newsletter rss
HotNews.ro

Inovare in domeniul kinetoterapiei si fitness-ului prin solutiile propuse de Power Net Consulting


PDF Print
A | a
E-mail
de ConcordCommunication | Joi, 22 iunie 2017, 14:07 webReleases | IT&C

Emil Munteanu | Foto: webPR.ro
Odata cu cresterea vertiginoasa a interesului populatiei pentru "virtual & augmented reality" (tehnologii ce ameninta sa atinga o cota de 50% din piata dupa 2020), echipamentele tip "ᅡwrist-based" experimenteaza cateva inconveniente majore. Pentru consumatori, pe langa inerentele neajunsuri precum diferentele de masuratoare intre echipamente similare de la producatori diferiti sau acuratetea redusa in identificarea tipurilor de miscare, cele mai noi si importante probleme sunt functionalitatea limitata si lipsa interoperabilitatii. Cu echipamentele disponibile, care in mare parte ofera doar informatii punctuale utilizind un senzor de colectare, se simte pregnant lipsa unor scenarii de utilizare viabile, menite sa convinga un public din ce in ce mai informat si mai pretentios pe teme de dinamism si sanatate.

"Consideram ca este momentul unei noi generatii de echipamente de tip smart wearables, care sa aduca in prim-plan capabilitati inovatoare de evaluare a posturilor si calcul al indicatorilor de motricitate. Astfel, dorim sa sustinem scenarii de utilizare complexe, inaccesibile momentan publicului larg altfel decat in centrele specializate de recuperare sau kinetoterapie. Apreciem ca acesta este genul de evolutie care sa securizeze cota segmentului wrist-based in piata echipamentelor de tip smart wearables pentru urmatorii 4-5 ani", a declarat Emil Munteanu, CEO Power Net Consulting.

Power Net Consulting este angajata in dezvoltarea unei platforme software care sa asiste utilizatorii in efectuarea "la distanta" a sedintelor de kinetoterapie, fitness, sau a altor forme de exercitiu fizic. Aceasta este prima aplicatie care nu doar colecteaza si reda date, cum fac cele mai multe gadgeturi de astazi, ci realizeaza si interpretarea datelor colectate, iar pe baza indicatiilor specialistilor, utilizatorul este ajutat sa se corecteze individual. Aplicatia proiectata este un software ce functioneaza ca sistem integrat de raportare a starii de sanatate a familiei, care face legatura intre datele colectate de la indivizi prin intermediul senzorilor (din bratarile hardware) si nivelul de raportare ("awarness reporting") si integrare (cu servicii specializate) necesar societatii aflate in continua miscare.

Principala functionalitate va fi memorarea unor exercitii-sablon pentru compararea ulterioara cu sedintele de practica, iar indicatorii de performanta a miscarii vor putea fi transmisi ulterior catre terapeut. In modul de operare "ᅡsupervised" platforma va permite interventia terapeutului in timpul sesiunii de practica, pentru sugestii sau modificari asupra programului. Din punct de vedere a interoperabilitatii, platforma propune integrarea cu cat mai multe echipamente/branduri tip "smart wearables" disponibile, luandu-se in calcul si lansarea unei bratari cu senzori "standard" low-cost, pentru scenariile care necesita precizie si acuratete sporite. Platforma va dispune si de facilitati de conectivitate/sharing pentru serviciile media, o stringenta comuna zilelor noastre.

Prin crearea acestei posibilitati de practica "la distanta" - ca si alternativa la modul clasic de desfasurare a sesiunilor de kinetoterapie, fitness sau alte exercitii fizice, scopul urmarit de Power Net Consulting este cresterea numarului de practicanti ai exercitiilor fizice, constienti de rigorile aparatului locomotor si preocupati de eficienta.  Astfel, numarul sesiunilor asistate nemijlocit de catre un terapeut va fi substantial redus, utilizatorii petrecand mai putin timp pe drum si avand linistea unei practice corecte acasa. Concomitent, prin inglobarea acestei alternative in serviciile lor, centrele de kinetoterapie si fitness pot atrage mai multi interesati/utilizatori din randul celor cu program incarcat sau ezitanti in a primi ajutor specializat pentru miscare.

"Apreciem ca dezvoltarea noastra ascunde un potential urias de redefinire a segmentului smart wearables, prin crearea acestui gen de platforma/produs, care sa se pozitioneze intre generatia actuala de wrist-based (ceasuri inteligente / bratari de fitness) si sistemele ultra-specializate din institutiile medicale. In fapt ea este raspunsul nostru la ceea ce credem ca se va constitui intr-o tendinta a urmatorilor ani, si anume preocuparea omului modern pentru abordarea posturilor corecte in orice activitate a zilei", a incheiat Emil Munteanu.

Dezvoltarea oraselor prin adoptarea de noi tehnologii digitale, imbunatatirea calitatii vietii cetatenilor si in general dorinta fiecaruia de a castiga mai mult timp liber pentru familie a condus la inovarea acestor produse care pot contibui la adoptarea unui stil de viata sanatos. Cu ajutorul noilor aplicatii informatice propuse, colaborarea cu medicii si alti specialisti poate deveni mai facila, fara a fi nevoie de deplasarea pacientilor de fiecare data la cabinetele acestora.

  50 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by