newsletter rss
HotNews.ro

Articol webPR

Festivalul Romanian Design Week pune Bucureștiul pe harta celor mai creative orașe din Europa, prin organizarea unui weekend dedicat Cartierului Creativ


PDF Print
A | a
E-mail
de | Joi, 10 mai 2018, 16:53 Evenimente

Weekend in cartierul creativ | Foto: The Institute
​În zilele de 19 și 20 mai, Bucureștiul va avea parte de unul dintre cele mai efervescente weekend-uri din an, prin organizarea unor evenimente menite să atragă atenția asupra dezvoltării urbane prin proiecte valoroase și a modului prin care capitala poate fi poziționată pe harta orașelor creative din Europa. Aceste acțiuni vor avea loc în Cartierul Creativ, în cadrul Romanian Design Week 2018 (RDW).

La această ediție, festivalul își propune să demonstreze potențialul creativității de a deveni un instrument de coeziune comunitară, un ingredient util în procesele de regenerare urbană, dar și o resursă pentru strategiile de dezvoltare economică.

Pentru a susține acest discurs, RDW include mai multe formate în 2018, formate care urmăresc să sublinieze dialogul dintre diferite discipline, dar și oportunitatea abordărilor complementare în design. Festivalul cuprinde, de asemenea, și o serie de evenimente conexe, care vor trasa harta spațiilor și a inițiativelor care promovează și încurajează dezvoltarea designului și a industriilor creative locale, precum și acest weekend dedicat Cartierului Creativ.

Weekend în Cartierul Creativ
are drept scop încurajarea utilizării responsabile, inteligente și creative a spațiului public, precum și generarea de dialog și coeziune între diverși actori implicați în industriile creative locale. Prin manifestările ce vor avea loc în cadrul lui, cei aflați în București vor avea acces la un oraș plin de energie creativă, de contraste și de proiecte valoroase, precum și la oamenii și organizațiile din spatele acestora.

„Weekend-ul Cartierului Creativ ar trebui să fie o dovadă a faptului că Bucureștiul își permite să se poziționeze ca un oraș creativ și că poate deveni o destinație culturală relevantă pe harta Europei. Evenimentul va fi o mică mostră a ce pot însemna industriile creative locale, concentrate în 48 ore și în perimetrul definit de Cartierul Creativ - cel mai nou și probabil cel mai ambițios proiect și pariu asumat de către The Institute”, a declarat Andrei Borțun - CEO The Institute.

Cu această ocazie se va lansa și primul număr al ziarului Cartierul Creativ, gazeta comunităţii creative din zona Cișmigiului și totodată ghid în descifrarea și familiarizarea cu spaţiile și artiștii ce activează în perimetrul Berzei – Calea Griviței – Calea Victoriei.

Cartierul Creativ Hub + Store


În cadrul weekend-ului 19 – 20 mai, participanții vor putea vizita și Cartierul Creativ Hub + Store, un proiect susținut de Startarium. Spațiul, situat pe Calea Victoriei 46, va prezenta o selecție de produse curatoriate care s-au remarcat de-a lungul ultimilor ani prin fezabilitate și succes pe piață. De la obiecte de mic mobilier, decorațiuni, cărți, accesorii, bijuterii, până la postere, papetărie și produse pentru copii, magazinul va expune și va promova peste 50 de designeri și artiști români. De asemenea, Victoria 46 va fi, pe toată perioada Romanian Design Week, gazda unui program dedicat industriilor creative și tinerilor antreprenori, ce va cuprinde conferințe, întâlniri și workshop-uri organizate în parteneriat cu instituții și branduri ce împărtășesc aceleași valori cu cele ale Cartierului Creativ.

Programul weekend-ului dedicat Cartierului Creativ va fi completat de o serie de petreceri și de evenimente organizate și găzduite de organizațiile care definesc și compun Cartierul Creativ.
 
Cartierul Creativ este un proiect The Institute.

Weekend în Cartierul Creativ este un format al Romanian Design Week, cel mai mare festival multidisciplinar din România.

Mai multe informații despre programul complet RDW aflați pe www.institute.ro.


Din Programul Weekend-ului Creativ (19-20 mai 2018) fac parte:

19 mai

REPUBLIC OF ARCHITECTS

MEET THE NEIGHBORHOODS
Theodor Burada 7, ap 1
10:00
Republic of Architects și Asociația „Încotroceni” speră să poată concluziona, împreună cu invitații lor, asupra modalităților prin care implicarea comunitară poate deveni un bun cultural, social sau politic care să îmbogățească viața tuturor.

CZVL 12

CZVL 12@ WEEKEND ÎN CARTIERUL CREATIV
Luigi Cazzavillan 12, etaj 1
10:00 – 24:00
Open Minds deschide ușile casei începând cu orele 10:00. Printre activitățile desfășurate se numără o  expoziție de branduri 100% românești, plăci de skateboard reciclade de Bewise, DJ set și live mapping, bar și balcon.

EARTH FOOD
CSIKI SOR FERMENTATĂ 100 DE ZILE
Știrbei Vodă 78
12:00 – 21:00
Earth Food vă invită să simțiți gustul timpului în berea nepasteurizată CSIKI SOR fermentată pe o perioadă de 100 de zile și să vă bucurați de ultimul sortiment de bere meșteșugărească din Harghita, fără enzime și fără aditivi, doar apă, malț din orz și hamei. 

ART SAFARI, EDIȚIA A 5-A
PAVILIONUL DE ARTĂ BUCUREȘTI
Piața George Enescu
12:00 – 24:00
Art Safari București va găzdui o expoziție de artă contemporană organizată de Hervé Mikaeloff (curatorul Louis Vuitton Foundation, Paris) și una dedicată artei românești, curator Alina Șerban. Pavilionul expozițional este semnat de arhitectul Attila Kim, comisar la Bienala de la Veneția.
etc.

20 mai

GALERIA CONTEMP
THE SILENCE OF THE SOUND
George Vraca7
10:30 – 20:00
Galeria CONTEMP vă invită la vernisajul expoziției “THE SILENCE OF THE SOUND”. Curatoriată de criticul de artă Mihai Plămădeală, expoziția prezintă lucrări de pictură și sculptură ale artiștilor Octavian POPESCU PILAT și Giani AMARANDEI.

CARTIERUL CREATIV HUB+STORE
SWEDISH FASHION AND DESIGN STORIES
Calea Victoriei 46
10.00 – 22.00
Ambasada Suediei la București, în parteneriat cu Institutul Suedez prezintă expoziția de imagine și text ’Swedish Fashion and Design Stories’, esența scenei suedeze de design din ultimii 15 ani. În cadrul ei sunt prezentați designeri deschizători de drum și reprezentanți ai generației de designeri tineri care duc mai departe povestea artei, a măiestriei și a conștiinței sociale.

GALERIA GALATECA
REMAINS OF THE FEAST by ASSAMBLAGE
11.00 – 19.00
C.A. Rosetti 2-4
Remains of the feast este o instalație interactivă, în care bijuteria contemporană și noile media devin oglinzi ale unei societăți de consum și risipă. Într-un decor luxuriant, descoperim ce lăsăm în urma unui "ospăț" în care am epuizat toate resursele.
etc.
  283 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by