newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Anul 2017 va fi anul in care companiile romanesti vor face investitii pe partea de software


PDF Print
A | a
E-mail
de dorinaradulescu | Miercuri, 1 februarie 2017, 13:20 webReleases | IT&C

bsgroup | Foto: webPR.ro
Numai facand acest tip de investitii, business-urile cu mai multi angajati si cu multe intrari-iesiri pot face fata concurentei si pot supravietui in piata. A centraliza informatia care circula in interiorul companiei intr-un sistem specific, a lua mult mai rapid decizii informate si a REVOLUTIONA in mod POZITIV modul in care se traseaza noi reguli si proceduri, mult mai eficiente si mai simplificate, tine de informatizare.

Companiile care investesc in sisteme digitale si online isi calcueaza, ingrojorate, ROI-ul, insa calculele trebuie sa se faca pe mai multe paliere, multe dintre ele necuprinzand cifre, doar reducandu-se la acestea. De aceea, poate chiar un software din acesta ar putea calcula in mod corect profitabilitatea investitiei!

De cat timp se discuta despre software-ul de business?

Inca de acum 10-15 ani, mediul de business discuta despre necesitatea investitiei in astfel de programe. CRM-ul a revolutionat modul in care o companie pastreaza legatura cu clientii si isi organizeaza informatiile referitoare la clienti.

Acum, din ce in ce mai mult, solutiile ERP, pe care specialisti ca BSGroup.ro le ofera, incep sa fie privite ca revolutionare, si fara un asemenea sistem, riscul de colaps al unui business sa se inmuleasca, sa devina mai mari si chiar iminente.

Cum se explica necesitatea totala a informatizarii?

Crizele financiare si nu numai reprezinta momente nefaste din viata unui business, din care factorii decizionali trag anumite concluzii si iau anumite masuri. Dincolo de crizele externe, cele economice sau cele din piata de profil, se manifesta si crize interne. Crizele de personal sunt arhicunoscute, la fel si crizele interne de alta natura.

In ultimii ani, comunicarea deficitara interdepartamentala a dus la crize majore atat in randul IMM-urilor, cat si in randul firmelor mari. Datele din toate departamentele unei companii trebuie canalizate catre un singur agregator de informatie, care sa emita, pe baza acestora, raporte, indicii, statistici.

Enterprise Resource Planning

Ce inseamna ERP? Solutiile ERP pot face acest lucru, fiindca includ si un soft de contabilitate, si unul de project management, si un CRM, desi nu in aceeasi forma, ci cu alte functionalitati. Diferentele dintre acestea sunt, desigur, deosebit de mari, insa numai complexitatea unui program ERP se preteaza la aceea a companiei.  

Informatizarea trebuie sa aiba loc si asupra proceseor de productie, deoarece costurile de productie, daca se mentin ridicate, genereaza companiei pierderi pe termen mediu si lung, pierderi ce nu mai pot fi recuperate. Regula este una si este general valabila: scazi costurile si cresti productia pentru a putea creste veniturile. Unicul scop este, pana la urma, profitul.

Durata mare de productie, de asemenea, conduce la imposibilitatea de a livra produsele obtinute catre clientii mari, fapt care duce la scaderea cifrei de afaceri si, deci, la imposibilitatea de a face investitii mari cu un ROI chiar mai mare!

Iata de ce informatizarea nu mai este o necesitate, ci o obligativitate pe care factorii decizionali trebuie sa si-o impuna! Altfel, piata pe care activeaza ii va da la o parte.
  33 vizualizari


Ultimele comunicate

Investim in viitorul tau! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala


WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by