newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Somajul atinge cote alarmante in randul tinerilor europeni, afectand peste 15 milioane de persoane sub 30 de ani


PDF Print
A | a
E-mail
de SIVECO Romania | Marţi, 13 decembrie 2016, 14:23 webReleases | IT&C

SIVECO_Romania_Logo_Ro_mic | Foto: webPR.ro

SIVECO face parte din consortiul selectat de Comisia Europeana pentru implementarea proiectul pilot ECOKT2015 menit sa sporeasca sansele tinerilor pe piata muncii, prin cresterea competentelor lor digitale

Recent, Comisia Europeana a selectat consortiul care va pune in aplicare un proiect pilot ambitios, ce isi propune reducerea numarului de tineri someri la nivel European, prin cresterea competentelor digitale. Compania IT SIVECO Romania este partener in acest consortiu, alaturi de Expertise France - liderul consortiului, Dara Creative din Irlanda si Lai-momo din Italia - parteneri.

 

Proiectul pilot ECOKT2015 al Comisiei Europene, parte a programului Europe 2020, isi propune contracararea efectelor crizei economice ce a determinat o crestere alarmanta a numarului de tineri someri. Potrivit EUROSTAT (sursa: http://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/7121195/3-07012016-AP-EN.pdf/), 4.5 milioane de tineri intre 15 si 24 de ani nu au un loc de munca, iar peste 7 milioane de tineri din aceeasi categorie de varsta nici nu lucreaza, nici nu sunt inrolati intr-o institutie de educatie sau formare profesionala. Peste 6 milioane de tineri intre 25 si 30 de ani sunt in aceeasi situatie.

 

”Exista o nevoie reala de crestere a competentelor digitale, in toate tarile europene. Mediul de business se indreapta cu pasi rapizi spre digitalizare si cerintele vor fi din ce in ce mai mari in ceea ce priveste utilizarea tehnologiei de catre angajati. Asadar, suntem onorati sa putem contribui la aceasta initiativa laudabila a Comisiei Europene, care va oferi mai multe sanse tinerilor in gasirea unui loc de munca. SIVECO este un furnizor IT traditional pentru organizatii ale Uniunii Europene, contribuind pana acum la peste 20 de proiecte finatate de Comisia Europeana”€, declara Florin Ilia, Presedinte si Director General SIVECO Romania.

 

ECOKT2015 isi propune implementarea unei platforme online de instruire prin care tinerii someri vor avea acces la cursuri de perfectionare in format digital gratuite. Acestea au la baza tehnici pedagogice moderne, precum invatarea bazata pe proiect, in care tinerii sunt implicati pe toata perioada cursurilor in activitati practice, similare celor de la un loc real de munca. In acest fel, ei isi vor forma un bagaj solid de cunostinte, prin lucrul efectiv in proiecte. Metodologia de instruire incurajeaza cursantii sa lucreze in echipa si sa realizeze sarcini comune, precum realizarea unei prezentari sau a unui produs. Aceasta ii ajuta pe tineri sa se obisnuiasca cu un mediu realist de lucru, cu respectarea anumitor obiective, proceduri si termene limita, si ii va ajuta sa isi gaseasca mult mai usor un loc de munca.

 

Tinerii vor putea accesa cursurile online de oriunde, oricand, in ritmul lor propriu, putand repeta informatiile ori de cate ori au nevoie pentru a le deprinde. La finalizarea cursurilor, toti cei promovati vor primi certificate recunoscute la nivel european.

 

Incepand cu anul 2009, SIVECO Romania desfasoara peste 20 de proiecte IT pentru Comisia Europeana, cu beneficii directe asupra tuturor cetatenilor Uniunii Europene, fiind singura companie romaneasca de software care furnizeaza servicii informatice direct catre organisme ale Cosmisie.

 

Printre clientii europeni guvernamentali de referinta ai SIVECO se numara: DG Connect, DG Taxud, Oficiul pentru Publicaţii al Uniunii Europene, DG Justice, DG Sanco, Agentia Executiva pentru Consumatori, Sanatate, Agricultura si Alimente - CHAFEA, Eurostat - Institutul de Statistica al Uniunii Europene, Oficiul de cooperare EuropeAid. Serviciile furnizate de SIVECO includ dezvoltarea de sisteme financiare, management de documente si continut, aplicatii administrative, sisteme informatice geografice (GIS), portaluri web, sisteme eLearning.

 

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

 

SIVECO Romania este singura firma romaneasca de software care furnizeaza servicii informatice direct catre organisme ale Comisiei Europene.

 

Compania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare pentru educatie, sanatate, agricultura, institutii vamale, organizatii europene, firme private, institutii publice.

 

De-a lungul celor peste 24 de ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 200 de premii interne si internationale.

 

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.linkedin.com/company/siveco-romania.


  61 vizualizari


Ultimele comunicate

Investim in viitorul tau! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala


WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by