newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Decat o Revista


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Miercuri, 11 noiembrie 2009, 17:13 webReleases | Media

Coperta Decat o Revista | Foto: Decat o Revista
Decat o Revista, un proiect artistic conceput de un grup de reporteri, editori, fotografi si designeri, se lanseaza* in aceasta duminica intr-un tiraj limitat. Revista s-a nascut din dorinta celor implicati de a crea un produs-exemplu pentru piata de periodice - o mostra de ce ar putea contine si cum ar putea sa arate o revista gandita ca un obiect de colectie.

DoR e o publicatie generalista, dar nu superficiala. Inteligenta, dar nu condescendenta. Cu opinii, dar nu didactica. Altfel, dar nu alternativa. Construita de un nucleu editorial** format din cinci oameni, revista a beneficiat de contributiile a peste 40 de colaboratori, printre care Razvan Exarhu, Vlad Petreanu, Cosmin Bumbut si Cosmin Alexandru.

Coperta a fost fotografiata de Alex Galmeanu, care si-a reinterpretat o imagine iconica cu Mihai Dobrovolschi, surprinsa in 2004 la o sedinta foto pentru revista Bolero. In ipostaza produsa in 2009 pentru DoR, Dobrovolschi si-a depasit temerile si si-a infipt stecherul in gura. Articolul de coperta este o deconstructie a unui cover story traditional.

In cele 120 de pagini se mai gasesc povesti despre magie, pufuleti, mitul curentului, diacritice, alegeri si alte subiecte care alcatuiesc un melanj aiuritor, dar coerent, al lumii in care traim. DoR are o abordare vizuala diferita, care apropie produsul de o carte. Raymond Bobar, art directorul proiectului, spune ca multi oameni au inceput sa refuze revistele pentru ca echivaleaza cu paduri taiate degeaba. Cartile insa continua sa fie pretuite.

Revista e programata sa apara intr-un singur numar si e finantata integral din buzunarul echipei. Tirajul este de 1.500 de exemplare.

Mai multe despre scopul revistei aflati din editorialul-explicatie:

„Am facut aceasta revista pentru ca credem in viitorul acestui mediu - in ciuda crizei financiare si a amenintarii erei digitale. Dar ca aceasta forma sa supravietuiasca e nevoie de o schimbare de atitudine.

Am vrea ca Decat o Revista sa starneasca o discutie despre viitorul revistelor in Romania. Am vrea ca oamenii care o citesc sa reactioneze si sa inceapa sa le ceara revistelor pe care le cumpara mai multa atentie, mai mult respect si mai mult continut de calitate. Am vrea ca cei care conduc si produc reviste in Romania sa asculte și sa-și puna aceleași intrebari care au conturat acest proiect. Cum putem face reviste mai bune, mai utile, mai spectaculoase, mai profunde? Cum ne putem implica cititorii? Si, desigur, cum putem avea o relatie de parteneriat cu piata de publicitate fara sa compromitem produsul?”

 
* Lansarea va avea loc duminica, ora 18:00 in Club Control, str. Academiei nr. 19.

** Nucleu editorial e format din Cristian Lupsa, Raymond Bobar, Lavinia Gliga, Gabriel Dobre si Sebastian Ispas. Ii puteti contacta la dor@decatorevista.ro

 Citeste mai multe despre     |   | 
  556 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by