newsletter rss
HotNews.ro

Articol webPR

​​Fii Bine cu Tine – trauma psihica nu inseamna o sentinta la nefericire


PDF Print
A | a
E-mail
de | Miercuri, 30 octombrie 2013, 13:36 Evenimente

Fii Bine cu Tine | Foto: www.psihotrauma.ro
Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) anunta organizarea conferintei Fii Bine cu Tine, in data de 2 noiembrie 2013, la Facultatea de Psihologie si stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti. Evenimentul este parte a Conferintei Nationale de Psihotraumatologie, editia a II-a, si va avea tema ”Fii bine cu tine in cuplu, in familie, cu copiii”. Sunt invitati sa participe toti cei care isi doresc cunoastere stiintifica de calitate, in termeni ce pot fi intelesi si, mai ales, aplicati ulterior in viata lor.

Viata multora dintre noi cuprinde si experiente dificile sau traumatizante, cum ar fi conflicte, separari, abandon, neglijare sau, cele extreme: decese, accidente, catastrofe naturale, razboaie. Urmele acestora par de multe ori invizibile, dar sunt reflectate in blocaje, nereusite, durere sufleteasca sau exagerari in diverse zone ale vietii de zi cu zi. Atunci apare suferinta, si senzatia ca trebuie sa „rupem” din noi ca sa ne putem descurca.”, afirma Diana Vasile, Presedinta Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT). Desi este un subiect despre care in general nu se vorbeste, se estimeaza ca peste jumatate din problemele emotionale si psihice ale oamenilor au legatura cu traumele, asa cum le-am descris mai devreme. „Ne dorim sa transmitem un mesaj clar: trauma psihica in sens larg este o experienta pe care peste 70% din populatia adulta a acestei planete o traieste sau a trait-o. Este parte din viata, dar nu inseamna o sentinta la nefericire. Consiliem la ISTT oameni care au trecut prin acest tip de experiente, asa ca stim ca efortul de a se angaja in terapie merita, pentru ca viata dupa trauma poate fi mai plina de sens, aduce un plus de cunoastere de sine, de putere si vitalitate”, spune Diana Frazzei, vicepresedinta a ISTT.

ISTT a initiat conferinta Fii bine cu tine pentru a oferi oamenilor prilejul de a descoperi cum sa-si faca viata mai buna colaborand cu psihologi specializati in lucrul cu trauma. Fiecare persoana din sala va putea intelege cum trauma afecteaza viata,  va afla despre moduri in care poate limita impactul ei, ce influenta pot avea experientele traumatice timpurii in relatia cu partenerul de cuplu, sau cum poate creste in copiii sai capacitatea de a face fata incercarilor vietii.

La conferinta Fii Bine cu Tine publicul va intalni cu 9 psihologi experimentati care vor conduce 2 sesiuni plenare interactive si 6 ateliere de lucru.  Conferinta va fi deschisa de Bogdan Cezar Ion cu prelegerea Podul de piatra s-a daramat si va continua cu o serie de 6 ateliere desfasurate in paralel, doua cate doua.

In prima sesiune de ateliere, participantii vor putea afla alaturi de Ovidiu Rosca despre Cum ne putem proteja copiii de traume pe internet, sau despre cum functioneaza dinamica unei familii, alaturi de vicepresedinta ISTT, Carmen Ragea (Dominoul sufletesc al familiei). Apoi, Catalin Nedelcea si Iulia Ciorbea vor investiga impreuna cu participantii Cat de greu atarna bagajul trecutului personal in relatia de cuplu?, iar impreuna cu Irina Tepuru parintii vor invata sa comunice cu copiii foarte mici (La o sueta cu bebelusul tau). in cea de-a treia serie de ateliere, Anca Hasegan va explora moduri in care relatia cu mancarea este influentata de trauma personala, abordand tema Terorismul alimentar in familie, iar Iulia Lazarean va prezenta exemple despre cum poate psihoterapia sa ajute copiii cu dificultati de invatare si cat de important este ca familia sa faca echipa buna cu terapeutul.

In incheiere, Diana Vasile, presedinta ISTT,  va prezenta Aventura lui Impreuna cu Separat, sau despre cum putem sa impacam doua nevoi aparent contradictorii.

Conferinta Fii Bine cu Tine are loc sambata, 2 noiembrie, la sediul Facultatii de Psihologie si stiintele Educatiei (soseaua Panduri nr 90). Inscrierile se pot face online, la numarul de telefon 0735 226 936 sau la conferinta@psihotrauma.ro. Pana pe 15 octombrie, tariful este de 80 de lei, iar dupa aceasta data este de 120 de lei.

Partenerii media ai evenimentului sunt Radio Itsy Bitsy, TVR, revista Avantaje, revista Psychologies, Senso TV Sanatate. Evenimentul este sustinut de Editura Trei si Facultatea de Psihologie si stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti.

Fii Bine cu Tine este un eveniment din cadrul Conferintei Nationale de Psihotraumatologie, organizata de ISTT si aflata deja la cea de-a doua editie. Mai multe informatii despre Conferinta Nationala de Psihotraumatologie, Conferinta Fii Bine cu tine si despre ISTT pot fi gasite la www.psihotrauma.ro

Despre Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT)
ISTT este o asociatie profesionala interdisciplinara infiintata in anul 2010 care isi propune sa promoveze cunostinte despre traumele psihice si sa ofere ajutor psihologic celor care au nevoie de el. Concentrandu-se pe profesionalism, colaborare si eficienta, echipa de psihologi care sustine si dezvolta acest institut are convingerea ca traumele psihice reprezinta mult mai mult decat perioade de durere sufleteasca si suferinta emotionala; trauma psihica este o importanta sursa de invatare si de evolutie personala. Pentru mai multe informatii despre ISTT, accesati www.psihotrauma.ro sau https://www.facebook.com/IsttTratamentulTraumei

Contact: Ana-Maria Nastase, pr[at]psihotrauma.ro

 Citeste mai multe despre     |   |   |   | 
  1028 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by