newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: In premiera, CorectBooks lanseaza titlurile a doi autori independenti


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Vineri, 15 octombrie 2010, 16:20 webReleases | IT&C

Bucuresti, 15 octombrie 2010 - CorectBooks, prima librarie virtuala de carte electronica din Romania, lanseaza astazi in format digital doi autori independenti, continuand astfel seria premierelor pe piata cartii din Romania.

"Radu Mares si Paul Sarbu sunt doi autori de calitate care au ales sa isi publice in premiera volumele la libraria virtuala CorectBooks", a declarat Sorin Rosca Stanescu, Director General Virtual Big Bang, compania care detine prima librarie digitala din Romania.

Cartile publicate de libraria virtuala CorectBooks sunt "Cand ne vom intoarce", de Radu Mares, si "Noptile Deltei", de Paul Sarbu.

"Cand ne vom intoarce" este o colectie de cinci povestiri pline de talc si de descrieri ale oamenilor, obiceiurilor si locurilor unei parti de Romanie prea putin timp aflata in Romania: Basarabia. Radu Mares proiecteaza cinci parti de istorie, pana la urma, caci povestile sunt impanate de descrieri ale locurilor si obiceiurilor, cunoscute autorului, el fiind din judetul Suceava. Nascut in 1941, a apucat probabil sa ia contact cu refugiati de peste Prut, inainte de a se stabili la Cluj, in 1971.
 
"Noptile Deltei" este o culegere de poezii inspirate din imortalitatea Deltei, careia autorul ii adauga nelinistea umana si impredictibilitatea sentimentelor care, la Paul Sarbu, tasnesc natural, fara ca cititorul sa se impiedice de vreo fortare de ritm sau ton. Paul Sarbu descrie viata intr-un mod direct, complex si simplu in acelasi timp:

Stam intr-o magazie
in care misunau sobolani,
scriam cu un creion , pe intuneric,
fara sa vad literele.
Dincolo de zid, ei il privegheau.
Vorbeau de una, de alta, radeau.
Asa era obiceiul
ca "la mort sa fie veselie".
Dar eu nu voiam sa-i aud!

Despre autori
De-a lungul anilor, Radu Mares fost distins cu: Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din Romania (1972), Premiul pentru roman al Filialei Cluj a USR (1981), Premiul pentru proza al Filialei Cluj a USR (2002), Premiul "Octav Sulutiu" al revistei "Familia" (2002), iar in 2006, romanul Ecluza a fost desemnat, de catre Filiala Cluj a USR, drept cartea anului.

Inainte de "Cand ne vom intoarce", Radu Mares a publicat: Anna sau Pasarea Paradisului (roman - 1972), Cel iubit (proze - 1975), Caii salbatici (roman - 1981), Pe cont propriu (1985), Anul trecut in Calabria (2002), Manual de sinucidere (eseu - 2003).

Prozatorul si poetul Paul Sarbu este, din 1999, membru al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din Romania, fiind premiat la Festivalul "Lucian Blaga" in 1994 (Sebes, Lancram), la Salonul National de Carte "Ovidius" din 2002. De asemenea, el a mai primit premiul pentru proza al Filialei "Dobrogea" a Uniunii Scriitorilor in 2002, Premiul Asociatiei Internationale a Scriitorilor si Oamenilor de Arta Romani "Liter-ArtXXI" pe anii 2002 -2003. Carti publicate: Poeme (1994), Poeme alese (1996), Povestiri din Delta Dunarii (1997), Moartea in Delta (povestiri - 2002), Samka (roman - 2003), Dincolo de lume (roman - 2008).

Vineri, 15 octombrie, au fost incarcate inca 50 de noi titluri pe CorectBooks, asa cum a promis Sorin Rosca Stanescu la lansarea librariei virtuale, pe 1 octombrie. In acest moment, numarul de titluri disponibile este 290.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  360 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings