newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Investitiile in spitalele private insanatosesc imobiliarele romanesti


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Joi, 3 martie 2011, 17:06 webReleases | Imobiliare

In domeniul imobiliar se distinge o noua directie de dezvoltare: spitalele si clinicile private, din ce in ce mai apreciate de romani. Specialistii de la Regatta Real Estate Company - liderul brandurilor romanesti de imobiliare - explica acest trend.

Recent s-a putut observa o noua arie de interes pentru investitorii imobiliari - domeniul serviciilor medicale private. Cateva intrebari se impun. Cat de mare este cererea pentru spitale si clinici private? Care sunt insa spatiile ideale pentru acestea?  

In afara de proiectul normativ al Ministerului Sanatatii de a introduce sistemul de coplata al serviciilor medicale de stat, evidentele beneficii privind calitatea, promptitudinea si eficienta din mediul medical privat au convins numerosi romani. Aceasta optiune a determinat jucatori importanti sa investeasca in directia spitalelor private: Medicover si Sanador au in plan deschiderea de astfel de spitale, initiativa dusa deja la implinire de catre Centrul Medical Unirea sau de Medlife, care inaugureaza curand al doilea spital. Potrivit estimarilor din 2010 furnizorii principali de servicii medicale private vor investi, in perioada 2011-2012, peste 200 milioane euro in spitale private. In conditiile in care piata de servicii medicale private din Romania nu este inca saturata, competitia in sector va fi apreciabila.

Care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un spatiu pentru a deveni atractiv pentru investitorii interesati de clinici sau spitale private? "In primul rand, clinicile nu mai sunt amplasate exclusiv in cadrul unor cladiri de birouri", declara Mihaela Oprea, Rental Department Manager Regatta Real Estate Company. "Terenuri pentru dezvoltare sau cladiri cu suprafata de peste 1.000 m2 pe etaj, acestea sunt cele doua optiuni care pot functiona pentru acest tip de cladire, la care se adauga anumite conditii, precum amplasarea centrala, acces facil la mijloace de transport in comun sau inaltimea etajului". Zona trebuie sa fie linistita si cat mai lipsita de poluare fonica, iar accesul catre institutie sa se poata face lesne pe strazi largi pentru circulatia cat mai usoara a ambulantelor.

Resuscitarea pietei, venita odata cu investitiile in clinici si spitale private, nu trebuie privita ca o solutie de criza si nici ca un panaceu miraculos. E drept ca multe cladiri au fost transformate - cel putin parterul lor - de catre dezvoltatori, in absenta finantarii sau a clientilor, insa nu orice cladire de acest fel poate avea aceasta noua destinatie. Specialistii de la Regatta Real Estate Company au realizat acest portret-robot al cladirii ideale pentru un centru medical, iar portofoliul Regatta include numeroase astfel de proprietati. Printre acestea, Mihaela Oprea exemplifica proprietatea din portofoliul Regatta de pe strada Eminescu, care are doua subsoluri, parter si trei etaje, totalizand 1500 m2 , sau pe cea din Baneasa, care insumeaza prin subsol, parter, patru etaje si unul retras 1690 m2.

Desi pesimistii privesc aceasta expansiune cu rezerve, nici macar ei nu pot neglija tonusul adus in sfera imobiliarelor de catre jucatorii interesati de aceste investitii. Ramane de vazut care va fi momentul in care cererea atinge echilibrul cu oferta si in ce directie vor cunoaste dezvoltarea atat serviciile medicale, cat si investitiile din domeniul imobiliarelor pe viitor, dupa acest punct. Un lucru este cert: pacientii nu au decat de castigat.

Infiintata  in 1993, Regatta si-a castigat de-a lungul celor 18 ani de activitate reputatia de a fi cea mai specializata companie in domeniul serviciilor imobiliare. Prin serviciile variate si performante compania Regatta a devenit leader de piata, fiind apreciata drept cel mai important brand romanesc din industria de real estate.

 Citeste mai multe despre   
  352 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by