newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Adevarul lanseaza din 19 aprilie colectia de carte dedicata marilor muzee din lume


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactie | Vineri, 16 aprilie 2010, 17:16 webReleases | Media

Cel mai important ziar quality din Romania continua seria volumelor editate in tiraje de sute de mii de exemplare per titlu. „Marile Muzee ale Lumii” este cea de-a treia serie speciala de carte din 2010, pe care ziarul „Adevarul” o lanseaza de luni, 19 aprilie, la nivel de masa, dupa colectiile „Jules Verne” si „National Geographic Traveler”.

Timp de 15 saptamani, in fiecare zi de luni, impreuna cu cel mai important ziar quality de la noi (peste 158.000 de exemplare vandute in medie pe zi conform cifrelor BRAT pentru decembrie 2009) si suplimentul sau dedicat special sporturilor, altele decat fotbalul, cititorii vor putea descoperi cele mai mari muzee ale lumii, precum Ermitaj din Sankt Petersburg - Rusia, Luvru din Paris - Franta, Prado din Madrid - Spania, Galeria Nationala de Pictura din Berlin - Germania, Muzeul Egiptean din Cairo, Galeria Nationala de Arta din Washington - SUA, Muzeul de Istorie a Artei din Viena - Austria, Galeria Nationala din Londra - Marea Britanie, Galeria Uffizi din Florenta - Italia, Muzeul Van Gogh din Amsterdam - Olanda, Muzeul Metropolitan de Arta din New York - USA. Lor li se va alatura, chiar in ultimul volum al colectiei, o prezentare a Muzeului National Brukenthal din Sibiu - Romania, singura institutie de gen de la noi inclusa in aceasta colectie cu totul si cu totul de exceptie.

Primul volum al noii serii va fi dedicat Muzeului Ermitaj din Sankt Petersburg si va fi distribuit gratuit luni, 19 aprilie, impreuna cu ziarul „Adevarul”, intr-un tiraj de 240.000 de exemplare. Din 26 aprilie ziarul si cartea vor avea un pret comun, de 12.99 lei, acelasi cu care s-au vandut volumele unei alte colectii de mare succes distribuita tot impreuna cu „Adevarul”, „Pictori de geniu”.   

Fiecare volum va contine 160 de pagini full color si va avea pe coperta opere celebre ale picturii universale, capodopere gazduite de muzeele incluse in noua serie. De asemenea, cititorii vor putea afla in premiera informatii despre povestea cladirilor ce adapostesc in prezent fiecare dintre cele 15 institutii de cultura selectate, dar si istoria celor mai valoroase exponate, obiecte de arta, relicve, documente istorice si stiintifice prezente in marile muzee ale lumii. In total, peste 200 de artisti si circa 1500 de opere de arta isi vor gasi locul in noua colectie de carte marca „Adevarul”.  Ca un plus de culoare pentru colectionari, cele 15 albume de arta formeaza pe cotorul lor, tot dupa modelul lansat de seria „Pictori de geniu”, o alta celebra pictura, „Nasterea lui Venus”, semnata de Sandro Botticelli, unul dintre cei mai reprezentativi pictori ai Renasterii italiene.

Ca si in cazul precedentelor sale colectii, Adevarul Holding a depus eforturi considerabile si pentru acest proiect, in sensul asigurarii unei calitati exceptionale a volumelor (sunt tiparite intr-una dintre cele mai bune tipografii din lume), a unui pret inegalabil, de doar 12,99 lei, in conditiile in care un asemenea volum se poate gasi in librarii la aproximativ 50 de lei.

Colectia „Mari Muzee ale Lumii” se inscrie in linia cartilor esentiale, de cultura generala, fiind o continuare perfecta a „Pictorilor de geniu”, serie din care s-au vandut in mai putin de patru luni peste trei milioane de carti. “Colectiile de carte marca «Adevarul» inseamna, in primul rand, calitate. Continut de calitate, conditii tipografice de calitate. Iar grija noastra este sa oferim calitate la un pret cat mai prietenos. Colectia «Marile Muzee ale lumii» se inscrie perfect in aceasta logica, mai ales ca vine in completarea unei alte colectii de succes: «Pictori de geniu». Totul a fost gandit astfel incat cele doua colectii sa se «simta» bine impreuna in biblioteca si, mai ales, in sufletul cititorilor. Inainte de a vizita marile muzee ale lumii, le vom descoperi cu totii prin intermediul celor 15 albume exceptionale”, declara Grigore Cartianu, directorul Diviziei Carte de la Adevarul Holding si redactor-sef al cotidianului “Adevarul”.

 Citeste mai multe despre     |   |   | 
  1018 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by