newsletter rss
HotNews.ro

webPR: Izolati in Romania -  proiectie de film, in 28 august la Cinema Muzeul Taranului


PDF Print
A | a
E-mail
de | Marţi, 22 august 2017, 11:28 Evenimente

Izolati in Romania, ep.6 | Foto: MTR
Muzeul National al Taranului Roman va asteapta luni, 28 august 2017, de la ora 19, la Cinema Muzeul Taranului, la proiectia episoadelor 6 si 10 ale serialului Izolati in Romania. Realizator: Dite Dinesz. Intrarea este libera.

Episodul 6, HUNEDOARA

In Costesti Deal traiesc aceiasi oameni ca acum 10 ani. Fia este primul om din seria Izolati in Romania, care dupa 10 ani nu se bucura ca ne revede, pentru ca ne-a spus atunci ca vrea sa se mute jos in sat. Intalnirea cu noi e pentru ea certitudinea faptului ca n-a reusit sa isi schimbe viata.

In Ludestii de Sus ne reintalnim cu Ana care se teme, ca si acum 10 ani, ca va ramane doar padure si animale salbatice in locul caselor din catun. N-a fost niciodata aici biserica, iar oamenii ii ingropau pe cei dragi la capatul gradinii.

La Strauti mai locuiesc patru familii si toate s-au inteles sa plece la toamna la copii. O biserica de 200 de ani va ramane ca si acum, doar un adapost pentru pasari.

Desi ajungem greu, pe un drum ce-a fost candva poteca, acum inghitit de padure, zarim, spre seara, catunul Dragu Brad in care nu mai locuieste nimeni de peste 5 ani. Case in care au locuit familii ani intregi, sunt acum deschise si isi asteapta in zadar oamenii...

Episodul 10, VRANCEA

Dupa 10 ani, ma reintalnesc cu Miuta. Pentru ea timpul nu a trecut in zadar in Poiana Stoichii. A infiat o fetita, desi n-a fost usor sa coboare de zeci de ori la oras pentru a se intalni cu fata ei si mai apoi pentru a completa toate hartiile pentru adoptie.

Fiica ei, Elena, isi doreste sa fie alaturi de parintii ei toata viata si e convinsa ca Poiana Stoichii e cel mai frumos loc din lume.

Peste munte, intr-un alt catun, pe Valea Reghiului, e Mariuta, care la cei 80 de ani ai sai isi aminteste cum a infiat-o pe fiica ei acum multi ani. Nu putea sa aiba copii si s-a rugat mult sa nu ramana singura pe lume. Fata ei e acum in Grecia, iar ea, din casa fara curent, se gandeste in fiecare seara sa-i fie bine.


Izolati in Romania, ep.10 / Foto: MTR

Un proiect sustinut de Muzeul National al Taranului Roman, in parteneriat cu TVR.

Parteneri media ai MNTR: Radio Romania, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Radio Romania International, Radio Romania Bucuresti Fm, RFI Romania, Igloo, Arhitectura, Observator cultural, Infinitezimal, LiterNet.ro, Ziarul Lumina, HotNews.ro, webpr.ro, www.ordineazilei.ro, onlinegallery.ro, modernism.ro, matricea.ro, promenada-culturala.ro, www.daciccool.ro, getlokal.ro, semnebune.ro, www.cooperativatraditionala.ro, agro-tv.ro, iqool.ro, www.gratuitor.ro, www.comunicatedepresa.ro, Terra Magazin.

 Citeste mai multe despre   
  898 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by