newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Tuburile solare reduc emisiile de CO2 si cu pana la 100% factura la lumina


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Vineri, 9 aprilie 2010, 17:59 webReleases | Energie

Bucuresti, Aprilie, 2010 - In contextul fenomenului de incalzire globala si pe fondul unei instabilitati economice majore, iluminatul natural reprezinta o solutie viabila a acestor probleme.

Tuburile solare Solatube, produse inovatoare de inalta tehnologie americana, reduc consumul de energie electrica cu 100 % si ajuta astfel la protejarea mediului inconjurator. Cei care au adoptat sistemele de iluminat natural Solatube au redus emisiile de CO2  (dioxid de carbon) cu aproximativ 3000 de tone anual.

Tehnologia vizeaza iluminarea spatiilor inchise, fiind alegerea potrivita atat pentru case cat si pentru depozite, cladiri industriale, supermarketuri, scoli, spitale, biserici, sali de sport, spatii de prezentare etc.

Sistemul este compus dintr-un dom ce se instaleaza in tavanul oricarui tip de cladire (cu protectie impotriva razelor ultraviolete si control asupra acumularii sau pierderii de caldura), un dispozitiv de captare a luminii (Light Tracker Device) cu posibilitate de colectare chiar si a razelor de unghi redus, din zori pana spre seara, tubul Spectralight Infinity (materialul cu cel mai mare grad de reflexie - 99,7 %) plus o serie de difuzoare, care se monteaza in functie de cerinte.

Rezulta o economie la lumina de 100 % pe timpul zilei. In plus, noaptea se realizeaza o economie de pana la 80 %, prin instalarea in interiorul tubului a unei lampi speciale de consum redus. Modul de instalare al tuburilor solare este rapid si usor, fara nevoia unor modificari de structura asupra acoperisului.

Grupul Ktisissol s-a infiintat in anul 2000, instaland pana in prezent mii de sisteme de iluminat natural si ventilatie cu alimentare solara in Grecia, Cipru, Albania si Macedonia.

Compania Tublumina S.R.L. a patruns pe piata romaneasca in 2007. Unic distribuitor al sistemelor de iluminat si ventilatie cu alimentare solara Solatube din Romania, Tublumina a instalat deja aceste sisteme pentru mai multe companii de renume prezente pe piata din Romania.
   
Domnul Spiros Zafiropoulos, directorul general al Tublumina S.R.L., subliniaza ca studiile stiintifice demonstreaza relatia stransa dintre psihologia umana si lumina naturala, iar instalarea sistemelor de iluminat natural creeaza un mediu sanatos, placut si productiv la locul de munca. Cu o redare perfecta a culorilor, acestea ajuta la cresterea performantelor personalului si ale studentilor, la protejarea sanatatii lor si la reducerea absentelor. Sistemele de iluminat natural Solatube nu necesita costuri de mentinere, amortizarea investitiei putand fi realizata in mai putin de 18 luni.

Speram sa avem ocazia de a va prezenta produsele noastre si beneficiile lor, in detaliu, la Construct Expo – Antreprenor, intre 11 si 15 mai la centrul Romexpo, pavilion 1, stand A106.

Contact:

SC TUBLUMINA IMPEX S.R.L.
Calea Vitan 8, bl. V51, sc. 2, et. 3, apart. 49, int. 49, sector 3, Bucuresti. 
Telefon: (+40) 021 326 64 14,
E-mail: tublumina[at]ktisissol.gr,
Website: www.fotosolines.com

 Citeste mai multe despre     |   | 
  2237 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  detalii (Vineri, 9 aprilie 2010, 19:50)

  meme [anonim]

  tovarasi, tuburile alea pur si simplu transmit lumina solara in interiorul cladirilor..
  dar cine sta cu lumina aprinsa ziua?? :))

  iar varful de consum nu e ziua, ci seara ;)
  • 0 (0 voturi)    
   cine?! (Luni, 12 aprilie 2010, 0:38)

   andy lexer [anonim] i-a raspuns lui meme

   cum cine? eu. si altii ca mine
  • 0 (0 voturi)    
   raspuns lui meme (Luni, 12 aprilie 2010, 13:11)

   Alexandra [anonim] i-a raspuns lui meme

   Tuburile solare lumineaza spatii inchise, care nu beneficiaza de lumina naturala
   (ferestre). Sunt destinate depozitelor, supermarketurilor (care au nevoie de lumina si ziua), fara a fi nevoie sa consume energie electrica si sa contribuie, astfel, la poluarea mediului. De asemenea, e util si pentru case (holuri, bai, poduri).
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by