newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: SuperPak, campanie Tetra Pak, premiata la Romania Green Business


PDF Print
A | a
E-mail
de Magda Purice | Miercuri, 15 decembrie 2010, 11:55 webReleases | Industrii

Tetra Pak, logo | Foto: webPR.ro
Campania "Cu fiecare ambalaj colectat esti si tu un SuperPak" a fost premiata In cadrul celei de-a IIIa editii a Galei Romania Green Business, la categoria campanii de constientizare si responsabilizare sociala.

"Suntem onorati sa primim acest premiu In numele tuturor celor care au acceptat sa se alature initiativei companiei Tetra Pak. Si ma refer atat la compania partenera ECO SAL Medias, la autoritatile locale (primaria Medias si Inspectoratul Scolar Sibiu), cat si la scolile, profesorii, elevii si parintii care ne-au primit cu entuziasm si s-au implicat activ programul de reciclare "Cu fiecare ambalaj colectat, esti si tu un SuperPak". De peste 60 de ani, Tetra Pak este dedicata principiului "Protejeaza ce e bun", care semnifica 3 lucruri: oferim solutii de ambalat pentru lapte, cu scopul de a proteja valoarea nutritionala a produsului alimentar; contribuim la informarea publicului In ceea ce proveste sanatatea si, nu In ultimul rand, ne implicam In activitati de educatie pentru protectia mediului", a declarat Daniela CIrmaciu, Communications and Environment Officer, Tetra Pak South Eastern Europe

Proiectul educational a fost lansat de Tetra Pak In anul 2009, In parteneriat cu ECO SAL Medias si Inspectoratul Scolar Sibiu si are ca principal obiectiv formarea unor obiceiuri sanatoase In alimentatia copiilor, dar si a unui comportament responsabil al acestora fata de mediul Inconjurator.

Aflat la a doua editie In Medias, judetul Sibiu, programul "Cu fiecare ambalaj colectat, esti si tu un SuperPak" Incurajeaza elevii si cadrele didactice sa participe activ la protejarea mediului Inconjurator prin reciclarea ambalajelor de lapte scolar. Elevii Invata ca fiecare cantitate de hartie sau carton reciclata este importanta, deoarece 1 tona de carton reciclat salveaza de la taiere aproximativ 15-20 de copaci. Fabrica de hartie apreciaza calitatea fibrei de celuloza pura provenita din hartia si cartonul colectate selectiv si este de dorit ca aceste cantitati sa creasca pe viitor. Elevii implicati au dat dovada ca se poate si mai bine si In 2010 au colectat 1000 kg de carton, dublul cantitatii colectate In 2009.

Programul Il are In centrul atentiei pe SuperPak, mascota Tetra Pak, care vine In ajutorul copiilor cu informatii despre beneficiile consumului de lapte Inca de la varsta frageda si importanta implicarii activa a tuturor copiilor In colectarea selectiva a cutiilor de lapte scolar. Elevii au ocazia sa Invete despre avantajele spiritului de echipa In obtinerea succesului si Implinirea pe care o pot avea prin contributia lor la protejarea mediului Inconjurator de cate ori au ocazia. In plus, efortul copiilor este de fiecare data premiat cu diverse cadouri din materiale reciclate.

Scolile reprezinta cel mai bun mediu de formare a unei conduite pozitive fata de mediu si alimentatie, iar Tetra Pak a dezvoltat aceste programe pentru a sensibiliza opinia publica asupra importantei consumului de lapte In alimentatia si cresterea sanatoasa a copiilor si educarea lor In spiritul respectului fata de hrana si a colectarii selective a cutiilor de lapte. Cu aceasta ocazie, Tetra Pak vorbeste copiilor despre beneficiile laptelui ambalat igienic si despre reciclarea cutiilor de lapte scolar, Invatand cum laptele devine 100% pentru consum prin tratament termic si ambalare aseptica.

In Romania, Inca din 2004, Tetra Pak s-a implicat In activitati de educatie pentru reciclare si colectare selectiva In peste 300 de scoli din Romania. La nivel mondial, In 2009 au fost reciclate 27 de miliarde cutii Tetra Pak datorita investitiei In educatia civica si a implicarii unor parteneri importanti In proiect, precum organizatii de recuperare a deseurilor si fabrici de hartie.

Despre Tetra Pak

Tetra Pak este liderul mondial In solutii de procesare, ambalare si distribuire a produselor alimentare lichide. Lucrand Indeaproape cu clientii si furnizorii nostri, oferim produse sigure si inovatoare care satisfac In fiecare zi cerintele a sute de milioane de oameni din peste 170 de tari din lume. Avand aproximativ 22,000 de angajati si operatiuni In peste 85 de tari, noi credem In asumarea cu responsabilitate a pozitiei de lider In industria de profil pentru crearea unei cresteri profitabile In armonie cu protectia mediului Inconjurator si cu o buna conduita sociala.

Motto-ul nostru, "Protejeaza ce e bun...", reflecta viziunea noastra de a oferi alimente sanatoase si disponibile oriunde.

Mai multe informatii despre Tetra Pak gasiti pe www.tetrapak.com/romania

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  355 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings