newsletter rss
HotNews.ro

webPR: Conferințele de la Șosea - Tokmeala la romii cortorari din Transilvania


PDF Print
A | a
E-mail
de | Joi, 16 februarie 2017, 10:40 Evenimente

Tokmeala | Foto: Muzeul Taranului Roman
Muzeul National al Taranului Roman va asteapta joi, 23 februarie 2017, orele 18, la Clubul Taranului la conferinta "Tokmeala" la romii cortorari din Transilvania. Conferinta este sustinuta de Catalina Tesar, cercetator MTR. Intrarea este libera.

Romii nu au in limba lor cuvantul casatorie. Noi insa, cand zicem romi, zicem casatorii aranjate. Cum vedem noi si cum vad ei aceste "casatorii"? Pornind de la o cercetare de lunga durata a romilor cortorari din Transilvania, Catalina Tesar va vorbi despre importanta tokmelilor (negocierile pentru aliantele matrimoniale) si a familiei la romi: cum se raporteaza cortorarii la copiii lor, cum fac si desfac tokmelile, care e miza lor, ce se ascunde in spatele negocierilor aprinse si a nuntilor fastuase, a palariilor de stofa negre si a fustelor colorate?

Va invitam sa lasati acasa prejudecatile despre romi si casatoriile lor si sa descoperim impreuna o lume care ne apare exotica, pentru ca a ales sa nu vorbeasca despre ea. Prezentarea va fi insotita de proiectii video.

Hai la Tokmeala!

Puteti afla mai multe informatii pe Facebook

Parteneri media ai MNTR: Radio Romania, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Radio Romania International, Radio Romania Bucuresti Fm, RFI Romania, Igloo, Arhitext, Arhitectura, Observator cultural, Infinitezimal, LiterNet.ro, HotNews.ro, webpr.ro, onlinegallery.ro, modernism.ro, www.artline.ro, www.artout.ro, www.artactmagazine.ro, www.daciccool.ro, getlokal.ro, semnebune.ro, www.cooperativaurbana.ro, www.cooperativatraditionala.ro, iqool.ro, www.gratuitor.ro, www.comunicatedepresa.ro, Terra Magazin.
  882 vizualizariWebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by