newsletter rss
HotNews.ro

Competentele digitale sporesc decisiv sansele tinerilor pe piata muncii


PDF Print
A | a
E-mail
de SIVECO Romania | Joi, 8 februarie 2018, 11:18 webReleases | IT&C

Logo_ECOKT_v2 | Foto: webPR.ro

Somajul atinge cote alarmante in randul tinerilor europeni, afectand peste 15 milioane de persoane sub 30 de ani. De asemenea, deficitul de competente digitale continua sa creasca la nivel european in toate domeniile, in special in cazul noilor tehnologii, si limiteaza in mod semnificativ dezvoltarea mediului de afaceri.


SIVECO Romania face parte din consortiul selectat de Comisia Europeana pentru implementarea proiectului pilot ECOKT2015, alaturi de firmele Expertise France - lider de consortiu, Dara Creative din Irlanda si Lai-momo din Italia.


In cadrul proiectului ECOKT2015 este dezvoltata si implementata o platforma online de instruire, intitulata Compass, prin intermediul careia tinerii someri au acces la cursuri gratuite de perfectionare, in format digital.


Platforma Compass va fi LIVE in martie 2018, iar tinerii din Romania sunt invitati sa participe la procesul de selectie a grupului tinta din cadrul proiectului pilot ECOKT2015, coordonat de SIVECO Romania.


Partenerii consortiului pun la dispozitie 18 lectii digitizate (9 niveluri fondatoare si 9 niveluri avansate) care ii familiarizeaza pe tineri cu un mediu de lucru realist, cu respectarea anumitor obiective, proceduri si termene limita. Lectiile le vor dezvolta competentele digitale si le vor creste semnificativ sansele de a-si gasi un loc de munca.


Platforma Compass este dezvoltata in baza principiilor cadrului DigComp (Cadrul European de Competente Digitale pentru Cetateni), care pune la dispozitia cetatenilor europeni instrumente de imbunatatire a competentei digitale in ceea ce priveste ocuparea fortei de munca, invatarea, petrecerea timpului liber, consumul si participarea in societate.


Tinerii vor putea accesa cursurile online de oriunde, oricand, si le vor putea aprofunda in ritmul propriu, avand optiunea de a le repeta, ori de cate ori au nevoie.


In etapa de cercetare a proiectului, au fost identificate grupurile de varsta vizate pentru platforma Compass:

  • Grupul de varsta primar este format din persoane cu varste cuprinse intre 20 si 25 de ani, care au terminat invatamantul secundar si studiaza in invatamantul postliceal sau sunt in somaj si se afla in cautarea unui loc de munca;
  • Grupul de varsta secundar este format din persoane cu varste cuprinse intre 26 si 30 de ani, care se afla in prezent fie in sistemul educational, fie in afara campului muncii, si sunt in cautarea unui loc de munca, cat si din persoane cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani, aflati inca in sistemul educational si care doresc sa-si imbunatateasca abilitatile pentru un viitor loc de munca.

Cele mai populare tipuri de cariere din toate cele patru tari (Romania, Franta, Irlanda si Italia) in care va fi implementat proiectul ECOKT2015 sunt:

  • Profesor sau Educator;
  • Secretar sau Adminstrator;
  • Manager de proiect;
  • Specialist in Marketing si Publicitate;
  • Cercetator Stiintific;
  • Medic sau Farmacist;
  • Programator calculator;
  • Scriitor.

Tinerii din Romania interesati sa se inscrie in proiectul pilot pot solicita informatii suplimentare prin email, de la responsabilul de proiect din partea SIVECO Romania, Marius Preda (marius.preda@siveco.ro).


Incepand cu anul 2009, SIVECO Romania desfasoara peste 20 de proiecte IT pentru Comisia Europeana, cu beneficii directe asupra tuturor cetatenilor Uniunii Europene, fiind singura companie romaneasca de software care furnizeaza servicii informatice direct catre organisme ale Comisiei.


Despre SIVECO Romania


SIVECO Romania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.


Organizatie reconstruita pe model european, cu centre de competenta unice si specialisti competitivi la nivel international, SIVECO Romania este singura firma romaneasca de software care furnizeaza servicii informatice direct catre organisme ale Comisiei Europene.


Compania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare pentru educatie, sanatate, agricultura, institutii vamale, organizatii europene, firme private, institutii publice. In ultimii ani, portofoliul de produse si servicii al companiei a fost completat cu noi solutii inovative, adaptate actualului model de business al organizatiei, vizand extinderea catre noi piete si categorii de beneficiari.


De-a lungul celor 25 de ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 200 de premii interne si internationale.


Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

  154 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by