newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Adevarul Holding a devenit actionarul majoritar al celei mai mari tipografii din Transilvania


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactie | Marţi, 23 martie 2010, 18:04 webReleases | Media

logo Adevarul Holding | Foto: Adevarul Holding
Adevarul Holding a devenit de la mijlocul lunii februarie 2010 actionarul majoritar al SC Garamond Tipografie SRL, cea mai importanta tipografie din Transilvania. In prezent compania noastra detine 78,5% din capitalul social total al tipografiei. Prin aceasta investitie, Adevarul Holding isi reconfirma pozitia de cea mai importanta companie tipografica cold-set din Romania si, totodata, consolideaza singura retea de tipografii nou-aparuta in ultimii 20 de ani in tara.

Tipografiile Adevarul opereaza deja la Iasi, Timisoara, Cluj si Petrosani, in timp ce unitatea din Bucuresti va intra efectiv in productie in cursul lunii aprilie. Toate dispun de masini tipografice, pre-press si post-press performante, fapt ce le confera capacitatea de a tipari si multiplica ziare intr-un timp record. In prezent reteaua Tipografiilor Adevarul cuprinde peste 200 de angajati, la nivel national. Iar cuantumul ziarelor tiparite zilnic in tipografiile Adevarul se ridica deja la 620.000 – 650.000 de exemplare.

Razvan Corneteanu, Director General Adevarul Holding a anuntat tranzactia si a declarat ca “aceasta pozitie de actionar majoritar si in Cluj defineste si completeaza pozitia deosebita pe care o are Adevarul Holding astazi in tiparirea cold-set”. “Practic, azi cine vrea sa faca presa profesionista in Romania nu poate ocoli investitiile in tipar facute de Adevarul Holding in Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara si Petrosani. Roadele acestei constructii fara precedent se vor vedea complet anul viitor cand toata reteaua va fi perfect functionala, iar procedurile puse in aplicare.

Asta include si intrarea in productie a masinii de 96 de pagini full color de la Bucuresti in urmatoarele doua luni”, a adaugat Razvan Corneteanu. Garamond Tipografie, infiintata in anul 1993, are sediul in Cluj-Napoca, insa detine si un punct de lucru in Petrosani, deschis incepand cu luna septembrie 2008. Tipografia are in total patru masini de tipar dintre care un utilaj de ultima generatie care poate imprima dintr-o singura trecere un numar de 32 de pagini de policromie. Astfel, masina de inalta performanta Global Web Systems tipareste ziarul „Click!” intr-un singur caiet fara a fi necesara operatia manuala de intercalare.

De asemenea, operatiile de numarare si impachetare a ziarelor pentru distributie care se faceau manual sunt realizate in mod automat de utilajul Global Web Systems, prin liniile post-press pe care le are in componenta. Masina de tipar, produsa in Statele Unite ale Americii, este printre putinele utilaje din Romania care au acest grad de automatizare, necesitand un numar redus de oameni care sa gestioneze procesul de imprimare a ziarelor. Viteza utilajului este de 35.000 de exemplare pe ora.

In portofoliul Garamond Tipografie se gasesc, in momentul de fata, 21 de cotidiene, 23 de saptamanale, 9 lunare si 11 periodice. Printre publicatiile tiparite in cele mai bune conditii la Garamond Tipografie se numara: „Adevarul”, „Adevarul de Seara”, „Click!”, „Romania Libera”, „Gazeta Sporturilor”, „Crisana”, „Faclia”, „Ziua de Cluj”, „Kronika”, „Salajeanul”.

Ca un element inedit, Tipografia Garamond din Cluj a gazduit la 20 decembrie 2009 un concert de camera dedicat Craciunului, la care au participat peste 300 de invitati, evenimentul bucurandu-se de multiple aprecieri din partea comunitatii.

Adevarul Holding este unul dintre cele mai importante trusturi de presa romanesti. Casa de editura a holdingului Adevarul a lansat colectiile: „Carte de lux Adevarul”, „100 de carti pe care trebuie sa le ai in biblioteca”, „Disney Clasic”, „Pictori de geniu”, „Prima mea Enciclopedie”, „Jules Verne”. In portofoliul companiei se regasesc: „Adevarul”, ziarul quality numarul 1 in Romania, „Adevarul de Seara”, cotidian distribuit gratuit in 50 de orase ale tarii, „Click!”, tabloidul numarul 1 in Romania, revistele „Click! pentru femei”, „Click! Pofta buna!” si „Click! Sanatate”, publicatiile culturale „Dilema veche” si „Dilemateca”, „Foreign Policy Romania”, revista „Historia”, „Forbes Romania”, catalogul „Forbes Romania 500 Miliardari” si revista de celebritati „OK!”. Adevarul Holding este prezent si pe piata internationala, ca publisher al cotidianului ucrainean „Blik”, din Kiev. Divizia internationala a grupului mai cuprinde redactii in Spania si Italia, infiintate in 2007.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  901 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings