newsletter rss
HotNews.ro

Articol webPR

Surpriza primaverii la Opera Comica pentru Copii: premiera spectacolului "DON PASQUALE"


PDF Print
A | a
E-mail
de | Miercuri, 5 martie 2014, 12:14 Evenimente

Opera Comica | Foto: Opera Comica
Cum primavara inseamna innoirea naturii, mult asteptatul moment al anului nu putea sosi la Opera Comica pentru Copii fara o innoire a repertoriului: premiera spectacolului de opera "DON PASQUALE" (versiune adaptata pentru micii spectatori) este surpriza lunii martie pe scena bucuresteana! Prima reprezentatie va avea in data de 10 martie (orele 11.00 si 13.00) si va fi urmata de spectacole in zilele de luni (17, 24, 31) si marti (11, 18, 25) ale lunii martie, de la orele 11.00 si 13.00.

Don Pasquale reprezinta una dintre "perlele" belcanto-ului italian si una dintre cele mai frumoase opere din toate timpurile. Nu exista teatru liric important din lume sa nu fi montat acest titlu. Este cea mai melodioasa opera a lui Donizetti. Montarea mea poate fi plasata in orice epoca, tocmai pentru a sublinia ca subiectul poate fi valabil oricand. Imi doresc ca dupa ce vad acesta premiera, totii copiii sa plece de la OPERA COMICA PENTRU COPII indragostiti de spectacolul de opera. - a declarat regizorul CRISTIAN MIHAILESCU despre premiera pe care o pregateste.

Opera comica (opera buffa) semnata de unul dintre marii compozitori italieni - Gaetano Donizetti - "DON PASQUALE" se inspira din personajele pline de farmec ale commediei dell'arte, putand fi usor identificate trasaturi si situatii specifice unor caractere ca Pantalone, Pierrot, Colombina, Scapino. Opera a fost un mare succes inca de la premiera petrecuta in 1843, la Paris, fiind considerata - alaturi de "Barbierul din Sevilla" sau "Elixirul dragostei" - una dintre cele trei mari capodopere ale operei comice.

Regia noii productii a OPEREI COMICE PENTRU COPII va purta asadar semnatura regizorului Cristian Mihailescu, care a pus in scena spectacole lirice ca: "Madame Butterfly" la Nagasaki (Japonia), "Bal mascat" la Tokyo (Japonia),  "Cosi fan tutte" (1999) si "Carmen" (2000) la Toulon (Franta), "Elixirul dragostei" (2002) la Limoges (Franta), "Rigoletto" (2004) la Pisa (Italia). Cristian Mihailescu a primit mai multe distinctii ca apreciere a montarilor realizate, precum Premiul "Regizorul Anului" decernat de Uniunea Compozitorilor, pentru "Otello" in 1996, Premiul Uniunii Criticii Muzicale pentru "Cel mai bun moment liric" ("I Capuleti e i Montecchi" - 1997) si Premiul "Cel mai bun spectacol al anului" pentru "La Traviata", pe scena Operei Nationale Bucuresti (1998). A fost director al operelor din Constanta si Brasov si este  invitat in juriul mai multor concursuri internationale de canto.

Scenografia ii apartine Vioricai Petrovici, unul dintre cei mai activi scenografi romani, cu un numar mare de creatii semnate in spectacole de teatru, opera si balet, dar si pentru pelicule cinematografice, fiind nominalizata in 2012 la Premiile Cesar, categoria "Cele mai bune costume", pentru filmul "La source des femmes", in regia lui Radu Mihaileanu.

Conducerea muzicala ii va apartine dirijorului Ciprian Teodorascu, artist al Operei Nationale Bucuresti si al Operei Comice Pentru Copii, care a colaborat cu numeroase institutii din tara si strainatate - Opera Nationala Romana Timisoara, Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" Bucuresti, Ateneul Roman, Societatea Romana de Radiodifuziune, Filarmonica "Paul Constantinescu" din Ploiesti, Teatrul Muzical "Nae Leonard" din Galati, Opera din Sarajevo, Teatro Malibran din Venetia.

In distributie ii veti aplauda pe Raluca Oprea, Oana Serban, Stefan Schuller, Feng Shuang si Andrei Lazar. Isi va da concursul Ansamblul "Serioso".

Pentru mai multe detalii despre productiile OPEREI COMICE PENTRU COPII, va invitam sa consultati site-ul operacomica.ro. Sediul nostru este situat in Calea Giulesti, nr. 16, sector 6, Bucuresti.

Pentru rezervarea biletelor, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 021/319.28.19, de luni pana vineri intre orele 9.00 - 16.00. Biletele pot fi cumparate de la casa de bilete, pe baza rezervarii anterioare sau in limita locurilor disponibile, cu o ora inainte de inceperea spectacolului.
  769 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings