newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Olympus aniverseaza 10 ani de la deschiderea Fabricii de Lapte de la Halchiu. Compania introduce prima sticla de lapte r-PET, cu pana la 35% plastic reciclat, 100% reciclabila


PDF Print
A | a
E-mail
de | Luni, 15 noiembrie 2021, 16:26 webReleases | Media

Infografic_Aniversare 10 ani | Foto: Olympus
Olympus, unul dintre cei mai mari producatori de lactate de pe piata locala, aniverseaza zece ani de la deschiderea celei mai mari si avansate tehnologic fabrici de lactate din tara, prin lansarea primei sticle de lapte r-PET, produsa cu pana la 35% plastic reciclat, 100% reciclabila.

Fabrica de Lapte de la Halchiu a fost inaugurata in 2011, ca urmare a unei investitii Greenfield de peste 55 de milioane de euro, si a fost construita pe o suprafata de 25.000 mp, in judetul Brasov. In cei zece ani de activitate a Fabricii de Lapte de la Halchiu, s-a ajuns la peste 139 de milioane de euro investitie totala, suma investita in echipamente de ultima generatie pentru receptia si procesarea laptelui, precum si in tehnologii performante pentru ambalarea produselor finite, fabrica ajungand in prezent sa se intinda pe o suprafata de peste 39.000 mp.

Nivelul inalt de tehnologizare a fabricii, alaturi de investitiile continue au transformat Olympus intr-un jucator de top pe piata locala, care produce lactate de cea mai inalta calitate, atat pentru piata locala, cu lapte colectat de pe teritoriul Romaniei, cat si pentru piete externe. La zece ani de la deschidere, Fabrica de Lapte functioneaza la 65% din capacitatea totala, iar Olympus este lider in colectarea laptelui de la fermieri romani, avand o capacitate de receptie de peste 1.000.000 L/zi. Capacitatea zilnica a liniilor de productie ale fabricii este de 550 tone de lapte de consum la sticla PET si UHT in ambalaje TetraPak, 170 tone de iaurt si 120 tone de branzeturi.

"Povestea Grupului Hellenic Dairies din care Olympus face parte imbina traditia, expertiza si pasiunea. In 2011, cand am inaugurat Fabrica de Lapte, am inceput cu 90 de angajati si cu planuri de dezvoltare ambitioase. Zece ani mai tarziu, ne mandrim cu cea mai moderna si avansata fabrica de lactate din tara, cu o echipa de aproape 500 de angajati si cu peste 170 de produse in portofoliu. Filosofia si valorile noastre se bazeaza pe respect pentru natura, mediu inconjurator si oameni, lucru care se reflecta in activitatea noastra de zi cu zi si in produsele iubite de consumatori din 47 de tari din toata lumea. Celebram cei zece ani de reusite cu un simbol al increderii ca impreuna vom putea construi un viitor mai bun, prin lansarea primului lapte ambalat in sticla r-PET, realizata cu pana la 35% plastic reciclat, 100% reciclabila", a declarat Dimitrios Kelas, Director General Fabrica de Lapte Brasov.

In 2017, ca parte din strategia de sustenabilitate a companiei, Olympus a implementat in fabrica reciclarea selectiva si a inaugurat propria statie de productie de biogaz, in urma unei investitii de 4 milioane de euro. Tehnologia folosita a ajutat la reducerea cu pana la 40% a gazului metan si la scaderea semnificativa a emisiilor de dioxid de carbon ale fabricii. Anul acesta, Olympus isi continua angajamentul si devine primul brand in categoria produselor lactate care introduce sticla r-PET, cu pana la 35% plastic reciclat si 100% reciclabila. Utilizarea r-PET (PET reciclat), in comparatie cu PET-ul conventional, reduce emisiile de dioxid de carbon cu 52%, contribuind in practica la protectia mediului si a planetei in sine.

  15 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by