newsletter rss
HotNews.ro

webPR: Arta sau fotojurnalism pur? World Press Photo 2015 ajunge la Bucuresti pe 7 mai


PDF Print
A | a
E-mail
de | Marţi, 21 aprilie 2015, 15:02 Evenimente

Liu Song | Foto: McCann PR
World Press Photo, cea mai puternica expozitie mondiala de fotojurnalism, vizitata de peste 3.5 milioane de oameni in fiecare an, ajunge la Bucuresti pe 7 mai, prin eforturile Fundatiei Eidos. 5.692 de fotoreporteri si fotografi din 131 de tari au participat la editia 2014 a competitiei WPP, expozitia aducand publicului roman selectia celor mai valoroase fotografii documentare din cele 97.912 imagini inscrise in concurs. Editia acestui an aduce si o noua categorie, Long Term Projects, ce s-a dovedit foarte populara inca din faza inscrierilor, adunand 14.583 imagini.

Marele castigator al competitiei, "Fotografia Anului 2014", semnata de fotograful danez Mads Nissen, va fi expusa in Bucuresti alaturi de cele peste 100 de fotografii selectate de catre juriul independent al competitiei.

"Am adus WPP in Romania cu misiunea de a inspira interesul romanilor pentru fotografie ca arta. Anul trecut, peste 48.000 de oameni ne-au vizitat expozitia si ambitia ne-a crescut: anul acesta asteptam 100.000 de oameni. Vrem sa-i ajutam pe romani sa-si faca din consumul de arta, nu numai fotografie, un obicei. Ne dorim ca publicul WPP sa aiba parte de o noua experienta anul acesta, selectia fotografiilor este una cu totul speciala care aduce noi subiecte in  discutie. Odata cu editia din acest an, ne-am propus sa incepem transformarea WPP din expozitie intr-o platforma de evenimente culturale. Va asteptam cu proiectii de filme si sesiuni ShortsUp!", spune Cristian Movila, Presedintele Fundatiei Eidos.

Programul expozitiei, diponibil si pe pagina de Facebook:

Pentru al patrulea an consecutiv, expozitia, organizata de Fundatia Eidos, va fi deschisa publicului intre 8 si 29 mai 2015, in Piata Universitatii.
  • Luni pana joi de la 11:00 la 21:00;
  • Vineri:  in intervalul orar 11:00-22:00;
  • Sambata si duminica de la 10:00 la 22:00.
Parteneri media:  Pro TV; RFI; Evenimentul Zilei; Cosmopolitan; National Geographic; Beau Monde; Esquire Special; Marie Claire; Hotnews; Paginademedia; Revista Tango Marea Dragoste; 9Am; Liternet; Modernism; Markmedia; AdHugger; Artline.ro; Iqool; Redactia4fun; Revista LZR; Teen Press; Veiozaarte.ro; Vernisaje.com; Vinsieu.ro; Urbo.ro; Radardemedia.ro.

Despre WPP 

Expozitia calatoreste in intreaga lume, in peste 100 de locatii din peste 45 de tari, fiind vizitata de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare editie.

Fotografiile castigatoare au fost alese de catre un juriu international independent, stabilit in Amsterdam si format din 19 experti, al carui presedinte a fost Michele McNally, Director of Photography si Assistant Managing Editor la The New York Times.

Expozitia WPP este o initiativa a World Press Photo Foundation, fondata in anul 1955 in Olanda, si activeaza ca organizatie independenta, non-profit, cu sediul in Amsterdam. Competitia a debutat in 1955, cand 42 de fotografi din 11 tari au inscris peste 300 de fotografii pentru jurizare.

In 2012, expozitia a fost readusa pentru prima data la Bucuresti, dupa 18 ani de absenta, prin eforturile Fundatiei Eidos, care a organizat expozitia si in anii consecutivi urmatori.

Fundatia Eidos
a fost infiintata in 2009 de artistul Cristian Movila, pentru a declansa potentialul comunitatilor creative din Romania, prin promovarea exprimarii artistice proaspete. Fundatia isi propune sa inspire si sa sustina initiativele artistice contemporane romanesti, contribuind astfel la dezvoltarea societatii. Proiectele Fundatiei Eidos incurajeaza creativitatea, avand incredere in rolul de pionierat al artistilor romani - acela de a pastra proaspata expresia artei ca instrument de exprimare personala si schimbare sociala.
  927 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by