newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: CJI anunta Concursul "Cel mai bun jurnalist de mediu" - editia 2009


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Marţi, 17 noiembrie 2009, 12:54 webReleases | Media

Centrul pentru Jurnalism Independent, in parteneriat cu Asociatia Recolamp, lanseaza prima editie a Concursului pentru cel mai bun jurnalist de mediu in 2009. Acest demers face parte din proiectul celor doua organizatii care au organizat in acest an sesiuni de pregatire cu tema "Protectia mediului in presa: cum sa scrii despre politici de reciclare", destinate jurnalistilor din Romania.

In luna martie 2010, cinci jurnalisti de mediu din Romania vor participa la excursie de documentare in Olanda, unde se vor intalni atat cu colegi de breasla, cat si cu reprezentanti ai companiilor si asociatiilor care desfasoara activitati de colectare si reciclare a deseurilor electrice si electronice, in special a celor provenite din surse de lumina.

Pentru inscrierea in concurs, candidatii - jurnalisti din presa scrisa, audiovizuala sau online, angajati ai unei organizatii de presa sau jurnalisti freelance, foarte buni cunoscatori ai limbii engleze - trebuie sa trimita trei materiale care abordeaza probleme legate de protectia mediului. Materialele trebuie sa fi fost publicate/difuzate pana la data de 31 decembrie 2009. Proiectele pot include serii de articole, investigatii, reportaje, filme documentare sau orice alta forma de  produs editorial.

Dosarul de inscriere trebuie sa contina:
- curriculum vitae
- o scrisoare de intentie, care sa demonstreze interesul candidatului fata de domeniul protectiei mediului
minimum trei materiale jurnalistice care au ca tema protectia mediului si reciclarea, publicate/difuzate in cursul anului 2009. De asemenea, pentru o completa si corecta evaluare, candidatii sunt invitati sa anexeze orice alte materiale realizate pe aceasta tema.

Selectia va fi facuta de un juriu specializat, format atat din persoane cu experienta in mass-media - care vor evalua tehnica jurnalistica - cat si din experti in probleme legate de protectia mediului si reciclare - care vor verifica corectitudinea si calitatea informatiilor de specialitate prezente in materiale.

Dosarele de inscriere la concurs se vor primi in perioada 15 ianuarie - 15 februarie 2010, la adresa de email mediu [at] cji.ro sau prin posta la adresa: Bd. Regina Elisabeta , nr. 32, et. 1, sector 5, Bucuresti, 050017, persoana de contact: Cristina Lupu.

Castigatorii concursului vor fi anuntati personal pe 1 martie 2010,  iar numele lor vor fi publicate pe www.cji.ro si www.recolamp.ro

 Citeste mai multe despre     |   |   | 
  301 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by