newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Epicor aproba achizitionarea sa de catre Apax Partners


PDF Print
A | a
E-mail
de Alex Pavel | Miercuri, 13 aprilie 2011, 6:41 webReleases | IT&C

Epicor Software Corporation (NASDAQ: EPIC), unul dintre principalii furnizori de solutii software de afaceri pentru pietele medii si pentru diviziile companiilor din clasamentul Global 1000, a anuntat astazi incheierea unui contract definitiv de achizitie prin fonduri stabilite de Apax Partners, una dintre firmele de top cu capital privat la nivel mondial, cu o traditie puternica in investitiile in tehnologie.

In conformitate cu termenii contractului, Apax va initia o oferta publica de cumparare a tuturor actiunilor ordinare in circulatie ale Epicor, pentru suma de 12,50 USD per actiune in bani lichizi, urmata de o fuziune pentru achizitionarea tuturor actiunilor Epicor in circulatie ramase, la acelasi pret platit in cadrul ofertei publice de cumparare. Pretul din oferta reprezinta cu 11,2% mai mult decat pretul de inchidere per actiune din ziua de vineri, cu 18,9% mai mult decat pretul de inchidere mediu din ultimele 30 de zile calendaristice si cu 34,4% mai mult decat pretul de inchidere mediu din ultimele 52 de saptamani. Tranzactia este evaluata la aproximativ 976 milioane USD. Apax asigura in procent de 100% finantarea prin fonduri pentru achizitie. Actionarii, care reprezinta aproximativ 19% din actiunile in circulatie ale Epicor, au incheiat contracte de asistenta cu Apax in legatura cu tranzactia. In plus, Elliott Associates, care detine cu titlu de beneficiar aproximativ 13,5% din actiunile in circulatie ale Epicor, a indicat ca sustine tranzactia.

De asemenea, Apax a anuntat astazi incheierea unui contract de achizitie a companiei Activant Solutions, Inc., un furnizor principal de solutii software pentru managementul afacerilor pentru comercianti cu amanuntul si distribuitori angro de pe pietele medii. Activant este o companie privata controlata prin fonduri de investitii, asociata cu Hellman & Friedman, Thoma Bravo si JMI Equity. Apax intentioneaza sa combine Activant si Epicor pentru a crea unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de aplicatii pentru intreprinderi, orientat spre sectoarele de productie, distributie, prestari servicii si comert cu amanuntul. In urma finalizarii fuziunii, compania combinata se va numi Epicor Software Corporation si nu va mai fi o companie tranzactionata public.

"Aceasta fuziune este deosebit de avantajoasa atat pentru clienti, cat si pentru angajatii si actionarii Epicor", a spus George Klaus, presedinte si director general al Epicor. "Ea ofera o valoare mare actionarilor curenti si reprezinta o consolidare a pozitiei de lider pe care ne-am creat-o pe piata in ceea ce priveste strategia de afaceri, produsele si tehnologia. Prin Apax, realizam un parteneriat cu una dintre cele mai importante firme de investitii la nivel mondial, orientata spre dezvoltare si spre a oferi valoare clientilor companiilor din portofoliul sau. Prin anexarea Activant, compania combinata va avea peste 30.000 de clienti, venituri anuale de 825 milioane USD, cel mai vizionar software pentru aplicatii de afaceri si cele mai complexe competente pe verticala din domeniu. Apax se angajeaza sa dezvolte companiile in care investeste si detine un palmares excelent in ceea ce priveste colaborarea cu managementul in calitate de partener strategic, pentru construirea unor companii remarcabile."

"Suntem deosebit de entuziasmati de asocierea a doua dintre cele mai importante companii de software pentru intreprinderi, in vederea crearii unui lider de piata mondial", a spus Jason Wright, partener in cadrul Apax Partners. "Epicor este un adevarat inovator si se pozitioneaza excelent in spatiul software-ului de aplicatii pentru intreprinderi. Compania nu asigura doar functii complexe specifice domeniului, localizate si traduse pentru toate pietele globale, ci si optiuni si flexibilitate fara precedent, prin capacitatea unica de a livra solutiile de generatie urmatoare la locatie, la cerere, gazduite sau in nor. Activant este lider recunoscut in ceea ce priveste furnizarea de software cuprinzator ERP si Punct de vanzare pe pietele de distributie si de comert cu amanuntul, predominant in America de Nord.

"Atat clientii Epicor, cat si cei ai Activant vor beneficia de dimensiunile mai mari ale entitatii combinate, de portofoliul sau de solutii si de ofertele de servicii extinse", a spus Wright. "Epicor va avea acces la cunostinte specifice suplimentare in domeniu, in special in distributia angro si in comertul cu amanuntul al produselor auto, al articolelor menajere si de mobilier, al produselor din lemn si al produselor de specialitate, in timp ce Activant va beneficia de o ghidare accelerata catre operatiile internationale, catre functionalitatea de comert cu amanuntul al articolelor textile si de imbracaminte si catre capacitati suplimentare ale lantului de aprovizionare si ale productiei.

