newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: In zilele 19-21 iulie va avea loc cea de-a treia regata a Cupei McCann 2013 - Regatta BMW -Beneteau, Marina Limanu, Constanta


PDF Print
A | a
E-mail
de | Miercuri, 10 iulie 2013, 12:21 Evenimente

Regatta | Foto: MedLife
Life Harbour, una dintre cele mai mari marine private din Romania, care ofera servicii integrate de yachting, sailing training si lodging, impreuna cu NauticLife, unul dintre cei mai mari operatori de pe piata de ambarcatiuni din Romania anunta organizarea Regatei BMW-Beneteau, care va avea loc in perioada 19-21 iulie in Marina Limanu, Constanta.

Acest eveniment este parte a Cupei McCANN, competitie cu cel mai mare grad de anvergura din Romania din acest an, organizata de Yacht Club Regal Roman, cel mai vechi club de yachting din Romania, Black Sea Sailing, asociatia proprietarilor de ambarcatiuni  si Life Harbour-NauticLife.

La linia de start sunt asteptate cele mai titrate ambarcatiuni cu vele, impartite in doua clase (A si B) fiecare putand ajunge la un numar  de 10 paricipanti / echipaj.

Programul Regatei BMW - Beneteau incepe in seara zilei de vineri, 19 iulie, cu o procedura standard de inregistrare a participantilor, urmata de o scurta sedinta tehnica. Cursele propriu-zise vor avea loc sambata, 20 iulie 2013 si duminica 21 iulie 2013, in zona litorala dintre Vama Veche si Capul Tuzla. Traseele curselor vor fi spectaculoase, avand lungimi cuprinse intre 3 si 30 de mile.

Seara de sambata, 20 iulie va fi un prilej de socializare a participantilor, dar si de relaxare si distractie la  Sayling Party.  Evenimentul se desfasoara in aer liber, in incinta Marinei LifeHarbour Limanu, si va include un concert live de anvergura, sustinut de Corina, care va putea fi urmarit atat de pe mal cat si direct de pe tachturi. In plus, concurentii se vor putea bucura de un show de lumini, demonstratie de coktail-uri, bufet suedez si  multe alte surprize.

Festivitatea de premiere va avea loc duminica, 21 iulie, de la ora 17:00,  unde primii trei clasati la fiecare din cele doua clase de concurs, race, respectiv cruise vor primii cupe, medalii, diplome si premii in echipamente electronice de sailing.
 Regatta BMW-Beneteau este desfasurata sub sistem de rating ORC  si se bucura in premiera de prezenta lui Emilio Feliu Serra (Italia), Judecator International si membru al RYA (Royal Yachting Association), cu o vasta experienta acumulata in cadrul unor competitii de top pe care le-a arbitrat incepand cu anul 1991.

Cei care doresc sa se inscrie in cadrul acestei regate, pot descarca documentele necesare pe site-ul oficial al Cupei McCann 2013 www.romaniacup.ro, sectiunea "Regulament". Participantii trebuie sa completeze formularul de inscriere, dar si declaratia pe proprie raspundere, care va fi semnata de catre participant, vineri seara, inainte de cursa, dupa citirea instructiunilor de cursa. Inscrierea se face prin e-mail, concomitent la cele doua adrese de e-mail office@lifeharbour.ro, respectiv office@nauticlife.ro, data limita fiind 19 iulie.

Cupa McCann - Erickson este competitia cu cel mai mare grad de anvergura din Romania din acest an. Aceasta include 5 regate, desfasurate in perimetrul Vama Veche si Platformele de foraj marin, avand ca puncte intermediare Marina Eforie Nord, Portul Tomis si Marina LifeHarbour Limanu.

"Primele doua regate au fost extrem de disputate. Participantii au avut adevarate provocari atat in cursele inshore - unde a contat foarte mult coordonarea si indemanarea echipajelor - cat si in competitiile mai lungi, de zeci de mile marine, unde ambarcatiunile s-au confruntat  inclusiv cu vant puternic si valuri pe masura. Lupta la ambele clase a fost extrem de stransa, concurentii incercand sa isi consolideze pozitiile in clasamentul general sau sa recupereze din distanta fata de primii clasati. Promitem tuturor celor care se inscriu o atmosfera cel putin lafel de palpintanta si la aceasta a treia regata, care va avea loc in perioada 19-21 iulie. Inscrierile se pot face concomitent la cele 2 adrese de mail office@lifeharbour.ro si office@nauticlife.ro" a declarat Octavean Padeanu, General Manager Life Harbour.

Urmatoarele  2 regatte parte a Cupi McCANN vor avea loc in lunile august, respectiv septembrie, dupa cum urmeaza:

15.08 - 18.08 Regata Ziua Marinei - Constanta / Eforie / Mangalia - YCRR & NL

31.08 - 01.09 Regata Callatis - Mangalia / Eforie - BSS & Primaria Mangalia

Despre Life Harbour:

LifeHarbour Limanu este cea mai mare marina privata din Romania, singura care ofera servicii integrate: vanzare si inchiriere de ambarcatiuni ale celor mai mari producatori mondiali, servicii portuare si de cheiaj, servicii hoteliere si restaurant, cursuri de navigatie in cadrul Romanian Yachting School - unica scoala de yachting din Romania cu apartenenta la o institutie de invatamant cu vasta experienta in domeniul naval, "Colegiul Nautic Roman".

Totodata, LifeHarbour este baza de plecare si desfasurare a unora dintre cele mai cunoscute regate desfasurate la malul Marii Negre.

Despre Yacht Club Regal Roman

Clubul isi propune revigorarea traditiilor marinaresti si dezvoltarea yachtingului de agrement si sportiv, precum si apararea drepturilor si intereselor posesorilor de yachturi.

Prin organizarea de expeditii, croaziere, regate offshore si competii, Yacht Club Regal Roman incearca sa fie cat mai aproape de membrii sai si de societate contribuind la dezvoltarea activitatilor nautice in scop sportiv si recreativ. Prin activitatea la nivel de copii, prin Campionii Nationali pe care ii formeaza la aproape toate clasele, dar si prin programele de protejare a mediului sau constructie a logisticii in navigatie, YCRR este un model de urmat.

In prezent numarul membrilor Yacht Club Regal Roman este in crestere, fiind grupati in mai multe categorii ( membri de onoare, asociati, simpatizanti, cadeti).

Despre Black Sea Sailing:

Black Sea Sailing Association este asociatia proprietarilor de ambarcatiuni din Romania. Asociatia are ca scop sprijinirea si imbunatatirea navigatiei sportive si de agrement in Romania, precum si salvarea si protejarea mediului natural marin.

Asociatia desfasoara in permanenta actvitati si programe de formare a viitorilor navigatori si a echipajelor, atat pentru yachtingul de agrement, cat si pentru cel sportiv.

Black Sea Sailing Association a fost infiintata in sezonul de yachting 2012 si reuneste pana in prezent peste 200 de membri.
  442 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by