newsletter rss
HotNews.ro

SIVECO Romania contribuie la construirea primei Retele de Centre de Stiinta din tara noastra


PDF Print
A | a
E-mail
de SIVECO Romania | Vineri, 25 august 2017, 13:46 webReleases | IT&C

SCINET_262X81 | Foto: webPR.ro
Platforma digitala eScience Center, realizata de SIVECO in cadrul proiectului SCINET – Reteaua Centrelor de Stiinta, poate fi considerata un adevarat liant intre elevii de liceu si cercetarea stiintifica.

Proiectul SCINET -€“ Reteaua Centrelor de Stiinta,  finantat prin Programul National de Inovare (PNII),  are ca obiectiv construirea primei Retele de Centre de Stiinta din Romania, asa cum exista in numeroase alte tari din lume.

La realizarea sa contribuie fizicieni, matematicieni, ingineri, programatori, economisti, specialisti in stiinte sociale si marketing.

Centrele de Stiinta implicate in proiect sunt: Institutul de Fizica Atomica (IFA), coordonatorul proiectului, Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Optoelectronica (INOE), Institutul National pentru Fizica si Inginerie Nucleara (INFIN), Institutul National de Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiei (INFLR)
 
Ceilalti parteneri din proiect sunt SIVECO Romania, care asigura proiectarea si dezvoltarea sistemului informatic, MEDNET Marketing Research Center, care realizeaza componenta de cercetare sociologica, si PM CONCEPT CONSULTING, care a contribuit la dezvoltarea conceptului de invatare inovativa.

In cadrul acestui proiect, SIVECO a dezvoltat platforma digitala eScience Center, instrument de invatare dedicat profesorilor si elevilor din invatamantul preuniversitar. Aceasta poate fi considerata un adevarat liant intre elevii de liceu si cercetarea stiintifica.
 
"Tehnologia trebuie privita ca un mijloc de imbunatatire a procesului educational. Ea nu este o solutie in sine, ci trebuie privita, mai degraba, ca un ingredient esential in abordarea provocarilor educationale. eScience Center are rolul de a atrage copiii si elevii, de a le stimula creativitatea si de a promova cunoasterea stiintelor intr-o maniera inedita, intuitiva si placuta"€, declara Radu Jugureanu, directorul departamentului de eContent din SIVECO Romania.
 
Crearea portalului SCINET are ca fundament conceptul conform caruia educatia nonformala (in afara scolii) se bazeaza pe o motivare proprie, este voluntara, determinata de necesitatile/ interesele elevului (este centrata pe elev), are un caracter practic/ experimental si personal.

In mod concret, toti utilizatorii inregistrati in portal au posibilitatea sa interactioneze in mod gratuit cu toti ceilalti membri ai comunitatii, pentru a-si impartasi idei si cunostinte si pentru a dezvolta proiecte stiintifice creatoare.
  75 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by