In plus fata de imbunatatirile imediate in ceea ce priveste portofoliul de produse si servicii, clientii ambelor companii vor beneficia de sprijinul financiar puternic al Apax Partners si de angajamentul nostru de a transforma noul Epicor intr-un lider mondial in ceea ce priveste aplicatiile de afaceri pentru intreprinderi, in domeniul productiei, distributiei, al comertului cu amanuntul si al serviciilor", a concluzionat Wright. "Asteptam cu nerabdare sa ne asociem cu echipa de management si sa oferim resursele si suportul care pot accelera dezvoltarea si extinderea afacerii si a valorii pe care aceasta o creeaza global."

Consiliul de administratie al Epicor a aprobat unanim tranzactia, care se afla sub rezerva conditiilor de incheiere uzuale, incluzand nivelurile minime de participare la licitatia publica si aprobarile reglementare si satisfacerea conditiilor de incheiere pentru achizitionarea de catre Apax a companiei Activant. In conformitate cu termenii contractului de fuziune, Apax va incepe licitatia publica pana la 11 aprilie 2011 inclusiv. In cazul in care nu se indeplineste conditia ofertei minime si in anumite circumstante suplimentare, partile au consimtit sa finalizeze tranzactia printr-o fuziune cu o singura etapa dupa primirea aprobarii din partea actionarilor Epicor. Tranzactia dispune de finantare prin creante complet garantate, care va fi aranjata de Bank of America Merrill Lynch si RBC Capital Markets. Se estimeaza ca tranzactia sa fie incheiata in cel de-al doilea trimestru al anului 2011.

In conformitate cu termenii contractului, Compania poate solicita propuneri superioare de la terte parti timp de 30 de zile calendaristice, pana la data de 4 mai 2011. Nu se anticipeaza dezvaluiri ale desfasurarilor cu privire la acest proces, cu exceptia cazului in care Consiliul de administratie al Companiei va lua o decizie cu privire la o posibila propunere superioara. Nu exista garantii cum ca acest proces va avea ca rezultat o propunere superioara.

Moelis & Company actioneaza in calitate de consilier financiar exclusiv pentru Epicor. Wilson Sonsini Goodrich & Rosati, Professional Corporation, actioneaza in calitate de consilier juridic pentru Epicor. Jefferies & Company Inc. si RBC Capital Markets actioneaza in calitate de consilieri financiari pentru Apax Partners. Kirkland & Ellis LLP actioneaza in calitate de consilier juridic pentru Apax Partners.

Despre Epicor Software Corporation

Epicor Software este un lider mondial in livrarea solutiilor software de afaceri catre industriile de productie, de distributie, de comert cu amanuntul, de ospitalitate si de prestari servicii. Cu peste 20.000 de clienti in mai mult de 150 de tari, Epicor ofera solutii software integrate pentru planificarea resurselor intreprinderii (ERP), managementul relatiilor cu clientii (CRM), managementul lantului de aprovizionare (SCM), managementul capitalului uman (HCM) si comertul cu amanuntul, care permit companiilor sa obtina o eficienta crescuta si sa isi mareasca profitul. Intemeiata in 1984, compania Epicor se mandreste cu peste 25 de ani de inovatie in tehnologie, oferind solutii de afaceri care asigura scalabilitatea si flexibilitatea de care au nevoie firmele in vederea crearii unui avantaj competitiv. Epicor ofera o gama cuprinzatoare de servicii cu un singur punct de contabilitate, avand ca rezultat amortizarea rapida a investitiei si un cost total de detinere redus, indiferent daca desfasoara afaceri la nivel local, regional sau mondial. Sediul central international al Epicor se afla in Irvine, California, cu birouri si filiale in intreaga lume. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.epicor.com.

Despre Apax Partners

Apax Partners este unul dintre cele mai importante grupuri de investitii cu capital privat la nivel mondial. Acesta opereaza in Statele Unite ale Americii, Europa si Asia, avand peste 30 de ani de experienta in investitii. Fondurile aflate sub consilierea si administrarea Apax Partners insumeaza global aproximativ 40 miliarde USD. Ele asigura finantarea prin fonduri pe termen lung pentru construirea si consolidarea companiilor de clasa mondiala. Fondurile Apax Partners sunt investite in companii din cadrul sectoarelor globale Tehnologie si telecomunicatii, Comert cu amanuntul si clienti, Media, Sanatate si Servicii financiare si de afaceri. Pentru informatii suplimentare, vizitati: www.apax.com.

Epicor este marca comerciala inregistrata a Epicor Software Corporation. Toate celelalte marci comerciale mentionate sunt detinute de proprietarii lor. Ofertele de produse si de servicii mentionate in acest document sunt produse de Epicor Software Corporation.

