newsletter rss
HotNews.ro

webPR: Muzeul [in]vizibil #2 - Numar de inventar 111


PDF Print
A | a
E-mail
de Muzeul Taranului Roman | Marţi, 2 mai 2017, 12:34 Evenimente

Afis 111 ani muzeografie | Foto: MTR
Muzeul National al Taranului Roman va asteapta miercuri, 10 mai 2017, ora 18, la Sala Foaier, la vernisajul expozitiei Muzeul [in]vizibil #2 - numar de inventar 111.

Muzeul, asemenea recensamantului si hartii, este o versiune iar uneori chiar o fictiune a trecutului. Timpul le perturba continuu, in ciuda obstinatiei cu care acestea aduna alte si alte urme. Ambitia de a reflecta trecutul, daca exista, este utopica. Traind prin fragmente, muzeul le agrega in forme ce tind sa fie totalizatoare, aproape intangibile, nu intotdeauna chestionabile. Mai mult, aceste variante ale TRECUTULUI sunt periodic conservate si restaurate, ca intr-un veritabil cult. Unul din efectele muzeului este re-teritorializarea timpului. Prin depunerile sale succesive insa, muzeul se dovedeste a fi si un sol ce poate oferi surprizele de care indeobste are parte arheologul. Dintr-un muzeu centenar, cum este Muzeul National al Taranului Roman, se pot extrage aleator probe alaturi de care sa pornesti intr-un voiaj inedit, dar revelator prin propriul sau trecut, nu de putine ori minat de situatii dificile ori puncte de trecere aproape imposibile. O asemenea calatorie ne-am propus si noi, in al 111-lea an de existenta, incercand sa exploram arhiva si colectiile MNTR prin expunerea a tot ce a fost inregistrat cu numarul de inventar 111. Este o continuare a explorarilor muzeale initiate cu ocazia celebrarii intemeierii MNTR prin seria de evenimente Muzeul [in]vizibil.

Expozitia va putea fi vizitata la Sala Foaier, pana pe 18 iunie 2017, de marti pana duminica, intre orele 10 si 18. Luni este inchis. Intrarea este libera.

Actiuni conexe:


Atelier de creativitate pentru copii si adolescenti pornind de la tema expozitionala.

Finisaj: lansarea caietului proiectului Muzeul [in]vizibil #2 - Numar de inventar 111.

Curatori: Lila Passima si Cosmin Manolache

Parteneri media ai MNTR: Radio Romania, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Radio Romania International, Radio Romania Bucuresti Fm, RFI Romania, Igloo, Arhitectura, Observator cultural, Infinitezimal, LiterNet.ro, Ziarul Lumina, HotNews.ro, webpr.ro, www.ordineazilei.ro, onlinegallery.ro, modernism.ro, matricea.ro, promenada-culturala.ro, www.daciccool.ro, getlokal.ro, semnebune.ro, www.cooperativatraditionala.ro, agro-tv.ro, iqool.ro, www.gratuitor.ro, www.comunicatedepresa.ro, Terra Magazin.

 Citeste mai multe despre   
  194 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by