newsletter rss
HotNews.ro

Articol webPR

Ati dezvoltat un produs tehnologic inovator? RICAP va sprijina sa il comercializati la nivel international!


PDF Print
A | a
E-mail
de | Joi, 5 iunie 2014, 16:14 Evenimente

RICAP | Foto: webPR.ro
S-au deschis aplicatiile la Programul de Asistenta in Comercializarea Inovarii din Romania (RICAP)! Sunt invitati sa aplice toti antreprenorii din Romania care au dezvoltat o tehnologie inovativa, fie ca este vorba despre energie, bio-tehnologii, agricultura, ICT sau orice alt domeniu tehnologic!

Aplicatiile se fac online, in perioada 3 iunie - 15 iulie 2014, direct pe site-ul programului: www.ricap.ro.

Mai multe informatii despre procesul de aplicare vor fi disponibile si in cadrul evenimentelor RICAP Innovation Info, ce se vor defasura in Bucuresti (11 iunie, ora 18.00, TechHub), Timisoara (12 iunie, ora 18.00, City Business Centre), Brasov (16 iunie, ora 14.00, Hotel Kronwell), precum si in alte orase care vor fi anuntate in curand. Inregistrari la evenimente se fac pe site-ul: http://ricap.ro/blog/evenimente/

RICAP este un program care sustine antreprenorii romani cu tehnologii inovative sa ajunga pe piata internationala cu produsele lor. Pe toata durata programului, participantii selectati vor avea acces la vasta retea internationala adusa de partenerul amercian, Larta Institute, vor beneficia de oportunitati de conectare cu posibili parteneri strategici, de un program mentorat personalizat cu specialisti din SUA si Romania si vor dezvolta instrumente in vederea comercializarii.

"Dupa prima editie a programului RICAP, avem confirmarea existentei unui ecosistem emergent de inovare in Romania. In aceasta perioada, am avut privilegiul sa lucram alaturi de companiile inovatoare selectate in program si sa construim impreuna perspective trainice pentru internationalizarea acestor oaze de excelenta. Pragmatismul si experienta partenerilor nostri americani de la Larta Institute, cuplate cu intelepciunea unor mentori locali de exceptie, au dus deja la stabilirea unor contacte strategice care vor pune umarul la propulsarea inovarii romanesti in prim planul tranzactiilor la nivel international." - Dragos Pislaru, director de program RICAP si manager general GEA Strategy& Consulting.

Antreprenorii pot aplica online prin completarea unui scurt formular, care cuprinde informatii de baza despre profilul organizatiei, echipa de management, tehnologia si piata in care activeaza, nevoile consumatorului si obiectivele de comercializare.

Dupa un proces de evaluare, 15 antreprenori cu tehnologii inovative vor fi selectati pentru a participa in program incepand cu luna septembrie.

Despre RICAP

Aflat la a doua editie, RICAP a sustinut deja 15 inovatori, care au devenit membri ai unei retele internationale, au parcurs un intens program de mentorat, au abordat nevoi specifice legate de comercializare, au participat la traininguri si au beneficiat de introduceri strategice cu posibili parteneri din SUA.

"Recomandam RICAP tuturor companiilor care se straduiesc sa creeze si sa aduca pe piata produse inovatoare." Daniel Homorodean, Arxia, antreprenor participant la RICAP Editia 1.

RICAP este un proiect realizat de Centrul Roman pentru Inovatie in Dezvoltare Locala si Larta Insitute (Los Angeles, SUA), implementat cu sprijinul Gea Strategy & Consulting si finantat de Romanian-American Foundation. RICAP construieste pe expertiza acumulata timp de 20 de ani de Larta Institute prin sustinerea a circa 9.700 de inovatori din 18 tari, precum si pe experienta membrilor CRIDL si Gea Strategy & Consulting in sprijinirea antreprenoriatului din Romania.

###

Pentru intrebari sau informatii suplimentare, va rugam sa o contactati pe Silvia Ursu, Communication Officer RICAP, la silvia.ursu@cridl.org sau la telefon 0731.35.65.52.
  402 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings