie de crestere a societatii. Proiectul este ambitios, tinand seama de incertitudinea situatiei economice si de concurenta existenta in prezent pe piata.

Ne propunem implementarea unui sistem de management integrat performant usor accesibil pentru utilizatorii externi si interni ai societatii. Acest lucru va duce la simplificarea comunicarii, accesul la surse de informare si documentare, simplificarea proceselor de munca si cresterea eficientei, reducerea costurilor, lucrul in grup dar si la transparenta informatiei, reducerea timpului de rezolvare a problemelor clientilor, castig de imagine si nu in ultimul rand securitate excelenta a informatiilor si tranzactiilor efectuate.

Totodata, avem in vedere dezvoltarea unui Call Center unic pe societate datorita raspandirii geografice mari a societatii si a dorintei de a transmite un acelasi mesaj clientilor nostri, indiferent ca sunt de la Satu Mare sau de la Braila.

Dezvoltarea businessului in conditiile unor bugete reduse si a resurselor limitate reprezinta o provocare pe care suntem foarte pregatiti sa o infruntam: rezultatele deja pozitive obtinute dupa 5 luni de la infiintare reprezinta o dovada in acest sens.

 
- Mircea Patrascoiu,  52 ani, este din 2011 Director General al SC Electrica Furnizare SA, societatea cu cea mai mare cota de piata in Romania privind furnizarea energiei electrice si care gestioneaza peste 3.600.000 clienti.
- A ocupat pozitia de Director Retea in doua dintre Societatile de Distributie ale Enel in Romania: Enel Distributie Muntenia si Enel Distributie Dobrogea.
- In perioada 2006 – 2008 a fost Director General al Electrica Muntenia Sud.
- Absolvent al Universitatii Politehnice din Bucuresti, Facultatea Energetica, el a urmat si cursurile Academiei Romano - Daneze in domeniile Marketing / Management si are o experienta de mai bine de 25 ani in domeniul energetic si de peste 12 ani in functii de conducere.
A ocupat pe rand functiile de Director Exploatare, Director Sucursala, Director General de Distributie, Director General de Furnizare.

Carte de vizita
Care sunt directiile principale de actiune ale Directorului General Electrica Furnizare?

Mircea Patrascoiu: Consolidarea pozitiei societatii pe piata de furnizare a energiei electrice si transformarea Electrica Furnizare intr-un brand competitiv prin cresterea calitatii serviciului catre client, consolidarea portofoliului de clienti si cresterea implicarii angajatilor in intreaga activitate desfasurata. In paralel, modernizarea societatii, stabilirea structurii organizationale tinta, evaluarea sinergiilor si implementarea modelului functional sunt actiuni prioritare.

Care este parerea dv despre proiectul “CEO la stat”?
Mircea Patrascoiu: Proiectul de introducere a managementului privat la marile companii de stat reprezinta prima incercare majora a statului de a moderniza administratia publica cu ajutorul profesionistilor.

Pentru unele societati managerul privat va fi interimar, pana la privatizare, iar pentru restul societatilor, mandatele managerilor privati vor fi cuprinse intre 1 si 4 ani. A fost aprobata si este in vigoare OUG 109/ 2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice.

Consider ca pe piata fortei de munca din domeniul energiei in Romania exista foarte buni profesionisti, adevarati tehnocrati si manageri recunoscuti atat in firme private, cat si in firme de stat.

Personal, imi voi depune candidatura, va fi o noua provocare in cariera mea.

Sunt pregatit sa ma implic in acest proiect.
  3964 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  FELICITARI (Joi, 1 martie 2012, 14:56)

  Familia Adams [anonim]

  MULT SUCCES SI NOROC!
 • 0 (0 voturi)    
  Felicitari (Miercuri, 5 septembrie 2012, 7:53)

  XAM [anonim]

  Un adevarat PROFESIONIST, BAFTA!!!
  XAM
 • 0 (0 voturi)    
  OM DE MARE VALOARE SI CARACTER (Miercuri, 9 ianuarie 2013, 10:03)

  camelia [anonim]

  Dl Patrascoiu este un om cum rar se mai intalnesc in aceste timpuri.Il caracterizeaza seriozitatea, bunul simt, profesinalismul, omenia.Are toate calitatile unui mare OM.
  Felicitari!
 • 0 (0 voturi)    
  OM DE MARE VALOARE SI CARACTER (Miercuri, 9 ianuarie 2013, 10:03)

  camelia [anonim]

  Dl Patrascoiu este un om cum rar se mai intalnesc in aceste timpuri.Il caracterizeaza seriozitatea, bunul simt, profesinalismul, omenia.Are toate calitatile unui mare OM.
  Felicitari!
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by