Informatii suplimentare si locatia acestora

Licitatia publica pentru actiunile in circulatie ale Epicor Software Corporation descrisa in prezentul comunicat nu a inceput inca. Acest comunicat este oferit exclusiv in scop de informare si nu reprezinta o oferta de cumparare, nici o solicitare de oferta de vanzare de titluri Epicor Software Corporation in urma ofertei publice a Eagle Parent, Inc. (afiliata Apax Partners) sau de alt tip. Toate ofertele de cumparare sau solicitarile de oferte de vanzare se vor efectua numai in conformitate cu Declaratia de oferta publica la data prevazuta TO (inclusiv oferta de cumparare, scrisoarea de transmitere si alte documente care au legatura cu oferta publica), care va fi inregistrata la Comisia de titluri si operatii financiare S.U.A. ("SEC") de catre Eagle Parent, Inc. si de Eagle Merger Sub, Inc., o filiala detinuta in intregime de Eagle Parent. In plus, Epicor Software Corporation va depune la SEC o Declaratie de solicitare/recomandare la data prevazuta 14D-9 cu privire la oferta publica. Li se recomanda actionarilor Epicor Software Corporation sa citeasca in intregime si cu atentie prezentele documente, orice amendamente la prezentele documente si orice alte documente avand legatura cu oferta publica si care sunt depuse la SEC, inainte de luarea unei decizii cu privire la oferta publica a Eagle Parent, deoarece acestea contin informatii importante, inclusiv termenii si conditiile ofertei.

Prezentul comunicat poate fi considerat un material de solicitare cu privire la achizitia Epicor propusa de Eagle Parent. In relatie cu achizitia propusa, Epicor intentioneaza sa depuna materialele relevante la SEC, inclusiv formularul de imputerniciri Epicor in forma provizorie si definitiva. Li se recomanda insistent actionarilor Epicor sa citeasca toate documentele relevante inregistrate la SEC, inclusiv formularul de imputerniciri Epicor, deoarece acestea contin informatii importante despre tranzactia propusa.

Actionarii Epicor Software Corporation pot obtine copii dupa aceste documente (atunci cand vor deveni disponibile) gratuit de pe site-ul Web SEC la www.sec.gov sau de la Departamentul de relatii cu investitorii al Epicor, la (949) 585-EPIC sau la dswright@epicor.com.

Participanti la solicitare

Epicor si directorii sai generali si executivi pot fi considerati participanti la solicitarea de imputerniciri din partea titularilor actiunilor ordinare ale Epicor in ceea ce priveste tranzactia propusa. Informatiile despre directorii generali si executivi ai Epicor sunt expuse in formularul de imputerniciri pentru Adunarea anuala a actionarilor Epicor din 2010, inregistrat la SEC la 26 aprilie 2010. Investitorii pot obtine informatii suplimentare despre cota-parte a acestor participanti citind formularul final privind imputernicirile aferent achizitiei, atunci cand acesta va deveni disponibil.

Declaratii de perspectiva

Acest comunicat de presa contine anumite declaratii care constituie declaratii de perspectiva conform Private Securities Litigation Reform Act din 1995. Aceste declaratii de perspectiva includ afirmatii referitoare la data estimata de incheiere a tranzactiei, veniturile asteptate, cota de piata, modelul de afaceri, retelele de vanzari si oportunitatile, avantajul competitiv si alte declaratii care nu sunt realitati istorice. Aceste declaratii de perspectiva se bazeaza pe date financiare si economice competitive si disponibile in prezent, coroborate cu puncte de vedere si presupuneri ale conducerii referitoare la evenimente viitoare si la performante in activitate la momentul la care sunt facute declaratiile si fac obiectul unor riscuri si incertitudini. Este posibil ca rezultatele reale sa difere considerabil fata de cele exprimate sau subintelese din declaratiile de perspectiva. Astfel de riscuri si incertitudini includ, fara a se limita la, satisfacerea conditiilor de incheiere a tranzactiei, inclusiv satisfacerea conditiilor achizitionarii Activant de catre Apax, modificari in cererea de produse de planificare a resurselor la nivel de intreprindere, in special in ceea ce priveste ofertele competitive; disponibilitatea la momentul oportun si acceptarea de catre piata a produselor noi si a actualizarilor, inclusiv Epicor 9; impactul produselor si preturilor concurentiale; descoperirea unor erori nedetectate in software; modificari ale starii financiare a principalilor clienti comerciali ai Epicor si a capacitatii firmei de a continua dezvoltarea si extinderea ofertelor sale de produse si servicii pentru a corespunde noilor cerinte ale mediului de afaceri si tendintelor tehnologice; si alti factori discutati in raportul anual al Epicor din formularul 10-K pentru anul incheiat la 31 decembrie 2010 si in alte rapoarte inregistrate de Epicor la SEC. Ca efect al acestor factori, este posibil ca rezultatele, afacerile sau previziunile estimate de Companie ca parte a acestui anunt sa nu se produca. Cu exceptia situatiilor in care legea o impune, Epicor nu isi asuma nicio obligatie de a revizui sau actualiza public declaratiile de perspectiva.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  451 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings