newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: XYZ Servicii Online a lansat mediaIQ, primul serviciu de media intelligence din Romania 


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactie | Miercuri, 3 februarie 2010, 15:14 webReleases | Media

Bucuresti, 3.02.2010. Astazi s-a lansat in varianta beta primul serviciu de media intelligence din Romania: mediaIQ. Serviciul web permite monitorizare pe baza de cuvinte cheie si apoi livrarea de rapoarte in functie de o serie de parametri definiti de utilizatori.

In curand clientii mediaIQ pot avea acces la o serie de rapoarte si analize ce vor face viata mai usoara specialistilor in comunicare si marketing.
 
Monitorizare, masurare impact, analize si rapoarte.
In momentul de fata sunt monitorizate si analizate 60 de surse media importante iar in varianta comerciala a serviciului clientii vor avea acces la o lista de peste 2.000 de surse: presa scrisa centrala si locala, presa online, radio si televiziune.

Monitorizarea permite afisarea rezultatelor in functie de mai multe criterii: in functie de relevanta sau data, in functie de audienta publicatiei, in functie de tipul sursei monitorizate. Rezultatele pot fi afisate in aplicatia web sau pot sa fie livrate sub forma unui raport trimis pe e-mail.
 
“Interesul meu este sa cresc piata de monitorizare. Nu vreau sa 'fur' din clientii agentiilor de monitorizare”, a declarat Alin Zainescu, initiatorul proiectului.

“Am pentru inceput doua obiective: sa atrag prin preturi accesibile si companiile care pana acum nu isi permiteau astfel se servicii si sa ofer companiilor mari accesul la instrumente care sa le ajute sa ia mai bine decizii. mediaIQ nu este doar un instrument pentru departamentul de PR. Este un instrument ce poate sa fie folosit la marketing, vanzari, strategie, resurse umane. Zilnic se produce foarte multa informatie ce contine foarte mult zgomot. Este din ce in ce mai greu sa identifici ce este si nu este relevant pentru compania ta si noi asta vrem sa oferim”, a mai declarat Alin Zainescu

mediaIQ ofera o serie de facilitati in premiera pentru piata din Romania: detectarea de articole similare si rezumate automate. Aceste doua facilitati ajuta la reducerea timpului petrecut cu analiza textelor din media. In varianta comerciala clientii mediaIQ vor avea acces si la alte facilitati precum: grafice evolutive, intersectii grafice, comparatii procentuale, explorare comparativa, analiza universului de legaturi si analiza automata a tonului in care este scris un articol.

mediaIQ (www.mediaIQ.ro) este lansat de XYZ Servicii Online si foloseste o tehnologie licentiata de la compania Digital Data Tech.

 Citeste mai multe despre     |   | 
  438 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by