newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Campania "Saptamana competentelor digitale 2012" a fost lansata in Romania


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Vineri, 27 ianuarie 2012, 19:06 webReleases | IT&C

eSkills Week | Foto: webPR.ro
APDETIC (Asociatia Producatorilor si Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor) a lansat oficial ieri campania eSkills Week 2012 (Saptamana competentelor digitale), campanie care se desfasoara la nivel european si care are ca principale obiective cresterea interesului europenilor fata de IT, dezvoltarea competentelor digitale in randul tuturor categoriilor sociale si atragerea tinerilor spre cariere in sectorul ICT.

Campania eSkills Week 2012, initiata de Comisia europeana, se va desfasura pana la sfarsitul lunii mai a.c. Pe langa APDETIC, in campanie sunt implicati si alti stakeholderi cum ar fi MCSI, companii IT multinationale si romanesti, organizatii non-guvernamentale. "Vom organiza conferinte, seminarii, concursuri online si vizite ale grupurilor de tineri la diverse companii IT pentruo buna cunoastere si interactivitate. Efortul este extrem de important, intrucat se estimeaza o penurie de 500.000 de specialisti la nivel european pana in 2015", a declarat Valentin Negoita, presedintele APDETIC.

Valentin Negoita a adaugat ca, in afara de coordonarea campaniei la nivel national, APDETIC este foarte interesata si de alte propuneri de proiecte din partea stakeholderilor pentru organizarea de evenimente la nivel national care sa intregeasca efortul de constientizare.

Conform deputatului Varujan Pambuccian, ambasadorul eSkills Week pentru Romania si la editia din 2010, si la editia curenta, campania a pornit din necesitatea constientizarii rolului IT in lumea in care traim. Previzionand viitorul, dl Pambuccian sustine ca pana in anul 2020 productia de bunuri materiale va trece in zona de productie de proprietate intelectuala. "Suntem intr-un moment in care societatea umana trebuie sa se reinventeze, iar noi nu suntem pregatiti pentru acest pas", a declarat domnia sa. "Iar acest lucru este valabil la nivelul intregii Europe, nu doar al Romaniei. Practic, ar trebui sa inventam un alt mod de a atrage copiii spre aceasta zona de productie de proprietate intelectuala, si trebuie sa facem asta cat mai curand, ca viitorul sa nu ne ia prin surprindere. Poate ca si din acest motiv este atat de importata o campanie precum eSkills".

Principalii stakeholderi prezenti la evenimentul de lansare, orgnanizat de APDETIC, au fost Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Intel, Microsoft, HP, IBM, Romtelecom, Business Software Alliance, JARO, ANBPR-Biblionet si Ateliere fara frontiere.

Opinii ale catorva companii partenere ale acestei campanii si care vor gazdui vizite ale grupului de tineri interesati:

"Vom deschide portile centrului nostru de cercetare-dezvoltare pentru tinerii inscrisi in program. Intel are deja 350 de angajati in Romania, o mare parte dintre ei lucrand in cercetare-dezvoltare. Campania eSkills 2012 este foarte interesanta pentru noi, mai ales ca este pentru prima data cand Intel participa. Ea vine ca o alternativa la sesiunile de prezentari si concursurile pe care Intel le organizeaza deja in mediul academic, in special in Universitatea Politehnica Bucuresti" - Monica Ene- Pietrosanu, Country Manager Software and Services Group, Intel.

"Contextul in care adresam noi eSkills 2012 este Agenda Digitala 2020, pentru ca acolo se vede clar ca IT-ul ne poate imbunati viata de zi cu zi. Vremea faptelor a venit, iar in Romania se intampla deja multe lucruri bune" -  Todi Pruteanu, Platform Strategy Manager, Microsoft Romania.

"HP a gasit in Romania o combinatie fericita de competente in comunicare cu inventivitate. eSkills se refera nu doar la competente tehnice, ci la competente din multe alte domenii. Dorim sa sprijinim nu doar proiectul eSkills, ci toate programele de dezvoltare a competentelor digitale. In acelasi timp, dorim sa ne ocupam nu doar de tinerii defavorizati, ci si de cei foarte talentati. Cred ca din astfel de programe europene putem profita, ca tara, mai mult decat alte tari" - Irinel Ilie, Directorul Diviziei Imaging & Printing, HP Romania.

"Ne implicam pe baza a doua principii: invata facand si colaborare. Noi invatam tinerii cu aptitudini IT sa faca mai usor bani din aplicarea aptitudinilor lor. 46% din start-up-urile JARO din Romania sunt din domeniul IT. Ca atare, vom fi mereu alaturi de orice initiativa de crestere a competentelor IT, cum este si eSkills" - Stefania Popp, Junior Achievement Romania (JARO).

Despre APDETIC

APDETIC este o organizatie profesionala non-profit, independenta, ce reuneste cele mai importante companii producatoare si distribuitoare de echipamente de tehnologia informatiei si comunicatiilor din Romania.

Detalii pe site-ul: http://www.asociatiait.ro/

 Citeste mai multe despre     |   |   |   | 
  802 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings