newsletter rss
HotNews.ro

webPR.ro: Digital Europe: Comisia Europeana a demarat eSkills Week 2010 - la care participa si APDETIC Romania


PDF Print
A | a
E-mail
de redactia | Luni, 26 octombrie 2009, 18:03 webReleases | IT&C

APDETIC participa,  alaturi de alte asociatii nationale din sectorul ITC din Europa, la derularea Proiectului “eSkills Week 2010” (Saptamana   eAptitudini 2010), initiat si finantat de Comisia Europeana.

eSkills este o ampla campanie de constientizare a cetatenilor europeni a rolului crescand al utilizarii tehnologiei informatiei si comunicatiilor in intreaga societate,  atat in cariera, cat si in viata personala.

Consortiul format din DIGITALEUROPE si European Schoolnet, impreuna cu 20 de asociatii profesionale nationale din sectorul IT (intre care se numara A.P.D.E.T.I.C.) vor promova aceasta campanie cu sprijinul autoritatilor publice, companiilor de varf din domeniul ITC, institutiilor de invatamant si mass-media.

Organizatorii anticipeaza participarea a peste 300.000  de persoane din tarile membre UE la evenimentele propuse pe parcursul  campaniei (conferinte si seminarii, sesiuni de training, concursuri online, vizite la firme din ITC), care va avea ca moment  culminant saptamana 2-6 martie 2010.

Un portal dedicat campaniei eSkills va oferi celor interesati (elevi, studenti, profesori, intreprinzatori) un suport informational privind activitatile programate la nivel European si in fiecare tara membra participanta la proiect.

Datele statistice arata ca decalajul digital se mentine inca ridicat in tarile UE : 7% din populatie nu stie sa lucreze cu calculatorul, iar 33% dintre europeni au declarat ca nu au folosit niciodata internetul in 2008.

Si in ceea ce priveste forta de munca inalt calificata, situatia este preocupanta la nivelul spatiului UE. Desi Europa dispune de buni profesionisti, sectorul IT si alte sectoare ce utilizeaza tehnologia pe scara larga se va confrunta cu un deficit de aproape 500.000 de specialisti in 2010.

In acest context Comisia Europeana recomanda abordarea cu prioritate a problemelor legate de imbunatatirea aptitudinilor digitale ale cetatenilor europeni pentru a raspunde nevoii crescande de utilizatori si specialisti IT, precum si cerintelor in continua schimbare ale industriei IT.

Un obiectiv primordial al campaniei eSkills este de a incuraja tinerii spre studii si cariere bazate pe IT si de a stimula familiarizarea publicului larg cu tehnologia informationala.

Asa cum declara Bridget Cosgrave, Director general al Digital Europe “Astazi, aptitudinile digitale reprezinta un avantaj competitiv pe piata muncii. Tehnologiile se dezvolta cu rapiditate si este esential sa-i ajutam pe intreprinzatori si IMM-uri sa tina pasul cu noutatile tehnologice si sa ramana competitive”.

In Romania, activitatile din cadrul campaniei eSkills 2010 vor fi organizate de A.P.D.E.T.I.C. impreuna cu partenerii sai : Microsoft, IBM, HP, Intel, Maguay si ECOTIC, in stransa colaborare cu Ministerul Educatiei si Cercetarii si Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Ambasadorul eSkills pentru Romania este deputatul Varujan Pambuccian, membru al Comisiei de ITC, Camera Deputatilor, un sustinator statornic al sectorului ITC.

                                                  ………………………..

A.P.D.E.T.I.C. este organizatia profesionala reprezentativa a producatorilor si distribuitorilor de echipamente de tehnologia informatiilor si comunicatiilor care reuneste cele mai importante companii de ITC din Romania. (www.asociatiait.ro)

DIGITALEUROPE este organizatia care promoveaza interesele companiilor din industria ITC si a electronicelor de consum. Organizatia reuneste peste 60 de companii multinationale si 42 asociatii profesionale din sectorul ITC. (www.digitaleurope.org)

European Schoolnet este o retea formata din 31 de ministere ale educatiei. Fondata in urma cu 10 ani, organizatia isi propune sa promoveze inovatia tehnologica in procesele educationale.(www.eun.org)

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  451 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings