newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Gazul natural remodeleaza industria echipamentelor de masura


PDF Print
A | a
E-mail
de Silvia Popescu | Miercuri, 23 noiembrie 2011, 9:46 webReleases | Energie

LogoSYSCOM18 | Foto: webPR.ro
Utilizarea gazului natural se afla pe un trend crescator la nivel mondial, specialistii estimand ca poate creste si cu 50% pana in 2035, iar peste 10 de ani previziunile arata ca in Europa vor fi dezvoltate rezerve suplimentare de gaz natural de aproape 150 miliarde metri cubi pe an.

Cererea globala de gaz natural va fi cu 45% mai mare in 2030 decat in prezent, fiind generata de cresterile semnificative la nivelul cererilor pentru energie in tarile dezvoltate si de nevoia tot mai mare de energie curata. In acest sens, gazul natural emite cu pana la 60% mai putin dioxid de carbon decat carbunele si totodata genereaza mai putine emisii care afecteaza calitatea aerului.

Si in Romania in primele opt luni ale anului consumul de gaze naturale a fost mai mare cu circa 4% fata de anul trecut, totalizand peste 96 milioane MWh. Cantitatea de gaze naturale inmagazinata pentru iarna 2011 - 2012 este de aproximativ trei miliarde metri cubi, 63% din totalul cantitatii provenind din productia interna.

In acest context, tehnologiile recente care permit extinderea aprovizionarii cu gaze naturale vor contribui la cresterea importantei acestui combustibil. Companiile isi dezvolta totodata capacitatea de productie a echipamentului de gaz natural pentru a satisface cerintele de infrastructura. De fapt, cererile tot mai mari de gaze naturale au schimbat structura pietei mondiale, astfel incat se fac cercetari ample pentru a reduce cat mai mult posibil costurile de productie si de transport. Echipamentele dezvoltate de catre producatori se conformeaza acestor tendinte.

In ultimele cinci decade utilizarea globala de gaz natural a condus la o varietate de tehnologii si practici in aproape toate tarile lumii, iar industria echipamentelor a evoluat si s-a extins. Cerintele de siguranta sunt aplicate pentru intregul lant de procese de obtinere si utilizare a gazelor naturale, de la explorare, extractie, procesare, transport si depozitare pana la distributie. Echipamentele sunt bazate pe standarde internationale. Industria gazului natural necesita sisteme evoluate de automatizare si control pentru ca toate procesele sa poata fi gestionate in siguranta. Producatorii si furnizorii trebuie sa se conformeze normelor de reglementare, avand capacitati de control avansat al proceselor, pentru a maximiza livrarea de gaze naturale, reducand la minimum necesarul de energie. Practic, integrarea cuprinde oameni, mediu, procese, echipamente si management, iar toate aceste sub-sisteme ajuta operatiile in reducerea riscului oferind fiabilitate, flexibilitate si control centralizat si de la distanta. Progresele tehnologiei in sectorul gazelor naturale au redus costurile de prelucrare, iar faptul ca gazul natural este un combustibil "curat" (in comparatie cu carbunele si alti combustibili fosili) a condus la o crestere semnificativa a comertului cu gaze naturale.

"Serviciile furnizate de dezvoltatorii de echipamente si integratorii de sistem din sectorul gazelor naturale sunt extinse de la inginerie de proiect, contractare generala de servicii de automatizare, management de securitate al retelelor de control al procesului sau instrumente de masurare, sisteme de control pana la sisteme avansate de aplicatii pentru gaze naturale, cu scopul de a maximiza potentialul de business al clientilor. Spre exemplu, noi livram solutii complete pentru masura si automatizare si obtinem informatii precise in cel mai eficient mod posibil. Acest lucru inseamna control, siguranta, SCADA, optimizare, instrumente de analiza, masurare exacta, echipamente, sisteme electrice, telecomunicatii integrate, instrumente de securitate, simulatori, managementul informatiei si asa mai departe. Pe scurt, oferim cele mai bune produse si aplicatii ale noastre proprii si ale partenerilor pentru intregul lant de aprovizionare, pe parcursul ciclului de viata al proiectului.", spune Ion Andronache, presedintele companiei romanesti Syscom18, unul dintre liderii nationali pe piata de automatizari si sisteme de masura, companie care asigura solutii integrate si instalatii complexe pentru industria de petrol si gaze.

"Targetam in special Orientul Mijlociu si Eurasia intrucat aceste regiuni domina piata globala a furnizorilor de gaze naturale.", a mentionat de asemenea Ion Andronache. Aproape toti producatorii de gaze naturale din Orientul Mijlociu si Asia si-au petrecut ultimii doi ani pregatindu-se pentru extindere. Orientul Mijlociu are in special rezerve substantiale de gaze si pana in prezent doar cateva procente din totalul rezervelor a fost exploatat. Acest lucru presupune ca exista potential semnificativ pentru dezvoltarea industriei in regiune, atragand participarea egala atat din partea companiilor nationale de petrol si gaze detinute de stat, cat si din partea furnizorilor internationali. Aceste companii au investit in industria gazelor naturale prin consortii si "joint ventures".

 Citeste mai multe despre     |   |   | 
  230 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings