newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Experimentul WebKino.ro: prima platforma online cu filme romanesti lansate simultan cu premiera la cinema, gata de start


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Vineri, 1 aprilie 2011, 19:21 webReleases | IT&C

WEBKINO.RO, prima platforma online pe care spectatorii vor putea viziona filme romanesti concomitent cu premiera lor in cinematografe, se pregateste de lansare. Pe 1 aprilie, Periferic, in regia lui Bogdan George Apetri, unul dintre cele mai premiate filme din 2010, va inaugura seria productiilor autohtone care vor fi lansate simultan in salile din Romania si pe Internet.  

Un experiment cultural inedit, menit sa suplineasca lipsa cinematografelor din multe zone ale tarii, WEBKINO.RO este realizat cu suportul casei de distributie Voodoo Films si al companiei de marketing si vanzari online Q2M, lansata de Dragos Stanca.  

"Raman la parerea ca locul cinematografului este in sala si ca, ideal, asa trebuie vazute filmele oricand exista posibilitatea. In acelasi timp insa, data fiind situatia cinematografelor din Romania, e nevoie sa fim deopotriva deschisi si inventivi si fie sa strabatem tara cu caravane care ne prezinta filmele, fie sa folosim tehnologia ca sa ajungem la publicul nostru. E mai fezabil asa decat sa asteptam sa se construiasca multiplexuri peste tot si, in plus, o initiativa de tip WebKino.ro raspunde mai bine realitatii ca publicul pentru filmele romanesti este putin numeros, dispersat si cumva comod. Si, pana la urma, cel mai important este ca filmele sa ajunga cumva la public", spune regizorul Cristian Mungiu, sustinator al acestui proiect.

WEBKINO.RO va permite vizionarea peliculelor in sistem pay-per-view, prin video-streaming, la o calitate HD excelenta, cu prioritate in localitatile (urbane si rurale) unde nu mai exista sali de cinema.

Periferic va putea fi urmarit si de utilizatorii de Internet care au acces la cinematografele in care va rula filmul, insa doar la circa 30 de zile de la lansarea acestuia in sali. Pana dupa 1 mai, Periferic nu va fi disponibil online pentru cei din Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara, Constanta, Arad, Craiova, Vaslui.  

Ca prima alternativa legala de vizionare in timp real a filmelor romanesti pe Internet, o data cu lansarea lor in cinematografe, WEBKINO.RO propune o metoda simpla de acces in sala virtuala:

    * Pretul biletului va fi, pentru perioada imediat urmatoare lansarii filmului, de 3 euro plus TVA. Banii pot fi platiti prin SMS si cu cardul, pe Internet, incepand cu 1 aprilie 2011.
    * Procedura este simpla: utilizatorii trebuie sa trimita cuvantul Webkino la numerele scurte 1377, in reteaua Orange, si 7413 - in Vodafone si Cosmote, dupa care vor primi, tot prin SMS, un cod de acces cu care vor viziona filmul. In cazul platii cu cardul, codul va fi primit pe e-mail.
    * Codul de acces este valabil trei zile, timp in care utilizatorii pot urmari filmul de cate ori doresc.
    * Tehnologia de plata prin card va fi furnizata de mobilpay, folosind tranzactionarea 3D Secure.

 
WEBKINO.RO nu va putea fi accesat, deocamdata, de spectatorii din strainatate, pentru ca drepturile de distributie asupra filmelor apartin altor companii.

Printre productiile care vor testa platforma WEBKINO.RO se numara si ¬Ursul¬, in regia lui Dan Chisu, asteptat in cinematografe anul acesta.  

Periferic  in cinematografe

    * Lungmetrajul de debut al lui Bogdan George Apetri va avea premiera de gala pe 31 martie, la Cinema Studio din Capitala, in prezenta actorilor si a echipei
    * Filmul va rula in avanpremiera, tot pe 31 martie, si la Movieplex Plaza
    * Pe 1 aprilie, de la 19.00, ¬Periferic¬ va avea parte de o proiectie de gala la Cinema Victoria din Iasi
    * In prima saptamana din aprilie, filmul va putea fi vizionat la Bucuresti (Cinema City AFI Cotroceni, Cinema City Sun Plaza, Movieplex, Studio, The Light Cinema, Noul Cinematograf al Regizorului Roman), Cluj (Cinema City), Iasi (Cinema Victoria) si Arad (Cinema City)

 
Scenariul dramei Periferic, a carei protagonista este actrita Ana Ularu, este semnat de Tudor Voican si Bogdan George Apetri.  

In cele 24 de ore cat primeste invoire pentru a merge la inmormantarea mamei sale, Matilda planuieste sa-si ia fiul si sa fuga impreuna din tara. Inainte de ajunge insa la copilul pe care l-a lasat in urma, ea trebuie sa se confrunte cu trecutul ei dureros, cu familia care a respins-o si cu fostul ei iubit. Lupta pentru o viata mai buna ii aminteste ca libertatea poate atarna de o simpla alegere.

Distributia e intregita  de Timotei Duma, Andi Vasluianu, Mimi Branescu, Ioana Flora, Ion Sapdaru, Ingrid Bisu. Imaginea este semnata de Marius Panduru.

Periferic este o coproductie Saga Film (Romania) si Aichholzer Filmproduktion (Austria), realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei. Filmul este distribuit pe plan international de MK2, iar in Romania de Voodoo Films.

Pe site-ul periferic.ro puteti gasi informatii detaliate despre film si o galerie foto. Filmul are si propria pagina de Facebook.  

Trailer: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZkVKTDzmwow  

Contact: pr[at]voodoofilms.ro sau festivals[at]voodoofilms.ro, telefon 021 6664827.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  410 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings