newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: ECOTIC lanseaza o campanie de colectare DEEE in companiile si institutiile din Romania


PDF Print
A | a
E-mail
de Headline | Joi, 18 noiembrie 2010, 13:00 webReleases | CSR/Lobby/Advocacy

Companiile, institutiile publice si organizatiile non-guvernamentale din Romania vor avea posibilitatea sa se implice in mod direct, prin angajatii lor, in campania de colectare selectiva a deseurilor de echipamente electrice si electronice lansata azi de asociatia ECOTIC si intitulata "Scoate monstrii din birou".

Campania se desfasoara in perioada 18 noiembrie - 31 decembrie 2010, interval de timp in care organizatiile vizate vor avea posibilitatea sa renunte la DEEE-urile existente in cadrul lor prin lansarea unor comenzi de preluare a deseurilor de echipamente electrice si electronice pe site-ul campaniei, www.monstriidinbirou.ro. Programul este realizat cu sprijinul colectorilor inregistrati in reteaua de parteneri ai asociatiei ECOTIC, acestia urmand sa fie implicati in procesarea comenzilor alocate si colectarea propriu-zisa a DEEE-urilor.

"Plecand de la premisa ca echipamentele scoase din uz se transforma in timp in <monstri> care dezvolta medii nocive si atenteaza la sanatatea celor din jur, conceptul campaniei are in centrul sau schimbarea de atitudine in randul reprezentantilor companiilor si institutiilor carora ne adresam. Practic, incurajam acele persoane care vor sa devina purtatori de cuvant ai organizatiilor in acest sens si care vor avea putere de decizie in ceea ce priveste casarea si predarea DEEE-urilor catre colectorii implicati in program, sa faca demersurile necesare in aceasta directie. Participantii vor fi numiti metaforic "exorcisti", intrucat ei sunt cei care vor elimina <raul> din mediile in care lucreaza, prin renuntarea la DEEE-urile din birouri", a declarat Valentin Negoita, presedinte ECOTIC.

Companiile si institutiile care vor participa la campanie vor fi inscrise automat la o tragere la sorti, programata sa aiba loc la finalul proiectului. Cantitatea minima pentru predare este de 150 kg DEEE, organizatiile participante primind la fiecare 20 de kg de deseuri predate o inscriere la tragerea la sorti. Eforturile participantilor vor fi recompensate atat la nivel de angajat, cat si la nivel de companie; astfel, in timp ce fiecare premiu castigat de o entitate juridica implica si un premiu motivational pentru cel responsabil de efectuarea comenzii de preluare a DEEE-urilor, unitatile desemnate castigatoare vor fi recompensate cu cate un set de laptopuri (20 de laptopuri pentru locul I, 10 laptopuri pentru locul II,  5 laptopuri pentru locul III si mentiuni ce insumeaza 15 laptopuri) sau echivalentul acestora in alte echipamente IT.

De asemenea, organizatiile participante in cadrul campaniei "Scoate monstrii din birou" vor fi inscrise automat la Gala Premiilor pentru un Mediu Curat, eveniment ce va fi organizat de catre ECOTIC in prima jumatate a lunii decembrie si in cadrul caruia vor fi premiate cele mai reusite proiecte implementate de companii, organizatii si institutii in 2010, in domeniul protectiei mediului. "Recunoasterea publica a meritelor unei companii in domeniul protectiei mediului si revalorificarii resurselor este extrem de valoroasa si cel mai greu de obtinut. Prin inscrierea lor la Gala Premiilor pentru un Mediu Curat, ECOTIC doreste sa ofere o astfel de recunoastere companiilor si institutiilor implicate in programul pe care il lansam astazi, intrucat eforturile acestora sunt in consens cu principiul ce sta la baza Galei: sustinerea schimbarii de atitudine si de mentalitate in societatea romaneasca in ceea ce priveste protejarea mediului inconjurator", a adaugat Valentin Negoita.

Informatiile privind mecanismul si regulamentul campaniei, precum si premiile oferite sunt disponibile pe platforma online www.monstriidinbirou.ro.

Despre ECOTIC

ECOTIC este organizatia colectiva de gestionare a DEEE in numele a peste 300 producatori asociati. Incepand cu anul 2007, ECOTIC a amplasat in tara peste 400 de containere destinate colectarii selective a DEEE. Volumul de deseuri colectate de ECOTIC in 2009 a fost de 10.500 de tone, echivalentul a 20.000 de frigidere, 10.000 de masini de spalat, 160.000 de calculatoare si monitoare, 70.000 de televizoare si 180.000 de imprimante si copiatoare. Cantitatea colectata de catre ECOTIC anul trecut reprezinta aproximativ 30% din totalul de DEEE-uri colectate la nivel national in 2009 si constituie 31% din totalul de echipamente electrice si electronice vandute de membrii organizatiei in anul 2008.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   | 
  450 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings