newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Expozitiile internationale din industria petrolului si gazelor - un business target important


PDF Print
A | a
E-mail
de MoreThanPub | Miercuri, 16 iunie 2010, 16:34 webReleases | Industrii

In ciuda crizei financiare si economice, companiile romanesti din automatizari industriale isi extind prezenta internationala oferind solutii si servicii marilor companii care activeaza in domeniul petrolului si gazelor. 

Reuniunile internationale de specialitate devin tot mai mult o oportunitate de new business pentru companiile autohtone. "In ultimii 4-5 ani, expozitiile internationale la care am participat ne-au adus o serie de proiecte internationale, unele finalizate, altele in derulare sau negociere.", declara Ion Andronache, presedintele Syscom 18, companie care livreaza sisteme integrate in domeniul automatizarilor industriale. "La inceputul lunii iunie am fost prezenti la expozitia internationala de produse si servicii din domeniul petrolului si gazelor - Caspian Oil & Gas - desfasurata in orasul Baku, Azerbaijan, care a reunit peste 170 de companii din 17 tari si peste 10.000 de vizitatori profesionisti din sectorul energiei. Tot anul acesta, in aprilie, am participat la expozitia din Iran - Iran Oil Show -, care a atras cateva zeci de mii de vizitatori de specialitate.", continua Ion Andronache.

Pe langa Romania, si alte tari din Europa Centrala si de Est sunt tot mai prezente la expozitiile internationale: Ucraina, Belarus, Lituania, Slovenia, Ungaria, Polonia etc. In general, companiile romanesti apeleaza la doua modalitati pentru contractarea unor proiecte internationale: fie prin agentii proprii, fie prin discutii si contacte directe la reuninile internationale, de tipul targurilor, expozitiilor, conferintelor.

"Expozitiile internationale reprezinta o buna tactica de penetrare a unei noi piete. Ne orientam in special catre tarile cu potential de dezvoltare a proiectelor din domeniul petrolului si gazelor, precum Iran, Azerbaijan, Kazakstan, Siria.", declara presedintele Syscom 18.

Compania Syscom 18 este prezenta pe plan extern inca din anul 2000, odata cu contractarea unui prim proiect in Siria. Ulterior a executat lucrari si a livrat echipamente in Iran, Libia, Bulgaria, Ungaria, Iordania, dar mai ales in Kazakstan, unde a livrat sisteme de automatizare pentru doua statii mari de prelucrare gaze.

Compania romaneasca Syscom 18 a finalizat la sfarsitul anului trecut, in consortiu cu GASSO, o companie spaniola, modernizarea unui nou terminal petrolier in portul Aqaba din Iordania. Proiectul a inceput in mai 2009 si a presupus livrarea, integrarea si punerea in functiune a pompelor, instrumentatiei, sistemului de gestiune rezervoare, a skidurilor de masura si a sistemului de comanda si control.

Totodata compania romaneasca a livrat in Iran skiduri fiscale pentru produse petroliere. Skidurile sunt volumetrice, pentru rampe de incarcare auto, acestea fiind asamblate si verificate metrologic in hala de productie a companiei Syscom 18, din localitatea Dudu.

In 2009 Syscom 18 a inregistrat la export un procent de 10% din cifra de afaceri.

Despre Syscom 18
Infiintata in 1991, Syscom 18 este o firma cu capital integral romanesc, specializata in automatizari industriale si sisteme de masura. Furnizor de servicii "la cheie", Syscom 18 are peste 500 de clienti in Romania, Orientul Mijlociu si Asia Centrala. Cele mai multe aplicatii au fost in industria petrolului si a gazelor naturale dar si in ciment, ceramica, medicamente, metalurgie etc.

Printre cei mai importanti clienti de-a lungul anilor, se numara Petrom, Romgaz, Transgaz, Rafo, Mittal Sidex, Inspet, Condmag, Armax, Confind, Arpechim, Petrobrazi, Rominserv, ANRS. Incepand cu anul 2000, Syscom 18 a  executat lucaari si in afara tarii, in Siria, Kazakstan, Iran, Libia, Bulgaria, Ungaria.

Echipamentele livrate sunt produse de firme renumite, respectand standarde superioare de calitate. Syscom 18 a semnat contracte de distributie exclusiva cu peste 50 de firme din Europa, SUA sau Japonia. Are cca 150 de angajati, 10 filiale in tara si un volum total de vanzari de aproximativ 22 milioane euro (2007).

 Citeste mai multe despre     | 
  426 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings