newsletter rss
HotNews.ro

webPR:​Targ de Sanmedru. Intre 22 – 23 octombrie 2016, la Muzeul National al Taranului Roman   


PDF Print
A | a
E-mail
de | Luni, 17 octombrie 2016, 15:25 Evenimente

Targ de Sanmedru | Foto: Muzeul Taranului Roman
​​Sfantul Dumitru sau Sanmedru este stapan peste iarna care vine. Jumatate de an stapaneste Sfantul Gheorghe si cealalta jumatate el. Este ziua soroacelor pentru tot felul de intelegeri intre slugi si stapani, chiriasi si proprietari, cei care dau si cei care primesc bani imprumut. Implinirea sorocului e prilej de petrecere si de cearta - Irina Nicolau

Pentru ca tot e prilej de tocmeli de Sanmedru, Muzeul Taranului isi cheama mesterii din toate catunele si ungherele tarii: olari, cioplitori, lingurari, pielari, rudari, iconari, dar si incondeietoare, tesatoare, cusatorese, impletitoare.

Mesterii aduc la targ: obiecte din lemn, ceramica, tesaturi, impletituri, jucarii, podoabe, oua incondeiate, icoane si multe, multe alte lucruri frumoase care vor putea fi negustorite la Muzeul de la Sosea.

Iar pentru a va pune stomacul la cale gasiti: cozonaci, cofeturi din Teleorman, miere de albine si dulceata, polen si propolis, ierburi de leac, mere si nuci, palinca si sucuri.

 
Targ (o)randuit de Muzeul National al Taranului Roman.

De sambata, 22 pana duminica, 23 octombrie 2016, de orele 10 de dimineata pana la 6 seara.

 
Pret bilet: 4 lei, 2 lei (elevi, studenti, pensionari).

 
Nu se lucreaza de Sfantul Dumitru – deloc. Stanele se desfac si oile pleaca la vale. Ca sa afle cum va fi timpul, ciobanii intind un cojoc. Daca se asaza pe el o oaie neagra, iarna va fi blanda, daca oaia e alba, iarna va fi cu multa zapada. Irina Nicolau

 
Parteneri media ai MNTR: Radio Romania, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Radio Romania International, Radio Romania Bucuresti Fm, RFI Romania, Zeppelin, Igloo, Arhitext, Arhitectura, Observator cultural, Infinitezimal, LiterNet.ro, HotNews.ro, webpr.ro, Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania, onlinegallery.ro, modernism.ro, www.artline.ro, www.artout.ro, www.artactmagazine.ro, www.decosieco.ro, www.daciccool.ro, getlokal.ro, semnebune.ro, www.cooperativaurbana.ro, www.cooperativatraditionala.ro, www.thefashionspot.ro, www.learningnetwork.ro, iqool.ro, www.gratuitor.ro, www.comunicatedepresa.ro, Terra Magazin, www.mediaiq.ro.
  825 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by