newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Conform unui studiu Ursus Breweries, daca ar fi sa aleaga o capitala europeana unde sa bea o bere, romanii ar alege Berlinul


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Joi, 23 decembrie 2010, 14:23 webReleases | Distributie / Retail

Consumatorii isi iubesc marcile de bere autentic romanesti, dar daca ar fi sa aleaga un alt oras din Europa unde sa bea o bere, ar merge intai la Berlin. Conform unui studiu realizat in 12 tari europene de SABMiller, in Romania pentru Ursus Breweries, 17% dintre respondentii romani au ales Berlinul ca oras european ideal pentru a savura o bere, urmat indeaproape de Amsterdam (16%), Paris (13%) si Londra (11%).

La nivel european, 20% din totalul respondentilor au ales Praga. Capitala ceha a fost pe primul loc pentru respondentii din cinci tari, pe locul al doilea si al treilea ca medie europeana situandu-se Amsterdamul, cu 13% din voturi si Berlinul cu 12%.

"Nu este de mirare ca Praga ocupa prima pozitie in acest clasament, avand in vedere ca in Cehia se produce una dintre cele mai bune beri din lume - Pilsner Urquell. In acelasi timp insa, mi-ar fi greu sa refuz o invitatie la un URSUS intr-unul din barurile din centrul vechi al Capitalei. Romanii sunt cei mai generosi europeni cand vine vorba de facut cinste cu bere, 53% dintre ei ar cumpara o bere unui cunoscut fara sa astepte una in schimb. Desi sunt scotian, platesc intotdeauna nota atunci cand eu si echipa mea ne sarbatorim succesele savurand berile noastre excelente", a declarat Grant McKenzie, Vice-Presedinte de Marketing, Ursus Breweries.

Berea este fabricata in Europa de peste 1000 de ani si a jucat constant un rol in dezvoltarea culturilor europene. Si astazi, ea este la originiea multor ritualuri, traditii, aforisme si locuri ce au ajutat la conturarea societatii in care traim.

Studiul SABMiller a fost realizat online pe un esantion de 6000 de respondeti din 12 tari europene si releva tendintele in comportamentul si atitudinile consumatorilor europeni de bere. In Romania studiul a fost realizat pe un esantion de 500 de persoane din mediul urban, femei si barbati.
 
Cum au ales romanii:

         1. Berlin 17%
         2. Amsterdam 16%
         3. Paris 13%
         4. Londra 11%
         5. Praga 9%
         6. Dublin 6%
         7. Roma 6%
         8. Madrid 5%
         9. Bucuresti 5%
        10. Copenhaga 3%

Cum s-a votat in Europa:

         1. Praga 20 %
         2. Amsterdam 13%
         3. Berlin 12%
         4. Dublin 11%
         5. Londra 10%

Nota:
Ursus Breweries, parte din grupul SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producatori de bere din Romania. Marcile Ursus Breweries sunt: URSUS, Timisoreana, Ciucas, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Azuga, Redd¬s, Stejar, Pilsner Urquell si Miller.
 

SABMiller plc este una dintre cele mai mari companii de bere din lume, cu participatii in societati producatoare de bere sau acorduri de distributie pe 6 continente. Marcile Grupului includ beri premium internationale, cum ar fi Grolsch, Miller Genuine Draft, Peroni Nastro Azzurro si Pilsner Urquell, precum si o gama exceptionala de marci locale cu pozitii de lider, precum Aguila, Castle, Miller Lite, Snow si Tyskie. In afara SUA, SABMiller plc este, de asemenea, una dintre cele mai mari companii din lume care imbuteliaza produse Coca-Cola.

Mai multe informatii despre Ursus Breweries: www.ursus-breweries.ro. 
 

Pentru informatii suplimentare:

Ursus Breweries         GMP PR

Mirela Vasile       Ana-Maria Constantinescu

Corporate Communications Manager   Group PR Director

E-mail: mirela.vasile[at]ro.sabmiller.com si anamaria.constantinescu[at]gmp.ro¬

 Citeste mai multe despre     |   | 
  468 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by