newsletter rss
HotNews.ro

webPR:"Aventura Coolturala" a premiat cei mai activi si creativi tineri exploratori urbani din capitala


PDF Print
A | a
E-mail
de | Miercuri, 9 noiembrie 2016, 11:18 Evenimente

Grup la muzeu | Foto: Smile Media
Peste 200 de liceeni alaturi de profesori si parinti au descoperit capitala prin plimbari urbane ghidate, excursii culturale si workshop-uri de creatie. "Aventura Coolturala" a ajutat tinerii sa descopere fetele mai putin stiute ale orasului in care traiesc si a premiat cele mai bune povesti vizuale realizate de participantii la atelierele de desen, fotografie si scurt-metraj. Proiectul organizat de Fundatia "Voci Stramosi" face parte din programul Arcub "Bucuresti - Orasul In-vizibil".

In perioada 17 septembrie-5 noiembrie, 200 de liceeni din capitala au devenit exploratori ai spatiilor urbane bucurestene. In cadrul celor sase tururi organizate pe traseele Piata Universitatii - Piata Amzei, Parcul Carol I - Uranus si Piata Foisorul de Foc - Dealul Patriarhiei, tineri de la 12 licee din capitala aflat cu ajutorul ghidului Andrei Popescu de la Idei Urbane povestile mai putin cunoscute din spatele cladirilor, bulevardelor si cartierelor bucurestene.

Fiecare tur a fost urmat de un atelier despre mai multe forme de exprimare vizuala. Artista Lia Perjovschi, fotograful Sorin Onisor si regizorul Catalin Saizescu le-au aratat participantilor cum sa-si dezvolte creativitatea artistica prin tehnici de mind mapping, time line, fotografie si scurt metraj de film documentar. Tinerii au revizitat traseele si au creat propria poveste vizuala despre locurile vizitate, cele mai bune lucrari fiind premiate in cadrul galei finale. Castigatorii au primit premii in bani, iar participantii cei mai activi au fost recompensati cu bilete la evenimente culturale. Lucrarile apreciate de juriu au fost create de liceeni de la Scoala Centrala, Colegiul Romano-Catolic "Sf. Iosif", Colegiul National "Spiru Haret", Colegiul National "Cantemir Voda", Liceul Bilingv "Miguel de Cervantes" si Colegiul National de Informatica 'Tudor Vianu".

"M-am simtit turista in orasul meu. Workshop-ul de arta m-a facut sa ma simt libera", a spus Andreea Huidan, participanta la atelierul de desen. "Cu fiecare poza pe care o facem, cream o poveste. Am invatat cum sa observ mai bine detaliile din jur", a spus Alexandru Bucur, participant la atelierul de fotografie.

In paralel, grupuri de liceeni au participat la sase excursii la muzee si institutii de cultura, avand ca teme arta si folclor, tehnica si progres, minoritati si muzica. Vizitele au inclus Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul Theodor Aman, Muzeul Colectiilor de Arta, Muzeul de Arta Veche Apuseana, Muzeul de Arta Populara"Doctor Nicolae Minovici", Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti", Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida, Muzeul Theodor Pallady,  Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa", Muzeului National al Hartilor si Cartii Vechi, Ateneul Roman, Muzeul Zambaccian si Muzeul George Enescu.

 
"Am inceput sa observ mult mai mult arhitectura cladirilor din oras si sa caut informatii despre locurile pe care nu le stiam", a mentionat Ana Yasmina Micu, participanta la plimbarile urbane si excursiile tematice.

 "Aventura Coolturala" a aparut din dorinta de a facilita un contact autentic al tinerilor cu artisti si elemente de cultura autohtona. Activitatile si-au propus sa faca Bucurestiul mai vizibil ca sursa de inspiratie si sa implice liceenii sa isi dezvolte propria voce artistica si sa devina co-creatori ai culturii spatiilor urbane.

Accesul elevilor la toate activitatile proiectului a fost gratuit. Rezultatele concursului si detalii despre activitati sunt disponibile pe pagina  de Facebook AventuraCoolturalaComunitate si site-ul fundatiei www.vocistramosi.ro.
  373 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by