newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Google isi deschide birou in Romania


PDF Print
A | a
E-mail
de redactia | Miercuri, 3 noiembrie 2010, 12:21 webReleases | IT&C

Google, prezenta oficial si in Romania | Foto: Google
Din noiembrie 2010, Google va avea prezenta oficiala in Romania. Dupa lansarea a peste 10 produse  localizate pentru utilizatorii romani si a serviciilor de publicitate pentru companii, inclusiv AdWords si AdSense, Google deschide un birou de afaceri in Bucuresti, coordonat de o echipa locala condusa de Dan Bulucea.

"Scopul Google este de a oferi utilizatorilor romani, care sunt foarte activi online, si mai multe instrumente utile si inovatoare in limba locala, precum si de a ajuta companiile romanesti sa aiba o prezenta online si sa isi dezvolte afacerile prin intermediul internetului. Romania este o tara foarte interesanta pentru Google, unde vedem oportunitati atat in ce priveste utilizatorii individuali, cat si companiile", declara Dan Bulucea, noul Country Manager pentru Romania al Google.

Biroul din Bucuresti, condus de Dan Bulucea, va fi responsabil pentru dezvoltarea afacerilor si implementarea strategiei Google in Romania, stabilirea unor relatii de afaceri cu partenerii romani, comunicarea catre companiile locale a beneficiilor prezentei online si vanzarile directe de publicitate.

Google a fost pana acum prezent in Romania cu produse localizate pentru utilizatorii romani, in primul rand motorul de cautare Google.ro, precum si Google Maps, Google Places, Google Apps, Google Translate si multe altele.

Intrucat consumatorii apeleaza tot mai mult la Internet pentru a se informa, Google.ro poate fi utilizat si ca un barometru pentru cele mai recente tendinte, inclusiv a celor de natura economica.  Google ofera gratuit instrumente speciale pentru identificarea tendintelor de cautare: Google Statistici de Cautare www.google.ro/insights/search sau Google Trends www.google.ro/trends. Antreprenorii pot afla ce termeni (cuvinte cheie) sunt cei mai cautati si isi pot ajusta campaniile lor online, sau site-urile web pentru a raspunde mai bine la nevoile consumatorilor.

Cum publicitatea online se dovedeste eficienta si din ce in ce mai populara, Google ofera acum mai multe optiuni pentru afacerile locale. Pentru a imbunatati vizibilitatea si pentru a beneficia de promovare online, acestea pot folosi publicitatea relevanta in cautare - Google AdWords ¬ care afiseaza reclame relevante pentru cautarea utilizatorului pe Google.ro. Pentru a obtine resurse suplimentare, companiile se pot alatura retelei de continut Google - Google AdSense - si pot valorifica continutul site-ului propriu, prin afisarea de anunturi Google relevante. Pentru a incepe sa utilizeze aceste produse, companiile trebuie doar sa deschida contul lor de AdWords. Mai multe informatii despre produsele pentru companii pot fi gasite pe www.google.ro/ads

Despre Dan Bulucea:
Dan Bulucea a lucrat in ultimii 12 ani in cadrul Microsoft unde a avut diverse roluri, cel mai recent fiind cel de Director de Business si Marketing pentru filiala din Romania, ocupand anterior pozitia de Senior Platform Strategy Manager la sediul Microsoft din Munchen pentru Europa Centrala si de Est. Anterior, s-a ocupat de promovarea si adoptia platformei Microsoft in Romania. Inainte de a se alatura Microsoft, Dan Bulucea a fost General Manager al Salient Romania, unul dintre cei mai mari producatori din Romania de PC-uri la acea vreme. Dan Bulucea detine un Executive MBA si este licentiat in Informatica.

Despre Google
Tehnologiile inovatoare de cautare ale Google conecteaza la informatie, in fiecare zi, milioane de oameni din intreaga lume. Fondat in 1998 de catre absolventii Stanford Dr. Larry Page si Dr. Sergey Brin, Google este astazi o companie de top prezenta pe toate marile pietele globale. Sistemul targetat de publicitate al Google furnizeaza tuturor companiilor, indiferent de dimensiune, rezultate masurabile, intensificand in acelasi timp experienta traita de utilizator. Google are sediul central in Silicon Valley si birouri in America de Nord si de Sud, Europa si Asia. Pentru mai multe informatii, va rugam vizitati http://www.google.com.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  898 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by