newsletter rss
HotNews.ro

Articol webPR ​

Startul oficial al Caravanei ECOTIC Life


PDF Print
A | a
E-mail
de | Miercuri, 12 noiembrie 2014, 15:55 Evenimente

Lansare Caravana ECOTIC | Foto: ecotic
In data de 12 noiembrie, Caravana ECOTIC a fost inaugurata oficial in Bucuresti, in Piata Alba Iulia, in prezenta autoritatilor de mediu, a partenerilor si a reprezentatilor mass-media.
In luna iunie a acestui an, ECOTIC a primit din partea Comisiei Europene aprobarea co-finantarii prin instrumentul LIFE al Uniunii Europene a proiectului pentru constientizarea populatiei privind reciclarea corecta a deseurilor de echipamente electrice si electronice. Proiectul se va desfasura in perioada noiembrie 2014 - iunie 2016, sub denumirea "CARAVANA ECOTIC LIFE.

Componenta centrala a Caravanei este o expozitie mobila in care sunt expuse 10 tipuri diferite de echipamente electrice si electronice descompuse, evidentiindu-se in scop educativ componentele acestor deseuri.

Caravana ECOTIC este proiectul de constientizare menit sa contribuie la schimbarea atitudinii celor mici, precum si a adultilor cu privire la protejarea mediului inconjurator si valorificarea resurselor, in special fata de deseurile de echipamente electrice si electronice.

Prezenta la inaugurarea Caravanei ECOTIC, Anne-Rose-Marie Juganaru, secretar de stat in cadrul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, a declarat: "Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice acorda o importanta majora actiunilor de constientizare a ceea ce inseamna beneficiile reciclarii si atrage atentia asupra efectelor negative ale substantelor periculoase continute in deseurile echipamente electrice si electronice. Combaterea acestor efecte reprezinta si motivul pentru care Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice este aproape de a finaliza un nou proiect de Hotarare de Guvern privind deseurile de echipamente electrice si electronice." 

CARAVANA ECOTIC LIFE va implica activ incepand din aceasta saptamana cel putin 150 de scoli din intreaga tara, prin desfasurarea unor ore de eco-educatie, concursuri pe teme ecologice, precum si prin colectarea efectiva a acestor tipuri de deseuri.
De asemenea, Caravana va avea un itinerariu care va cuprinde 30 de piete publice din tara, unde publicul larg va fi invitat sa viziteze Caravana si sa faca cunostinta cu universul reciclarii deseurilor de echipamentele electrice si electronice.

Explicatiile, filmele si jocurile care se regasesc in aceasta Caravana au ca scop educativ determinarea celor care o vor vizita sa actioneze corect in ceea ce priveste reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice, punand accent pe beneficiile reciclarii, dar si efectele negative pentru sanatate si mediu ale substantelor periculoase continute in DEEE.

Pe langa elevi, profesori si publicul larg, un alt segment de public vizat de acest proiect de anvergura este reprezentat de autoritatile locale. 10 seminarii vor fi organizate in 10 centre din tara, unde,alaturi de autoritatile locale se vor dezbate aspecte legislative, precum si problemele cu care Romania se confrunta in ceea ce priveste rata de colectare si cea de constientizare a periculozitatii DEEE la nivel national.

"Caravana ECOTIC Life, un proiect cu finantare europeana, este o continuare a activitatilor de constientizare derulate de noi in ultimii ani in directia constientizarii mizei ecologice si economice a reciclarii deseurilor electrice si electronice. Suntem convinsi ca aceasta ampla campanie de constientizare la nivel national va reprezenta un mijloc activ de informare si educare a populatiei in spiritul grijii fata de mediul inconjurator si fata de valorificarea eficienta a resurselor.", a declarat Valentin Negoita, Presedinte ECOTIC.

Pentru detalii si pentru a verifica traseul Caravanei, accesati www.caravanaecotic.ro si www.ecotic.ro

Partenerii proiectului sunt: Samsung Romania, Dedeman, Vlamir, GreenWEEE, LikeIT, ECOTIC BAT.

Proiectul este sustinut de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, Garda Nationala de Mediu, Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania, Asociatia Municipiilor din Romania, Junior Achievement Romania, Asociatia Producatorilor si Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor.

Despre ECOTIC:
ECOTIC este o organizatie colectiva nonprofit care gestioneaza deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) in numele a peste 400 de producatori si importatori afiliati. ECOTIC asigura si supervizeaza intregul proces de preluare, transport, dezmembrare si reciclare astfel incat, la final, DEEE sa nu mai reprezinte un pericol. Peste 57.000 tone DEEE au fost gestionate in sistemul ECOTIC, in cei 8 ani de activitate. Consultanta prompta si specializata oferita producatorilor de echipamente electrice, baterii si acumulatori, este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiti pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicata Organizatiei ECOTIC, precum si pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

Despre Programul Life+:

Programul LIFE+ este un instrument al Comisiei Europene care finanteaza proiectele care contribuie la elaborarea si punerea in practica a politicii si a legislatiei in domeniul mediului. Acest program faciliteaza in special integrarea problemelor de mediu in cadrul celorlalte politici si mai general, participa la dezvoltarea durabila. Programul LIFE+ inlocuieste o serie de instrumente financiare dedicate protectiei mediului.
  832 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by