newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: ZebraPay: Fiecare terminal de plata va genera incasari zilnice de 100 de euro


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Marţi, 15 iunie 2010, 11:49 webReleases | IT&C

Radu Ciorbea, ZebraPay | Foto: Total PR
Bucuresti, 15 iunie 2010: ZebraPay, compania care furnizeaza in sistem de franciza primele terminale de plata instant din Romania, estimeaza ca media incasarilor zilnice pentru fiecare aparat va ajunge la 100 de euro pana la finele acestui an.

In ceea ce priveste evolutia pietei de plati la terminale instant, oficialii ZebraPay preconizeaza ca in urmatorii 3 ani media incasarilor zilnice va ajunge la 150 de euro pentru fiecare aparat.

"In acest sens avem in plan sa mentinem trendul de dezvoltare al business-ului in raport cu piata, prin instalarea continua de noi terminale", a declarat Radu Ciorbea, Directorul General al ZebraPay. Astfel, pana la sfarsitul acestui an reteaua ZebraPay va cuprinde peste 1.000 de terminale, pentru ca in urmatorii 5 ani sa ajunga la 7.800 de astfel de aparate in intreaga tara.

Noua tehnologie de plata va veni in intampinarea utilizatorilor de cartele telefonice prepaid si a celor care doresc o metoda simpla si rapida de plata a facturilor de utilitati. "Ponderea incasarilor prin terminalele ZebraPay va fi asigurata in proportie de 80% de reincarcarile prepaid iar diferenta de 20% va fi acoperita de plata facturilor, vanzarea de bilete sau de alte produse", apreciaza Ciorbea.

Potrivit estimarilor ZebraPay, in acest moment, in Romania media incarcarilor de cartele telefonice este de 5 euro lunar, pe o piata prepaid care va ajunge in 2010 la 1 miliard de euro. Nici piata de utilitati nu este de neglijat, ea avand o valoare de 5,8 miliarde de euro.

ZebraPay estimeaza, de asemenea, ca cele mai mari incasari vor fi generate de terminalele amplasate in zonele cu trafic intens, precum cele instalate in statiile de metrou, centre comerciale sau universitati.

"ZebraPay a targetat direct aceste locatii in prima faza a dezvoltarii. Nu excludem insa posibilitatea de a amplasa astfel de aparate si mai aproape de clienti, in magazinele de cartier, farmacii sau piete", a mai declarat Radu Ciorbea.  

Oficialul ZebraPay considera ca, si in ceea ce priveste platile la terminalele instant, Romania este o piata de cash: "Preconizam ca 80% dintre romanii care vor folosi terminalele noastre vor alege plata cash, doar 20% fiind ponderea platilor cu cardul.

Radu Ciorbea a mai declarat ca piata terminalelor de plata se afla inca la inceput de drum, romanii avand nevoie de o perioada de acomodare si de intelegere a simplitatii si rapiditatii noii tehnologii de plata. "In acest moment terminalele de plata sunt o noutate in  Romania, precum in urma cu cativa ani au fost si ATM-urile", a afirmat acesta.

De la instalarea primelor aparate la finele lunii trecute, ZebraPay a intampinat un feed-back pozitiv din partea utlizatorilor, acestia fiind incantati de aplicatia intuitiva a acestora, de timpul scurt de procesare a tranzactiei, de circa 6 secunde, si de accesibilitatea non-stop a serviciilor.

Pentru anul in curs ZebraPay mizeaza pe o cifra de afaceri de 20 de milioane de euro, pentru ca in cinci ani business-ul companiei sa depaseasca 420 de milioane de euro.

ZebraPay a fost infiintata in 2009 si a furnizat in sistem de franciza primele 60 de terminale de plata la finele lunii mai in Bucuresti, Brasov, Constanta, Cluj, Ploiesti si Iasi. Astfel, pentru prima data in Romania, printr-un sistem de plati instant, se vor putea cumpara bilete de tren CFR, bilete de autocar, muzica sau bilete la spectacole si concerte. De asemenea, terminalele sunt o metoda rapida si usoara de incarcare a cartelelor prepaid si de plata a facturilor la utilitati, de telefonie fixa si mobila, internet sau cablu TV.

In acest moment ZebraPay are instalate terminale in mai multe puncte intens circulate din Bucuresti, printre care statiile de metrou Unirii 2, Dristor 2, Gara de Nord 1, Victoriei si Grozavesti, pasajul pietonal de la Universitate, City Mall, hipermarketurile Auchan Militari, Cora Lujerului, Kaufland Vulcan si Universitatea Romano-Americana. De asemena ZebraPay este prezenta si in magazine Kaufland, Winmarkt si Carrefour din Brasov, Constanta, Cluj, Ploiesti si Iasi.

Pana in prezent, ZebraPay a semnat parteneriat cu Orange, Vodafone, Cosmote, CFR Calatori, Autogari.Ro, Cat Music, Gold Call, Nobel si MyTicket.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  1063 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    stop Zebra in drumul oamenilor (Marţi, 15 iunie 2010, 14:22)

    bedexe [anonim]

    N-o mai puneti sa incurcati traficul si asa aglomerat din statiile de metrou (cel putin).

    Altfel, va garantam "defecte " surprinzatoare.
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings