newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: UPC ofera gratuit Magic Desktop, cel mai premiat sistem  de operare dedicat copiilor


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Miercuri, 24 martie 2010, 13:17 webReleases | IT&C

logo UPC Romania | Foto: UPC Romania
Bucuresti, 24 martie 2010 – UPC Romania ofera gratuit Magic Desktop, cel mai premiat sistem de operare conceput pentru copii. Astfel, incepand cu 24 martie 2010, in premiera pentru Romania, utilizatorii site-ului www.upc.ro vor avea la dispozitie gratuit, cel mai eficient soft al momentului dedicat copiilor cu varste de pana in 12 ani.

Cu o interfata prietenoasa si usor de utilizat, Magic Desktop are ca principal rol dezvoltarea abilitatilor de lucru cu calculatorul ale copiilor, intr-un mod educativ, cat mai sigur si amuzant. Softul educational contribuie, de asemenea, la dezvoltarea competentelor de baza ale copiilor – citit, scris si socotit prin selectia de jocuri si programe educationale si de divertisment pe care o contine.

Magic Desktop ofera cele mai eficiente aplicatii pentru folosirea in siguranta de catre copii a internetului si a emailului.  Astfel, “My First Browser” este cel mai sigur browser de internet pentru copii care exista, in vreme ce “Kids E-mail - Magic Mail”  este cel mai sigur program de email pentru copii din lume.

Magic Desktop a fost considerat pentru al doilea an consecutiv “cel mai bun software” pentru copiii de pana la 12 ani in urma unui studiu realizat de Deloitte & Touche pentru initiativa Uniunii Europene.

Magic Desktop este un sistem de operare educational si in acelasi timp inovator, fiind cel mai premiat soft special dedicat copiilor cu varste de pana la 12 ani, ce cuprinde toate elementele unui sistem clasic de operare pentru adulti. Prin lansarea acestui sistem de operare, UPC continua platforma sa educationala dar  si proiectul bine cunoscut Internet Safety, care are la baza educarea copiilor cu privire la siguranta pe internet. Magic Desktop este mai mult decat o bona pentru copilul tau, este un profesor dedicat pentru invatarea secretelor calculatorului intr-un mod foarte amuzant.”, declara Iulia Florea, Customer Relations & Retail Sales Director UPC.

Potrivit specialistilor, cu cat copiii dezvolta mai devreme abilitati legate de lucrul pe calculator, cu atat mai avantajati vor fi pe viitor. Mai mult decat atat, existenta unui mediu online sigur este esentiala pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor.

A naviga pe internet poate fi comparat cu a calatori printr-un oras necunoscut. Site-urile sunt cartiere, informatiile sunt adrese, hackerii sunt hoti, soft-urile antivirus sunt politistii, virusii sunt arme. Cu cat esti mai experimentat, mai matur, mai abil, cu atat te poti descurca mai bine in acest cyberspatiu plin de lucruri minunate, dar si de gunoaie si pericole. Copiii nostri, oricat de iscusiti utilizatori de internet ar fi, oricat de priceputi informaticieni sunt si oricat de multe informatii detin, sunt totusi inocenti, creduli, usor de manipulat si expusi unor pericole dintre cele mai mari: pornografie, furt de date,  hartuire, amenintari. Sistemul de operare Magic Desktop oferit de UPC este scutul de protectie, gps-ul si ghidul copilului tau”, sustine psihopedagogul Irina Petrea.

Magic Desktop se bucura de sustinerea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului: „Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului saluta initiativa UPC Romania, care vine sa completeze intr-un mod aplicat si la obiect preocuparea ministerului pentru  securitatea copiilor in utilizarea internetului, pentru prioritizarea activitatii educationale”, declara Rodica Diana Cherciu, Inspector General in cadrul Directiei de Educatie si Invatare pe Tot Parcursul Vietii.  

Pe langa rolul sau puternic educational, Magic Desktop aduce o serie intreaga de avantaje pentru parinti. Astfel, accesul copiilor la computer sau la internet precum si timpul lor de joaca este controlat cu ajutorul Magic Desktop de catre parinti care stabilesc regulile de utilizare a calculatorului. Parintii pot restrictiona accesul copiilor la calculator, daca nu s-a rezolvat tema pentru acasa – prin rularea programelor educationale. De asemenea, softul suporta importarea oricarei aplicatii Windows, astfel incat copiii pot invata progresiv noi programe, pe masura ce avanseaza in lucrul cu calculatorul.

UPC distribuie gratuit softul Magic Desktop timp de 6 luni la distanta de doar un sigur click pe site-ul www.upc.ro.

UPC Romania este una dintre cele mai mari companii de comunicatii prin cablu din tara noastra. Retelele UPC Romania deservesc, in acest moment, peste 1.250.000 de clienti in 200 orase. Potrivit viziunii companiei, aceasta lume fascinanta in care traim, dar deseori complexa, trebuie sa fie accesibila tuturor. Cei 10.000 de angajati UPC din Europa dau viata viziunii companiei prin simplitatea si caldura umana care se regasesc in fiecare din actiunile lor. UPC Romania  este afiliata la Liberty Global, Inc. (www.upc.ro)

Liberty Global, Inc. este liderul industriei mondiale de comunicatii prin cablu oferind servicii avansate de video, voce si internet in banda larga, pentru a-si conecta clientii la lumea informatiei, a comunicarii si a divertismentului. La data de 24 februarie 2010, LGI oferea servicii de inalta calitate, in 14 tari, in principal in Europa, Chile si Australia. Liberty Global, Inc. detine actiuni in companii de distributie de programe si continut media, cum este Chellomedia in Europa. (www.lgi.com) 

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  1314 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  magic desktop - sistem de operare ? (Vineri, 30 aprilie 2010, 9:30)

  4EVER19 [anonim]

  Un sistem de operare, prescurtat SO (engleză Operating system, prescurtat OS), reprezintă un produs de tip software care este parte componentă a unui sistem, echipament sau aparat computerizat, şi care se ocupă de gestionarea şi coordonarea activităţilor acestuia. Sistemul computerizat poate fi un computer, o staţie de lucru (workstation), un server, un PC, un notebook, un smartphone, un aparat de navigaţie rutieră sau şi un alt sistem cu "inteligenţă" proprie. Sistemul de operare joacă şi rolul de gazdă pentru aplicaţiile care rulează pe echipamentul (hardware-ul) respectiv.

  Exemple de sisteme de operare:

  BSD
  BS2000, BS3000
  BeOS
  DOS, PC-DOS, MS-DOS
  Linux, AIX, HP-UX
  Mac OS
  OSEK-VDX
  Solaris
  Ubuntu
  UNIX
  webOS
  Windows
  MAGIC DESKTOP ESTE ATUNCI UN SISTEM DE OPERARE ?
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings