newsletter rss
HotNews.ro

webPR: Ateliere de tesut cu Amelia Papazissu, la Muzeul Taranului Roman


PDF Print
A | a
E-mail
de Muzeul Taranului Roman | Vineri, 5 mai 2017, 10:50 Evenimente

Atelier de tesut, la MTR | Foto: Muzeul Taranului Roman
Muzeul National al Taranului Roman va asteapta sambata, 13 mai 2017, la sala Tancred Banateanu, la Ateliere de tesut cu Amelia Papazissu. Cele doua ateliere vor avea loc la orele 11:30 si 14:00. Intrarea este libera.

Eveniment organizat in cadrul expozitiei Tinutul Buzaului. Privelisti, rosturi, povesti.

De mai bine de patruzeci de ani, Amelia Papazissu din satul Valea Parului (comuna Beceni) tese fire din par de capra la gherghef, izvodind carpete, traistute si paretare colorate in culori naturale: alb, gri si brun. Zona Buzaului a devenit renumita pentru acest mestesug, dar putine femei mai stiu sa il practice. Chiar si pregatirea parului de capra este din ce in ce mai putin cunoscuta, cel mai dificil fiind torsul unui fir atat de gros si mai aspru ca firul din lana de oaie.
Amelia Papazissu este una dintre femeile cu maini dibace care inca practica acest mestesug, pe care il transmite mai departe copiilor si tinerilor din sat, dar si din orasul Buzau. Pentru daruirea cu care transmite cunostintele sale a primit, in 2013, din partea Ministerului Culturii, titlul onorific de "Tezaur Uman Viu", o initiativa UNESCO.

In cadrul atelierelor, Amelia Papazissu ne va initia in secretele mestesugului, istorisindu-ne, totodata, cum a deprins mestesugul, si cum il transmite mai departe tinerilor.

Pentru inscrieri, apelati la: Anamaria Iuga, email: anaiuga@gmail.com; tel. 021 / 317 96 61 - tasta 5.

Locuri limitate la maxim 15 participanti pentru fiecare atelier.

Parteneri media ai MNTR: Radio Romania, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Radio Romania International, Radio Romania Bucuresti Fm, RFI Romania, Igloo, Arhitectura, Observator cultural, Infinitezimal, LiterNet.ro, Ziarul Lumina, HotNews.ro, webpr.ro, www.ordineazilei.ro, onlinegallery.ro, modernism.ro, matricea.ro, promenada-culturala.ro, www.daciccool.ro, getlokal.ro, semnebune.ro, www.cooperativatraditionala.ro, agro-tv.ro, iqool.ro, www.gratuitor.ro, www.comunicatedepresa.ro, Terra Magazin.

 Citeste mai multe despre   
  264 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by