newsletter rss
HotNews.ro

webPR: Demonstratie a mestesugului slefuitului chihlimbarului si proiectie de film, la Muzeul Taranului Roman


PDF Print
A | a
E-mail
de | Joi, 8 iunie 2017, 10:54 Evenimente

Chihlimbar | Foto: Razvan-Gabriel Popa
Muzeul National al Taranului Roman ii invita sambata dupa-amiaza pe doritori sa asiste la o demonstratie a mestesugului slefuitului chihlimbarului cu Ciprian Chiriac, urmata de o proiectie a filmului documentar Lemnul.
  • Demonstratie a mestesugului slefuitului chihlimbarului cu Ciprian Chiriac, ora 16:30, sala Tancred Banateanu.
"Piatra soarelui", asa cum e numit chihlimbarul in localitatea Colti (judetul Buzau), are secretele sale: nu oricine poate sa o gaseasca si nu oricine stie sa o prelucreze. Pe 10 iunie, la ora 16:30, Ciprian Chiriac, din Colti, ne povesteste despre cum se gaseste chihlimbarul, care sunt semnele potrivite pentru a-l gasi; ne arata si ne spune cateva din secretele mestesugului slefuitului chihlimbarului, deprinse de la bunicul sau, dar ne spune si credintele locale despre piatra care se crede ca ii protejeaza pe cei ai casei.


Chihlimbar/Foto: Razvan-Gabriel Popa
  • Proiectie de film documentar Lemnul, realizat de Digi World, Studioul Horia Bernea (sala Cinema MTR), ora 18:30.
In aceeasi zi, la ora 18:30, in Studiul Horia Bernea, va invitam la proiectia filmului documentar Lemnul (38'), realizat de Digi World. Filmul este dedicat unei materii care inca randuieste viata oamenilor de la nastere si pana la moarte, ii adaposteste, ii hraneste si ii inspira, dar mai ales ii apropie de Dumnezeu, prin bisericile de lemn din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea, capodopere de arhitectura si de spiritualitate.


Man.Poiana Marului /Foto: Razvan-Gabriel Popa

Evenimente organizate in cadrul expozitiei Tinutul Buzaului. Privelisti, rosturi, povesti.

Parteneri media ai MNTR: Radio Romania, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Radio Romania International, Radio Romania Bucuresti Fm, RFI Romania, Igloo, Arhitectura, Observator cultural, Infinitezimal, LiterNet.ro, Ziarul Lumina, HotNews.ro, webpr.ro, www.ordineazilei.ro, onlinegallery.ro, modernism.ro, matricea.ro, promenada-culturala.ro, www.daciccool.ro, getlokal.ro, semnebune.ro, www.cooperativatraditionala.ro, agro-tv.ro, iqool.ro, www.gratuitor.ro, www.comunicatedepresa.ro, Terra Magazin.

Man.Poiana Marului /Foto: Razvan-Gabriel Popa

 Citeste mai multe despre   
  486 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by