newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Traficul de voce al Cosmote Romania in roaming s-a triplat fata de anul anterior


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Joi, 21 octombrie 2010, 11:32 webReleases | IT&C

logo Cosmote | Foto: Cosmote Romania
Clientii Cosmote Romania care au calatorit in afara tarii au vorbit de trei ori mai mult in roaming in perioada mai-august 2010, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, in timp ce traficul de date a crescut de cinci ori fata de aceeasi perioada de referinta.

Tarile preferate de turistii romani utilizatori Cosmote au fost, si anul acesta, Italia, Germania, Bulgaria, Grecia si Spania, conform celor mai recente date ale companiei despre traficul in roaming. Cresterea numarului de clienti business, alaturi de oferta de internet mobil si de optiunea foarte avantajoasa si unica pe piata din Romania, Roaming Traveler - cu ajutorul careia clientii postpaid isi pot folosi minutele nationale incluse in abonament pentru a face apeluri atunci cand sunt in roaming intr-o tara din Uniunea Europeana - au dus la o crestere spectaculoasa a traficului in unele din tarile vizitate de romani. Astfel, traficul de voce al Cosmote a inregistrat o crestere de 1700% in Muntenegru, 400% in Croatia, 100% in Hong Kong, 33% in Slovenia, 27% in Serbia, etc. In plus, serviciul maritim (roaming pe vase de croaziere) a crescut cu 14% in timpul verii 2010.

Incepand cu 1 iulie, Cosmote Romania a redus cu 10% tarifele de roaming pentru toate apelurile din tarile Uniunii Europene si cu 22% pe cele primite in spatiul UE, incepand cu 1 iulie, in concordanta cu reglementarile Comisiei Europene. Astfel, toti clientii Cosmote, atat cei abonati cat si utilizatorii de cartela, vor beneficia de tarifele Roaming Avantaj de 0,39 euro/min (fara TVA) pentru apelurile initiate si de 0,15 euro/min (fara TVA) pentru apelurile primite in tarile din Uniunea Europeana. Aceasta a dus la o crestere de 195% a traficului de voce, in timp ce traficul de date a crescut cu 425% in cele 37 de tari in care Cosmote are 55 de parteneri ce ofera acces la reteaua 3G - cum ar fi Croatia, Malta, Turcia, Grecia, Italia, Spania, Germania, SUA, Hong Kong, Egipt, Insulele Feroe etc.

Abonatii Cosmote pot utiliza serviciile de roaming in 164 de tari din intreaga lume, prin 369 de retele partenere, in timp ce utilizatorii de cartela pot comunica cu cei dragi in 156 de tari, prin intermediul a 269 de retele partenere. In acelasi timp, serviciul GPRS este disponibil in 48 de tari prin intermediul a 120 de parteneri, iar serviciul 3G este disponibil in 37 de tari si 55 de parteneri.

Cosmote Romania avea 6,7 milioane de clienti la 30 iunie 2010. Lansata in 2005, Cosmote Romania a inregistrat cea mai rapida dezvoltare a retelei din Europa, conform raportului Citigroup din iunie 2007. In mai putin de cinci ani, Cosmote Romania si-a depasit competitorii in ceea ce priveste reteaua de acoperire nationala. In prezent, Cosmote Romania ofera acoperire pentru 99% din populatie si 90% din teritoriu. Cosmote Romania este divizia locala a Cosmote Group, operatorul cu cea mai extinsa prezenta in sud-estul Europei, care are o baza de 21,6 milioane de clienti in Grecia, Albania, Bulgaria si Romania.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  492 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by